Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 19.2.2007 11:26

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Jos hiljennät, mie hakkaan sinut!

Kuulun niihin jotka saavat erektion lentokenttämelussa tai ambulanssin ajaessa ohi. Muutun onnelliseksi kun Hammond kirskahtaa.

Mutta mutta. Tuoreessa Aamulehdessä (19.2.) Heidi Väärämäki kirjoittaa valtioneuvoston asettamasta meluasetuksesta, jolla pyritään suojelemaan metelissä työskenteleviä ja joiden työ aiheuttaa meteliä. Ravintolahenkilökunnan on käytettävä kuulosuojaimia. (Aki Kaurismäen uhkakuva: kohta on kypäräpakko saunassa.)

Sosiaali- ja terveysministeriöllä ei ole mitään tajua siitä mistä elävässä musiikissa ja baarikulttuurissa on kysymys. Sen näkee työryhmän ehdotuksista melun torjumiseksi (lähteenä edelleen Aamulehti):

- Valomerkki yleisön hiljentämiseksi, ettei juontajan tarvitse huutaa mikrofoniin. (Mutta joku onnetonhan voi luulla että tarjoilu loppui.)
- Soittovälineiden toimittajien kilpailuttaminen vähämeluisuuden perusteella. (Eikö kriteerin pitäisi olla hyvä taajuuksienerottelukyky? Ja mikä on "soittoväline"?)
- Suojaseinäkkeet esimerkiksi rumpalin ympärille. (Näyttää paskalta.)
- Monitorikuulokkeet soittajille ja vokalisteille. (Minkä päälle jalan sitten nostaa?)
- Vähämetelisempiä sovituksia kappaleisiin. (Toki, jos haluaa kuulostaa Jukka Kuoppamäeltä.)
- Vähemmän voimaa rumpujen soittoon. (Rummut ei edes ole äänekkäin soitin. Pidättelevä rumpali... huh.)
- Vaimennin teatteriaseisiin. ("Naamiohuvien" huippukohta oli nimenomaan säikäyttävä laukaus.)

Tulee mieleen Kalervo Palsan näkemys New Yorkista: kofeiinitonta kahvia, pilluttomia naisia. Savuttomassa ympäristössä jo kohta ollaan.

Ravintolan kuuluukin olla vaarallinen paikka. Ravintolan täytyy erota kodin ikävystyttävästä turvasta ja hiljaisuudesta. Kun ihminen lähtee ulos, hän tietoisesti asettuu alttiiksi riskeille.
Mikäs sen rattoisampaa.

Liimis

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19