Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 16.8.2010 10:14

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

It was twenty years ago today

"16.8.1990 torstai

Ensimmäinen koulupäivä Rovaniemellä. Lähdin uudessa farkkutakissa puoli 9 kouluun, siellä ihme jengiä. En tunne vielä ketään. Edessäni istuva Neuvonen kysyi, tiedänkö Jalla Jallan, ja kuunneltiinko Pietarsaaressa Klamydiaa. (Varmasti aiemmin kuin täällä!) Luokanvalvoja Hiltus-Make käski luottamusoppilas Akia esittelemään koulua. "Tuossa on ruotsinluokka" - siinä suunnilleen kierros. En päässyt musiikkiopistoon.


17.8.1990 perjantai

Toka koulupäivä. Musantunnilla saatiin soitella. Aki Lääkkölä olisi hyvä bändikaveri. Hän on paras kuulemani kitaristi - ehkä jopa parempi kuin Nylli Nylund! Illalla Aki, Hannu Stark ja joku Krisse rimputtivat pyöränkelloja ikkunani takana."

Kirjautunut ulos

 

#2 29.8.2010 0:05

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"18.8.1990 lauantai

'Korkalo Sessions' olisi hyvä uuden kasetin nimi, jos löytyisi vielä rumpali ja basisti.


20.8.1990 maanantai

Aki Lääkkölä kävi meillä ensi kertaa.


21.8.1990 tiistai

Kirjoitin dada-aineen 'Elokuun päiviä' ('Konvehtikypärän' pohjalta) ja suunnittelin surrealistista sarjakuvaa erään Matti Kettusen kanssa. Hän on hyvä piirtäjä. Välitunnilla selostin hänelle omia sarjakuvaprojektejani. Ostin mustepullon, neljä terästerää ja niille puisen varren.


22.8.1990 keskiviikko

Kerroin liikuntatunnilla Matille, että haluaisin ympärilleni yhtyeen, jossa soittaisi ehkä Aki... Ja Matti. Hänellä on nimittäin bassokitara kotona! Isänsä. Lähdin Matilla käymään, hän asuu Lapinrinteellä, jotenkin kaukana, kun siinä on mäki. Älvsbyhuseissa on pienet eteiset. Matin huoneessa oli avaraa, sotkuista ja hyvä akustiikka - ja sängyllä Fenderin Jazz Bass. lattialla Landolan skitta. Matti alkoi puhua jostakin Ismosta, jolla on kotona RUMMUT ja kaikki muukin tarvittava. Tuli kylmät väreet, kun kaikki vaikutti niin TÄYDELLISELTÄ. Olen muutaman päivän koulussa ja heti löydän soittotaitoisia ja -haluisia jätkiä...
Tottakai heti painuimme Ismon tykö jostain napattu tyhjä kassu mukana.
Matti vaikutti heti alun alkaen lähes epäluonnollisen kiinnostuneelta, ja kun ehdotin bändin nimeksi ARCTIC CIRCLE BLUES BAND, hän vastustelematta suostui. Minusta vaikutti, että rovaniemeläisillä ei ole koskaan mahdollisuutta soittaa, ja kun on, he yksityiskohdista piittaamatta tarttuvat tilaisuuteen.
Kellohan oli jo seittemää, kahdeksaa käymässä kun saavuimme Keskitapion Ismolle. Jo ovella Matti kysyi 'tuuksie meän pändiin?'. Ismo vilkuili minua, sitten lattiaa. Seurasimme häntä hänen isoveljensä Terhon pieneen huoneeseen. Sinne oli sullottu sängyn ja kirjoituspöydän lisäksi rummut, kaksi suurta vahvistinta, kaksi kitaraa ja basso. Rumpujakkara oli konstruoitu saunapallista ja munakennoista. Lisäksi stereot, TV ja seinällä Hendrixin julisteita. Terho ei ollut kotona.
Matti tai Ismo ehdotti, että soitetaan 'Smoke on the Water'. Okei, kasetti sterkkoihin, alkuhöpinät mikkiin. Minä bassossa, Ismo rummuissa ja Matti eli Masa kitarassa. Lyhyt versio, jonka loppu kyllä meni pilalle. Minä olin silti kuin pilvessä: ekaa kertaa yhtä aikaa kaikki kunnon vehkeet! Vallitsi sanomattoman merkillinen tunnelma.
Sitten Masa lauloi Terho Keskitapion sanoituksen 'Juice Läskinen' (Minä olen Juice Läskinen, vanha sika kaljupää vaan / presidentinlinnassa mun kalju kiiltää vaan). Vedettiin vielä 'See ya later, alligator' ja 'Foxy Lady'. Niissä olin rummuissa, mikä oli virhevalinta. Luulin osaavani kaikki rock-rytmit, mutta Hendrixin poukkoileva funk olikin liikaa. En tosiaan saanut rytmin päästä kiinni.
Tästä huolimatta Ismon isä avasi huoneen oven ja totesi: teidänhän soitto kuulostaa paremmalta kuin poikien! Tarkoitti Terhon bändiä.


28.8.1990 tiistai

Nyt on meneillään monia projekteja: lauluja, pilapiirroksia ja sarjakuvia. 8B-luokkalaiset pilkkaavat mua kun kirjoitin sen aineen: 'Konvehtikypärä! Eee Liimatta!' No, he eivät ymmärrä taidetta."

Kirjautunut ulos

 

#3 5.9.2010 11:42

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"30.8.1990 torstai

Sain 'omituisesta' aineestani yhdeksän puoli - kyllä nyt on 8B:läisillä 'hauskaa'! Kotona kuuntelin musaa. Istun nytkin (klo 16:44:27) pöydän ääressä, kuten aina.


31.8.1990 perjantai

Vuosi sitten tein laulun 'Johanna, why you drink?', mutten nyt muista miten se menee. Kirjoitin elämäkertani valmiiksi.


3.9.1990 maanantai

Koulussa tylsää: Masa on vielä Hesassa skeittikilpailuissa.


4.9.1990 tiistai

Suunnittelimme hulluna Matin kanssa Uhka Pietarsaaressa 6 -sarjakuvaa. Aiheena syylät ja syöpä. Pääsin sittenkin musiikkiopistoon, peruutuspaikalle.


5.9.1990 keskiviikko
ACBB:n 'Korkalo Sessions' -kasetti sai jatkoa. Äänitimme meillä, mukana Jake Storhammar ja Matti. Biisit: 'Bedroom Revolution' ja 'Deep Purple Haze (Sunshine of your Madness)'.


7.9.1990 perjantai

Isä toi 40 arkkia rasterikalvoa! Rovaniemen markkinat. Matti, Jake ja Aake olivat meillä.


8.9.1990 lauantai

Koko päivä sisällä, mukana Aake ja Masa. Illalla kävin ensi kertaa Aakella."

Kirjautunut ulos

 

#4 12.9.2010 17:34

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"12.9.1990 keskiviikko

Kristian Lehtomaa ja Aki tulivat meille. Teimme valmiiksi 'Korkalo Sessions' -kasetin A-puolen (biisit Fiddl' Dee ja Henxlman). Aki kitarassa, Krisse äänessä (ja uruissa).


13.9.1990 torstai
Pyörästä hajosi vaihteet. Meille tulivat Krisse, Aake ja Matti. Tosi hauska äänitysilta. ACBB:n kokoonpano se vain suurenee (Aake)... Emme jatkaneet 'Korkalo Sessionsin' B-puolelta, vaan aloitimme kokonaan uuden kasetin: 'Best Songs II'. Biisejä: Theme from Boltboys, Kuckopilliprotesti.


15.9.1990 lauantai
Sain nuottitelineen ja ääniraudan.


16.9.1990 sunnuntai
Äänityssessio Matin ja Aaken kanssa. Teimme Aaken idean pohjalta biisin Who's yer partner? Aake ei soita, hän vain laulaa.


17.9.1990 maanantai
ACBB-sessio, jälleen meillä. Mukana Krisse, Aki, Matti ja Jake. Tähän asti paras versio biisistä Foxy Börje."

Kirjautunut ulos

 

#5 20.9.2010 15:29

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"19.9.1990 keskiviikko
Koulussa suunnistusta. Meille tulivat Jake, Krisse & Masa. Luimme Pahkasikoja, nauroimme.


20.9.1990 torstai
Piirsin Uhka Pietarsaaressa 6:tta.


21.9.1990 perjantai
Matin ajatukset minusta ensimmäisenä koulupäivänä, kun esittelin itseni "Tommi Liima abessiivissa": "Mitä vittua tuo vammanen CP tullee tänne etelästä kingaamaan."


22.9.1990 lauantai
Porukat lähti Kittilään. Matti tuli meille. Uhka 6 valmistui. Teimme 2 kuukautta vanhasta jäätelöstä pirtelöä, ja Matti pelkäsi että maha kipeytyy, joten teimme äänityksen Pirtelön hilseet.


24.9.1990 maanantai
8B-jätkät huutelivat kuten aina: "Dorka-Liimatta." Hain postista Tex Mex Recordsin paketin: Beatlesin BBC-bootleg-tripla 'From Us to You', hyvä! Tein Matin kanssa biisin Baby Brush Blues. Soittopeukalon kynsi katkesi 22:24."

Kirjautunut ulos

 

#6 27.9.2010 17:01

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”25.9.1990 tiistai
Painoin kuvistunnilla T-paitaan ison Peace-merkin. Killi osti multa 15 mk:lla Lynyrd Skynyrdin livelevyn, en olisi halunnut myydä. Kitaratunnit on siirretty maanantaille ja keskiviikolle. Matti kävi meillä Atro Toukan kanssa. Pelailimme C64:lla.


27.9.1990 torstai
Irak on meidän 3:ksi lähin naapuri, samoin Tanska. Sota on siis Tanskassa. Vielä se tännekin tulee. Ei hauskaa, mutta kokemus sinänsä. Vesa ennusti keväällä, että Saksojen yhdistyminen on pahasta: uusnatsit. Tämä ei liity siihen, mutta se vitun Saddam Hussein ottaa pattiin. Ruska kiusaa silmiä. Tällä viikolla joka päivä korvaläpät. Kemiantunnilla satoi lunta. Ajelimme Hannun, Matin, Ismon ja Iven kanssa kaupungilla. Matti ja Ive näyttivät ”temppelin”.


28.9.1990 perjantai
Minulle ostettiin uusi takki. Mummo huomautti että ääneni on muuttunut. Kiusallinen tilanne, äärimmäisen… niinpä litkin teeni vauhdilla ja rynnin olohuoneeseen. Matin kääkät ovat Kreikassa, joten minä + Ismo menimme Matille yöksi. Ajelimme fikloilla, söimme, katsoimme på Music Television, joimme (emme viinaa eikä mitään muuta %-juduu) ja äänitimme klo 23 saakka. Vasta toinen ACBB:n perustajakolmikon sessio! Saimme Best Songs II:n A-puolen valmiiksi ja B-puolta. Enimmäkseen Matti ja Ismo selailivat musiikinkirjaa ja sieltä vedettiin: ’Rimppakinttureikä’, ’Elefanttimarzi’, ’Kallelaulu’, ’Emma’, ’Saku Sammakko’, ’House of the Rising Sun’ ja muuta (’Moonlight Drive’, ’Carjalasta Cajahtaa’, ’Li’l Brain Man’). Muuten mukavaa, mutta Ismo nimitti mua koko ajan Tommaksi.


29.9.1990 lauantai
Heräsin Matilla ekana, ennen kymmentä. Ikkunat oli huurteessa. Menin kotiin Roken kautta. Kävin Akilla ensi kertaa. TV:stä tuli Napakympin Eesti-erikoislähetys. Kellot siirrettiin tunti taaxpäi, talviaikaan.


30.9.1990 sunnuntai
Isä lähti, Tommi jäi.”

Kirjautunut ulos

 

#7 5.10.2010 11:38

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"1.10.1990 maanantai
Sain vihdoin & viimein Hobby Hallista tilatun Philipsin tuplapesämankan. Surkeet muka Turbo Bass -tehot... mutta onpahan sisäänrakennettu micci. Kuvassa vaikutti paremmalta. Kitaratunnilla opin virittämään kitaran huiluäänillä. Ostin uuden Pahkasian.


2.10.1990 tiistai
Punainen lokakuu ei piä paikkaans': satoi li'l bit snow. Tein Matin ja Aaken kanssa koulun pihalle kaksi lumiukkoa. Sain kitarankieliä ja kirjoituskoneen värinauhan. Hillalla oli paljon jengiä.


4.10.1990 torstai
Koulussa terveystarkastus. Paino 43, pituus 156. Koulun CP-ramppi valettiin. Ostin AA:n taskukirjan 127.


5.10.1990 perjantai
Musantunnilla soitettiin Akin ehdotuksesta 'Sultans of Swingiä'. Enkuntunnilla keksin, että Arctic Circle Blues Bandin pitää tehdä suurteos, kuten Celebration of the Lizard tai Atom Heart Mother. Kirjoitin monisteen marginaaliin nimiehdotuksen 'Requiem for the Master of the Joy of the Stick', mutta Matti kirjoitti takaisin, että Pietarsaaren hömpötyksiä ei pidä sotkea ACBB:hen. Aake ehdotti 'Joy of the Stickin' paikalle 'Smelling Sock'. Olkoon se sitten. Kun pyöräilin musanteoriaan, satoi niin, että otsaa kylmäsi. Krisse tuli meille. - Vai tuliko?"

Kirjautunut ulos

 

#8 13.10.2010 15:12

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"6.10.1990 lauantai
Suunnittelin 'Requiem for the Master of the Smelling Sockia'. Se on nyt 17-minuuttinen.


7.10.1990 sunnuntai
Matti tuli, toi joskus seiskalla tekemänsä RAP-lehden. Menimme Akille ja soittelimme siellä. Matti haluaa jonkun Inkeröisen ACBB:n rumpaliksi (Ismo kutsuu sitä Känkeröksi), mutta se asuu niin kaukana Saarenkylässä, että tuskin lähtee. Ja kukaan muu meistä ei tunne sitä.


8.10.1990 maanantai
Krissen kanssa äänityksiä uudelle Smashing the Toilet -kasetille. (Jatkoa vuodentakaiselle AIV:n Bäk ty Toiletille, saman huumorin hengessä). Lunta satoi 3 cm, eikä heti sulanut poiskaan.


9.10.1990 tiistai
John Lennonin 50-vuotispäivä (jos eläis) - tarii, taraa! Matti tuli ja meni. Epäilen, että varasti pyörästäni venttiilin. Krisse tuli, toi Köyhien Radio -kassun. Kopioin sen. Taas tuli lunta.


13.10.1990 lauantai
Lumiräntää. Aakella vierailtuani tulimme tänne. We recorded många nopiaa biisukkaa, kun Krisse ja Akikin saapuivat. Äänitin salaa Akin soittoa 'Requiem for the Masterin' taustanauhaksi."

Kirjautunut ulos

 

#9 20.10.2010 16:05

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"14.10.1990 sunnuntai
Tein Matin ja Krissen kanssa äänityksiä: 'Siiri ja Mari - nuorten tyttöjen kuunnelmia'. Puhuimme ensin hitaasti kasetille, sitten Silveriin eri kasetti, mikki tuplapesäisen kajariin ja toisto tuplanopeudella: pikkuoravat. Kasetin nimeksi tuli Kuriton Sukupolvi. Siiri ja Mari puhuvat siinä poitsuista, viinasta ja vaatteista.


16.10.1990 tiistai
Hannu kävi ja lainasi Kalavale-sarjakuvavihkoni. Toivottavasti hän palauttaakin sen. Teimme lisää tyttöjen kuunnelmia. Aakekin kävi.


18.10.1990 torstai
Syysloma on alussa. Aamujunalla Pietarsaareen, perillä 12:15. Luin matkalla Baskervillen koiran. Isä vastassa, vei Purkkarille, siellä oli juuri välitunti. Joku ajatti Jannua takaa, Jannu pysähtyi heti kun näki minut, oli niin ihmeissään. Menin vanhan luokkani tunnille. Ittosen mielestä esiinnyin lesosti. Jaska haukkui lappalaiseksi, vaikka olen lappilainen. Pyörin Krååkulla ja näin vanhan talon jäpikät.


19.10.1990 perjantai
Taas Purkkarille. Nälkäpäivä. Menin Spurgu-Timon luokan kanssa uimaan ja hyppäsin eka kertaa kolmosesta. Ostin Rainelle 25 pennin tikkarin ja itselle 10. Siitä on kymmenen vuotta kun olimme seurakunnan päiväkerhossa. Tupiksella Heidi osti Pikku-Makelle tupakkaa. Äänitin Maken kanssa The Polle Koninkaulus Bandin comeback-biisit 'Ime munaa' ja 'Nuuskaneekeri'. Menin Vesalle yöksi, ja teimme The Nälänhätä Bandin kasetin Back to Jeppis. Hulluna riitelyä mutta myös biisejä: 'Lektyr', 'Nälkäpäiväblues', 'Kontion Mälkki', 'Sisäiset riidat', 'Jakobstad´s Shitwings'."

Kirjautunut ulos

 

#10 26.10.2010 21:48

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"20.10.1990 lauantai
Aamulla Vesan kanssa vielä äänityksiä että sain kasetin täyteen. Sitten City Divaryyn. Illalla Kråkholmassa puhuimme pitkään Jounin ja Jaskan kanssa.


21.10.1990 sunnuntai
Kotiinlähtö. Luin junassa Tappajahain. Kotona kuuntelin LIEVÄÄ Back to Jeppistä.


22.10.1990 maanantai
Kaksi kuukautta Arctic Circle Blues Bandin synnystä. Aake & Masa tulivat, soitin heille Back to Jeppistä ja Jannulta kopsaamaani Levynhävittäjiä.


23.10.1990 tiistai
Kuvistunnilla sarjiksen tekoa, mulla oli rasteria mukana. Jake tuli meille, oli onneksi löytänyt tiettiskasettini. Äänitin lopultakin 'Requiem for the Masterin'. Yli 20-minuuttinen biisi tuli. Toisesta mankasta soi taustaksi äänikollaasi kun soitin kitaraa ja lauloin. Jake vain makasi sängyllä ja luki Aku Ankan taskukirjaa...


24.10.1990 keskiviikko
Liikunnassa lentopalloa. Kävin ensi kertaa Starkin Hannun luona.


25.10.1990 torstai
Huoneeni haisi käävälle deodorantin liikasuihkuttelun jälkeen. Sain sen Pikku-Makelta. Pakenin katkua Aakelle. Lainasin häneltä kahdeksan Mikro-Bittiä ja Pelikirjan '90.


26.10.1990 perjantai
Foggy day, dreams away. Aamunäkyvyys n. 50 metriä. Päivällä, kun menin musiikinteoriaan, sumua ei taas ollut, mutta alkuillasta näkyvyys oli alle 30 metriä. Kävin Matin kanssa divarissa, ostin Madeja ja tusseja ja Musiikki-Kuhalta nuottipaperia ja Deep Purplen uuden singlen (jonka kuuntelin illalla viidesti). Poljin väsyneenä kotiin. Isä oli tullut junalla. Tein Jaken kanssa ACBB-hupikasetin Pervers Pers III - an evening with Tommi & Jake."

Kirjautunut ulos

 

#11 4.11.2010 14:58

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"27.10.1990 lauantai
Matti tuli meille yhdeksättätoista kertaa. Etsin uimaseuraa, mutta Jakekaan ei lähtenyt. No future: siihen jäi suklaukset. Kävin sitten Aakella ja piirsin Uhka Pietarsaaressa 7:aa.


28.10.1990 sunnuntai
Piirsin Uhka 7:n loppuun kun porukat olivat Hirvaalla. Illalla meille tulivat Saarenkylän sukulaiset. Äänitin yksivuotiaan Tonin jokellusta, ja heidän poistuttua miksasin ääntelyistä samoja hihkaisuja toistelevan teoksen Kurittomalle Sukupolvelle. Matti on saanut tiiliseinärasteria!


30.10.1990 tiistai
Huomaamattani ACBB on hajoamassa: Matti soittaa Ismon kaa IMK:ssa ja ROG-YHTYE RAA'ASSA, sekä suunnittelee Akin kaa uutta bändiä. Neuvonen tekee Killin kanssa Paskasaavi-yhtyeen. Krisse ei suostu ACBB:n ryhmäkuvaan. Aake vain pelailee. Jake on missä milloinkin. Lokakuun lopulla olemme käyt. kats. hajonneet. Pyörin Lapinrinteellä ja lainasin Keskitapion Terholta kolme Hendrix-kasettia. Matti tuli, kehui - taas - sarjiksiani ja lainasi minulta Creamin kasetin.


1.11.1990 torstai
Satoi lunta. Laskin Ismon ja Matin kanssa minisuksilla. He heittäysivät ilkeiksi, oli siis tylsää. Matti kyllä kävi vielä hakemassa sarjiksiani.


2.11.1990 perjantai
Lähdin äidin kanssa linkulla Kemijärvelle. Sain häneltä uuden kymmenpennisen. Perillä luin Pahkiksia kunnes serkku tuli lukion naamiaisista kurpitsaksi pukeutuneena.


3.11.1990 lauantai
Ostin kaupungilta kasetin ja äänittelin biisejä. Ajattelin serkun kanssa käsityöopettajan uraa: pakottaisimme lapsia virkkaamaan ovenkahvanlämmittimiä ja valmistamaan pyörillä kulkevia jäniksiä ja viestikapuloita joista jää tikkuja käsiin. Serkku lukee James Joycen kirjaa Odysseus, joka munkin pitäis lainata kirjastosta. Haukuimme tsekkiläisiä piirrosfilmejä. Huonoja ovat myös Pelon rajalla, Miami Vice, Raptori ja New Kids on the Block.


4.11.1990 sunnuntai
Kuuntelimme musaa, sain nuhan, luin Soundeja, söin mandariineja, katsoin Monte-Criston kreiviä. Poislähtö oli harmi. Olimme lopulta puoli 7 kotona, kun äiti erehtyi bussin ajasta. Nothin' shakin' but the leaves on the trees. Terve, kello on 22:42."

Kirjautunut ulos

 

#12 15.11.2010 14:39

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"5.11.1990 maanantai
Kitaratunnin jälkeen menin Aaken kanssa Akin luo. Akilla oli riffi, johon minä soitin jotain, ja tuloksena oli kaikkien aikojen paras Arctic Circle Blues Band -äänitys: 'Baby Face Lady'. Biisin lopussa Aki kierrätti kitaraa - minun ja Matin opettama jippo. Biisi tuli ACBB:n jäähyväiskasetille Goodbye ACBB. Dig it!


6.11.1990 tiistai
Matti keksi kuvistunnilla uuden sarjishahmon, Valaanpoikasen. Se ääntelee kuten Toni-serkku: "Ättä-ää... ä-ÄIRRR-ÄÄÄ!" Ärsy boy! Katsoimme koulussa 10 pientä neekeripoikaa. Matti kävi ja hänen lähdettyä luin Hendersonin Hendrix-kirjaa.


7.11.1990 keskiviikko
Liikunnassa oli taas tanssia. Huomenna bilsankoe, tänään musiikkiopisto. Lappiatalon edessä joku dorka ukko höpisi mulle jotain huumeista. Kuudestoista ACBB-sessio, Jaken luona. Goodbye sai täytettä. Tuloksena kummastuttavia riidanjyväsistä koostuvia ralleja. Jaken mielestä Troggsin 'Wild Thing' on kukkopillin takia parempi kuin Hendrixin versio.


9.11.1990 perjantai
Luokkakuvaus, vammanen M.S. haukkui mua fledan takia. Musantunnilla yritin saada jengiä soittamaan Doorsia. Se ei käynyt. Illalla lainasin Aaken isältä Woodstock Generation -levyn, jossa ei ollut yhtään biisiä itse Woodstockista!


10.11.1990 lauantai
Laskin Matin kanssa minkkareilla. Lunta on kunnolla. Kello 14:20 tuli Arpelan sakki (kummitäti + pojat). Ilta menikin Tommin (11 v.) ja Teemun (7 v.) kanssa Scalextricilla, Märklinillä ja äänittäessä Tommi Combo -kasettia. Tai sehän on Kuriton Sukupolvi -kasetti, johon tulee ACBB:n kaseteille sopimattomat hoilotukset. Saunoimme kunnolla ja pelasimme laivanupotusta. Teemu pelkäsi "Voimamies Anterssonia" eli Jim Morrison -julistetta, joten se piti ottaa pois...


11.11.1990 sunnuntai
Menimme uimahalliin, mutta suklauslaseja ei saa enää siellä käyttää. Snif? Muuten oli kivaa, koitin hyppiä pää edellä. Tommi hoki "Akuliina ja Martti merimiestä" koko ajan. Ennen heidän lähtöä pelasimme Monopolia. Loppuillan piirtelin, soittelin, kuuntelin.


12.11.1990 maanantai
Koulussa saimme rippileirilaput. Kotona katsoin TV:tä, ja - yllätys: rakentelin Legoilla.


13.11.1990 tiistai
Koulussa joku pollari selitti jotain säännöistä. Matti tuli meille, kuten myös Samu Lyhdyn kasettipaketti. Piirsin Uhka Pietarsaaressan "Hai uimahallissa" -lukua.


15.11.1990 torstai
Bilsa vaihtui maantietoon. Äikässä ainekirjoitusta, aiheena "Olen umpikujassa". Parittajasilmäinen M.S. kiusaa edelleen. ACBB on hajonnut... järjestelin kasetteja."

Kirjautunut ulos

 

#13 26.11.2010 15:52

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"17.11.1990 lauantai
Heräsin jo kymmeneltä. Isä osti divarista mulle kuudellakympillä lukemista. Ajoin tuloksetta Matin luo nastarenkailla, tosi paska idea. Piirsin loppuun sarjiskirjan Nelson Mandela, Afrikan tähti.


18.11.1990 sunnuntai
Nukuin puoli yhteentoista. Hannu Stark tuli meille. Piirsimme yhdessä ja soitin hänelle omia nauhoituksia ja Levynhävittäjiä. Järjestelin levyjä. Piirsin sarjakuvia kohmesormilla.


19.11.1990 maanantai
Lunta on kuin Vilkkilässä, 10 cm kinos peittää kaiken. Huomenna menen bussilla kouluun, se on varmaa. Alkusyksystä nauroin äidille, kun hän sanoi että talvella ei voi pyöräillä. Piirsin Matille piirto-opasta, lähdeteoksena Piirrä sarjakuvaa.


20.11.1990 tiistai
Kohta ACBB on ollut koossa 3 kuukautta... vaiko hajonnut jo kuukausi sitten?!?! AIV oli 5 kk koossa! Tämä ei yllä siihen. Killi kävi. Ja Matti. Askartelemme toisillemme joulukalenterit: jokaisen luukun takana on sarjakuvaruutu.


21.11.1990 keskiviikko
Ostin Neuvoselta kolme bussilippua, kympillä. Menin musiikkiopistoon. Opettajalla ei ollut omaa skittaa mukana, kun sille syntyi eilen skidi. Hän soitti omallani. Kävin oppilaskonsertissa, niissä on käytävä mutta on ne tylsiä. Rivitaloelämää-sarja päättyi.


22.11.1990 torstai
ACBB:n 3kk-päivä! Muttei mitään partya. Matti ei tullut vaan meni lumilautailemaan.


23.11.1990 perjantai
Koulusta musiikinteoriaan. Aake ja Hannu tulivat. Hannu vieraili Goodbye ACBB -kasetilla. We recorded många sångs, för exempel 'Kulkuset'. Hej på mig.


24.11.1990 lauantai
Parturiin, kaupungille, Matille. Sieltä Ismolle ja niitten majalle. Ismo oli taas ärsyttävä, se on joka kerta: nyt se ruiskutti vettä päälle. Näin niillä Woodstock-leffaa mutta lähdin kesken kotiin.


25.11.1990 sunnuntai
Olin yksin. Piirsin, kuuntelin, luin, soitin. En soittanut edes Matille.


26.11.1990 maanantai
Kymmeneksi kouluun, bussilla. Pipo ja kaulaliina kehissä. Lyhyt päivä. Tällä viikolla ei ole muskaria, kun opettajan vaimo on muthalomalla. Matti meni taas Ismo Iilimadon kanssa gaylautailemaan."

Kirjautunut ulos

 

#14 5.12.2010 15:20

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"27.11.1990 tiistai
Minun ja Matin kuvistunnin lappujenvaihtoa (minä aloitin): Tuu tänään meille / Ehkä / Tuu nyt vain / Ei saa patistaa tai en tuu oleskaan / Sun pitää ostaa mulle 1,0 mm:n kynä, jätit korkin väärään päähän / Ei sitä pumppua tartte silti hajottaa vaikka sitä lainaakin / Jätkä ite sabotoi pumpun että sais mut kuseen / Älä jauha paskaa / Osta cheap pen / Ei pumppua ei kynää / Kompromizea meinasin ittekki ehottaa. Mulla on uus yhtyeen nimi: Mr. Glue's Marginal Group - onko hyvä? / Ehän mie tieä / Kryss i rutan! / Älä työnny mannerlaatan alle / Katso tätä spiraalia... sinut valtaa tunne, että on pakko tulla meille kello 16 / En tullu mixikään, maybe maybe not / Ai, sepä kivaa! Odotan polkupyörän jalustimen kolahdusta / Kuivaa kyyneleesi Tommi ja tee se "kaappiin ja reiks" -kuva, se on hyvää probagandaa seuraavalle sivulle, please.
Goodbye-kassu saatiin valmiiksi. ARCTIC CIRCLE BLUES BAND ON NYT KUOLLUT JA KUOPATTU. Matin uusi MC NAKKE T aloitti tänään, ja kun teimme mixejä Valittujen Palojen lötkölevystä, Matti nauroi Mikko Alatalon skrätsäykselle niin että kuola lensi metrin kaaressa. Samaten hän kuolasi nokkahuiluuni. Raaka kuolalinko. Anyways... ACBB is dead! 3 months and 5 days of peace, noise and war. We hope that Masa's MC NAKKE T and ROG-YHTYE RAAKA hajoavat. IMK:kin on aika lievissä viboissa. Hain Matilta illalla Mikki-kirjan.


28.11.1990 keskiviikko
Liikassa luistelua. Menin Hannun kanssa Matille katsomaan filmiä Forbidden Lust. Niinpä niin... Kotiinpaluu kesti yli tunnin, kun suunnittelin Hanen kanssa Uhka 8:n käsikirjoitusta heidän tienhaarassa. Mulle tuli pitempi lenkki.


29.11.1990 torstai
Kaksi viikkoa sitten mulla oli hieno "painajais-kampaus". Nyt olin koko päivän kotona ja vaihdoin huonekalujen järjestystä (2 tuntia siinä meni).


30.11.1990 perjantai
Hannu kävi, ja siirsin furnituret lopulliseen paikkaansa. Piirsin Uhka 8:a. Myös Aki kävi.


1.12.1990 lauantai
Matti ei ole vieläkään tehnyt joulukalenteria. Äänitin 'Crow Isle Street 29':n.


2.12.1990 sunnuntai
Yksin, mitä nyt Aake kävi. Äänitimme yhdessä kappaleen 'Pula-aika pusertaa'. Piirsin Uhkaa, kuuntelin musaa. Siinä lähes kaikki.


3.12.1990 maanantai
Viime viikko oli kiva: ei musiikkiopistoa. Ostin opiston jälkeen AATK 129:n ja karkkia 5,60 markalla.


4.12.1990 tiistai
Matti ei tullut, meni taas snowboardaamaan. Tosi saamaton pasto: ei oo vieläkään tehny mun kalenteria! Äänitin 'Popeda'-biisin "Tommin 2-raitanauhurilla" (mankat vastakkain). Bändi on Sausage Finger Organisation - ainakin tämän kasetin ajan.


5.12.1990 keskiviikko
35 vuotta sitten äimäkkeeni syntyi. Isä vei mut musaopistoon, mutta äijä ei vaivautunut tuleen tunnille, eikä edes ilmoittelemaan estoistaan. Aki kyllä tiesi, että tunnit on peruttu... Illalla tuli saarenkyläläiset. Äänitin Valaanpoikasen bödgöbööpötystä myöhempään käyttöön."

Kirjautunut ulos

 

#15 13.12.2010 16:40

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"6.12.1990 torstai
'Jea! (breikki) It was 73 years ago today, Sergeant Finland happened to born...' Niinpä. Hannu tuli lukemaan Uhka 8:a, jota olen piirtänyt kymmenisen sivua. Menin bussilla rautatieasemalle, ja siinä, kahlatessani leikkipuiston metikössä kohti pysäkkiä, keksin uuden bändinimen: NOLLAKELI. Siis MARGINAL GROUP ja SAUSAGE FINGER ORGANISATION hiiteen. Kemijärven serkku tuli. Tilasimme Pahkasiasta sälää, kuten propellivillapipon. Äiti meni katsomaan Rimpparemmiä.


7.12.1990 perjantai
'Camo Camo teika breika beiba.' Musiikinteoriassa oli terskankoe, siis vain koe-koe, ei varsinainen. Serkku lähti klockan femma. Menin Aakelle pelaamaan Nitroa ja Boulder Dash -kloonia. Aake tuli meille kun olin ostanut fyyralla mäskiä. Yritin väsätä wah-wahhia skittaan. Älä luule että onnistuin... Richie Havensin 'Freedom' on maailman paras biisi.
ACBB, SFO ja Mr. G:s MG on paskaa, uusi yhtye NOLLAKELI iskee taivaalle vuodenvaihteessa. Nollakeliin otetaan neliraituri ja... niinpä niin: TYLSÄ yhtye siitä tulee! Ajattelin iskeä folkkia kehiin, mutta yksin tehdyt suirut on tosi tylsiä. En tiedä onko futurea. 'Noou Fjyyzzö' on totta. Mattikaan ei osaa edes F-duuria soittaa. Aki taas on liian hyvä tullakseen mukaan, eikä rumpalia näy.
Pidänkö VÄLIVUODEN? Mikään bändi ei kestä kolmea kuukautta kauempaa, ja comebackeja on ollut jopa Fireballsilla... Välivuosi on mahdoton teknisesti: veri vetää nauhalle ja mieli landelle. Aivan niin, ensi kesänä TOMMI LIIMATTA ORGANISATION tekee Vuokatissa kasetin Survival Jam Festival... ens vuodesta tulee siis surkee, ellei muusikoita löyvy.
Tässä ois mielikokoonpano: minä - laulu, Aki - skitta, Jannu - rummut, Matti - basso. Jannu vaan pitäis vaihtaa muuhun, kun se asuu Jeppixesä. Tietysti olis näitä yhen miehen projekteja, joita Matilla on reippaasti... TL ORGANISATIONkin oli välillä... mutta nykyään TLO on paras 'toimiva' bändi: kunnon rummut. Ostaisko Jussilta drummut? Eeh, millä SIELLÄ sit veettäs?
Monia ongelmia. Rumpalikysymys on aina hankala. Ja kassua en aio tehä yksin paskavehkeillä. Pidänkö siis sapattivuoden?
Tänään keksin sävelen 'Encumbranceen': flamenco-tyylinen folk-kusi!


8.12.1990 lauantai
Mark Chapman's day... Tämä päivä oli kuin toinen jouluaatto, kun tuli TV:stä Biitlesiä ja Lennonia, kuten extra-fine song 'Give Peace a Chance'. Tämä ilahdutti varsin suuresti. Piirsin Jobin-Sarjiksen loppuun, katsoin Elviksen Jailhouse Rockin, mutta kesken leffan 23:07 siirryin äänittämään Lennonin muistopuhetta, luultavasti John näkee kaiken taivaasta. He comes together when it's eight days a week. Yeah, sanoi John viimeisiksi sanoikseen. Niin minäkin: Yeah!


9.12.1990 sunnuntai
First day after tenth anniversary of Lennon's death. Pakkasta. Yksin luin ja piirsin. Aake(kaan) ei käynyt. Sniffin' through my tears!


10.12.1990 maanantai
Mikä todistaa että Matti on saamaton nulkki? Se, ettei ole vieläkään valmistanut minulle kalenteria. No ei saa haukkua, mutta lopoa ei saa morkata kun se kärsii siitä. Olipa hellyttävä uutinen. Matti nauraa minun jutuille, vaan haitanneeko. Se kävi meillä viimeksi 28.11. eli lähes 2 viikkoa sitten. Kaipa sillon ollu hauskaa Ismon kanssa lumilautaillessa. Aake tuli koulun jälkeen lainaamaan Klamydiaa. Näin koulukuvat: lievä Kestohymy-Karsikko! Masakin äimän juustona. Kitaratunnilla ope mietti viisi minuuttia, miksei ollut minulle ilmoittanut keskiviikon poissaolostaan. No sen ämmä oli sickinä. Lopuksi se sanoi, että 'olisin huolellisempi'. Kattois vaan itteensä! Tänään oli uintia mutten uinu. TV:stä tuli Tappajahai 3.


11.12.1990 tiistai
Toin kuvistunnille Uhka 8:n, Ervastin sijainen luki sen, kun meidän piti muutenkin piirtää sarjakuvaa. Kopiomiehinä standardiruutuihin... Laajamittainen Kirjeenvaihto jatkui, Matti kinus sitä itelleen, mutta se ei tiedä, että käytän sitä pohjana elämäkertaa tehdessä. Mokul Monster on kuulemma paskin lumilauta. Luistelin lähikentällä. Tulisi se Mattikin joskus, mutta kun se vaan lumbaa ja skimbaa Oukulla räkätolpat kalkattaen.


12.12.1990 keskiviikko
Uintia. Hyppäsin viidesti kolmosesta. Piti uida 500 metriä mutta en uinut sataakaan. Kitaratyranni käski tilata nuotteja. Menin joulukonserttiin, ja jouduin hakemaan vapaalipun Lappiatalon ämmältä. 'Täällä joku pikkupoika kyselee vapaalippuja', se puhui puhelimeen...


13.12.1990 torstai
Lucianpäivä. ATK-tunnilla olin Mirkon pari, teimme animaatioita. Koulun jälkeen aloitin NOLLAKELIN uuden kasetin ja tein TOTAALISTA VELLOVAA ÄÄNIPUUROA ja 'Kulkurit'-laulun."

Kirjautunut ulos

 

#16 26.12.2010 14:49

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"14.12.1990 perjantai
Musiikinteorian koe. Ekaa kertaa kahteen viikkoon Matti suvaitsi tulla meille. Äänitimme 'Timo B. Goodesta' kahden kitaran version Kuriton Sukupolvi II:lle. Leikkelimme Suosikeista ärsyttäviä kuvia. Matti lähti 22:30.


15.12.1990 lauantai
Matti tuli taas. Oli aukonut joka luukun kalenteristani! Menimme Matin kanssa Akille, ja järjestelimme pari tuntia jukebox-sinkkuja, joita Akin isä oli tuonut jostain. Näin Akin uuden skitan.


16.12.1990 sunnuntai
Heräsin 20 vailla 12. Soittelin, piirsin, äänitin. Menin lainaamaan Akilta Hadrianus kakkosen, luin sen kokonaan kolmessa tunnissa. Vein postiin joulukortit ja Hannen kirjeen - hältä sain kirjeen perjantaina. Illalla söin luin soitin ja nukuin siis tottakai!


17.12.1990 maanantai
TET-päivä. Olin asentamassa keittiökalusteita yhden mummon kämppään Korkalovaarassa. Hyvin istuu uudet kalut vanhaan keittiöön, kun tekee ongelmapaikkaan tyhjän kapean kotelon, jonka jälkeen kaapisto jatkuu. - Menin musa-oupistohon. Tutkin Rovaniemen vanhaa karttaa.


18.12.1990 tiistai
Tänään olin ensi kertaa tekemässä videofilmiä. Näyttelin "Käden" uhria, joka kirkaisee vessakopissa kun "Käsi" saapuu. Filmi oli Tuomon ja Krissen kuvistuntipuuha. Lopputeksteissä (liitutaulussa) luki kohdallani "vessamies". Suoritukseni oli surkea: kirkaisin falsetillani (hyi-jyi) liian aikaisin (hyi-jyi). No, ei haittaa. Eilen oli koulun flaagi puolitangos, kun yx 7-luokkalainen aivokasvainjäpä delas. Sniffistä!


19.12.1990 keskiviikko
Oli uintia, ja uin 300 metriä, eniten mitä oon ikään uinu. "Käsi"-filmistämme puhutaan... Uikkiksen suihkussa B-luokan TEPPO yritti saaha mua KIRKASEEN taas silleen... Taitaa seki olla aika hokki (lievästi vaan) jäpä. Kun tulin Lappia-talosta vuoden viimoselta tunnilta, Rova- ja Koskikatu olivat vielä normaaleja... luin kirjastosta lainaamiani kirjoja, kun isä 9-ksän maissa soitti, että Sampokeskus on TULESSA! Mitä? Ja Matti skeittaa Sampokeskuksen autoparkissa? Ou Nou! Jätkähän on korventunu kuin russakka! Onneks' 10-uutisissa sanottiin, että viereinen talo se paloikin. Äänitin Dreadlinea.


20.12.1990 torstai
The Last Zkulday. Sain Pahkasian paketin, väärän Pahkasian, ja luin serkulle kuuluvan "Eläkeläinen muistelee". Tosi törkee. Joulujuhlan jälkeen menin Matille. Äänitimme bassolla + kitaralla 'Crow Isle Street 29:n' (muutama otto, uusin biisini) ja kantelebiisin 'Digging a Furrow'. Joulukuun pääkasetin, Kuriton Sukupolvi II:n, A-puoli on pian valmis! Keskiarvo laskee, vaan paljonko?


21.12.1990 perjantai
Yllättävän hyvä todistus: 7,9. Musa ja kuvikset kymppejä. Jouluostoille äidin kanssa. Saan kai Sherlock Holmes -novellien kirjan. Emme saaneet Rabatin luota kuusta. Rakensin viivottimesta, kuminauhasta ja hyllynkannattimista TOMMILELE-kitaran. Katsoin Karpon Joulupaketin ja luin Psycho II:ta.


22.12.1990 lauantai
Isä tuli, serkku ei, mutta Krisse tuli, kuten eilenkin. Ai niin, tiistaina sattui ärsyttävä juttu: katsoimme hissassa RUUSUN NIMEÄ, ja siinä oli hidas seksikohtaus. Kivipuro, eli ope, raunioitui ja kiljui: "Pannaanko poikki? Pannaanko poikki?", stoppasi, ja torui filmin tuonutta Hannua: "Phöh, ettäs." Pieni hymy jo, kumartuneena ottamaan videokasettia ulos. No, tähän päivään: pelasin Krissen kanssa kuusnepalla ja tammea. Äänitimme jotain.


23.12.1990 sunnuntai
Kolasin pihan ja hamstrasin lunta meidän kohdan omaan kasaan. Oli vaan puuterilunta. Psycho II loppuun.


24.12.1990 maanantai
Nousin katsomaan Joulupakettia, mutta se tuotti pettymyksen ja palasin unen maille, tai yritin. Turhauduin tietokoneen ja joulukuusen kanssa. Lähdimme Saarenkylään ja sain Arilta tyhjän videokassun palkaksi TET-työstä. Raahauduin joulukirkkoon, aattohartaus, ja nyt minua melkein harmittaa että poltin virsikirjan ja Uuden testamentin. Loskakeli, lunta enää 40 cm. Söin skinkkaa ym. kuonaa ja join jopa limsaa, mikä on vastoin periaatteitani. Ensin soitti Hannu, sitten Jasu Jeppiksestä. Puheluista innoittuneena piirsin Uhka 8:n sivua 20, ja siirryin avaamaan paketteja. Sain ikäväkseni kaksi Rock-kalenteria, mutta yritän luimuttaa sen jollekin. Sain kirjoja ja piirustuskamoja. Siis menee hyvin. Näppäyspeukalon kynsi on 3 mm, minä painan yhä 49 kg, olen noin 156 cm pitkä. Mielessäni oli jotain tärkeää, ehkä sarjiksiin tai lahjoihin liittyvää.


25.12.1990 tiistai
Piirsin Uhka 8:a.


26.12.1990 keskiviikko
Matti soitti yllättäen, ja tuli omasta tahdostaan meille (28. kerta). Piirsimme ja suunnittelimme sarjakuvaa "Rudolf ja Susirajan Valtakunta". Matti jäikin meille yöksi."

Kirjautunut ulos

 

#17 31.12.2010 11:40

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"27.12.1990 torstai
Heräsin. Matti ei vielä, joten hain kameran, ja otin hänestä kuvia kun hän nukkui... (Ei nyt sentään!) Pelasimme 64:lla Leaderboard Golfia. Teimme ehkä parhaan Tommi-Matti-äänityksen koskaan: 'Happy Sniffing'. Komppi tuli Matin räppivinyyliltä, Matti soitti kitaraa, minä lauloin. Biisi tuli Kuriton Sukupolvi II:n B-1:seksi. A-puoli valmistui viime lauantaina: 'Burning of Sampo Center (I Saw Those Matches)' ja Krissen kanssa tehty 10-sekuntinen soundtrack elokuvaan 'Hand'. Kaivoin lumeen luolaa. Hannu tuli meille. Unohdin palauttaa hänelle Flashdance-kasetin. Menimme Aakea hiippailemaan ikkunansa taa, ja siellä Aki ja Aake sämpläsivät musiikkiohjelman kanssa. Hannu VAAHTOAA aina musiikistaan, ja tänään hän VAAHTOSI että hänestä tulee elokuvaohjaaja. Illalla luin vanhoja Koululaisia! Ärsyttääkö?


28.12.1990 perjantai
Nukuin 12 tuntia, heräsin 11:43. Piirsin Uhkaa, pelasin Boulder Dash Const. Kittiä, ja koin painajaisen: kaapissa ei ollut ainoatakaan alu- tai päälyhousua. Otin korista likaiset, jotta pääsin pihalle. Menin Aakelle, sain tehdä musiikkiohjelmalla Doorsin 'Changelingin'. Hannukin tuli vielä meille. Suunnittelimme Nage-hahmon uudelleen henkiinherättämistä Uhka 8:iin. Hannu opetti minua heittämään lumpparia omaan tyyliinsä.


29.12.1990 lauantai
Emme päässeet keskustaan: isä kaasussa. Huh, kuinka säikähdin todellisuutta: tämä vuosi loppuu kohta, eikä mitään ole valmiina, ei musaa eikä sarjiksia! Onneksi purin sumaa piirtämällä Immanuel Itiöpesäke -albumia. Ostin Citymarketista levyharjan. Tein pirtua (pirtelöä).


30.12.1990 sunnuntai
Hannu tuli meille, kun olin käynyt suihkussa ja soittanut Jeppikseen Vesa O:lle. Vesan keskiarvo: 6,7. Timon ka: 5,4... kolme nelosta. Raine: 6,1. Piippo: 6,2. Jake: 6,0. Ei hyvin mee. Piirsin Hannun kanssa Psykopaatin päiväkirjaa. Äänitimme pitkän (15 min) 'Protestilaulelman' SFO:n kassulle Graffiti II. Minä soitin kitaraa, ja yllytin Hannua haukkumaan erinäisiä henkilöitä... Leikkasin kynteni!


31.12.1990 maanantai
Kopsasin kirjastossa nuotteja. Ostin kartonkeja ja 1 mm & 3 mm huopakynät. Kotona äänitin biisiä 'Revolution (How Mad a Human Can Be, Like My Dad on a Xmas Eve)', mutta shufflekomppi oli niin vaikea, että lopullinen oli noin 20. otto tunnin ja 20 minuutin yrittämisen jälkeen. Helpompi äänitettävä oli biisi 'Ten Seconds Silence'. Äänitin myös tervehdyksen ensi vuodelle: "Uusi vuosikymmen on käsillä, ja ensi vuosi tuokin meille tullessaan aika vähän Tommi-materiaalia, mutta koittakaa kestää." Piirsin, kirjoitin, join söin luin saunoin ja voi helevetti: vuos'kymmen vaan on vaihtuilemassa ja minä vaan kirjoitan täyttä lerssiä päiväkirjaan. Nyt kello on kymmentä vailla 23 ja kummaa ininää ja pauketta kantautuu korviini pihalta, jossa Venetsialaisista paitsi jääneet surkimukset yrittävät kohottaa tunnelmaa. Ei onnistu, äläkää luulko. Kyllä ne Citymarketin pommit tunnetaan... Hahaa, hyvää uutta... äläkää luulko että lopetan tähän. Kerron vuoden vaihtumisesta Lappia-talon ulkomaastossa. No niin, kello kävi, vuosi vain vaihtuskeli, minä pidätin henkeäni kunnes torvisoittokunta iski jamit kehiin. Kaikki lapaset (paitsi mun) taputti, kaikki lääppi toisiaan kuin hurrit, kaikki hurras kuin ateistijänikset, kaikki huus Eläköön paitsi minä, en tosin yhtynyt Kuolkoon-huutoihinkaan. Joku hemmo istui reppuselässä ja veisas legendaa. Pommit räiskyi kuin Venezialaisina. Isä osti meille Torikeitaalta porilaiset. Ajoimme Lapinrinteen kautta kotiin, näytin missä Matti asuu. "Jaa." Isä katsoi Kuutamosonaattia. Ryhdyin nukkumaan puoli kahdelta... vuonna 1991."

Kirjautunut ulos

 

#18 10.1.2011 14:50

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"1.1.1991 tiistai
Hannu oli First Footer, vuoden ensimmäinen vierailija. Isä lähti ja vei minulta television.


2.1.1991 keskiviikko
Kouluun. Matti on vielä Porvoossa serkuillaan. Krisse vammaili meillä piirtämällä Nenä-Aake-sarjakuvaa. Soitin hänelle Hannun ja minun 'Protestilaulelman', ja hän halusi äänittää sille vastavedon, kuten arvasin. Eli SFO:n Eden Jam Festival -kasetti täydentyi. Mutta voi sika: sain skitasta syksyn arvosanaksi vain TYYDYTTÄVÄN!


3.1.1991 torstai
Matilla on pitkä Levi's-muka-yöpaita ja Levi's-huivi! Eijjhh! Mattikin sortui kallishintaiseen humbuugiin! Hän tuli ja äänitimme parit kauhujutut ja 'Viekää Hänet Pois Hän On Tullut Hulluksi' -biisin. SFO:n Kuriton Sukupolvi II -kasetti valmistui. Luin Me kolme ja jengin uudestaan, kun Kana pakotti. Älä usko uhkaa jengien...


4.1.1991 perjantai
Shidi! Soittamamme luiru kääpä ('Viekää hänet pois') sai äitiltä nega-vastaanoton, koska Matti oli sanonut, lujaa jotta naapuri kuulisi, "Olen eläkeläinen, haluan nukkua rauhassa". Joten emme saaneet soittaa. Matti yritti lainata Aakelta Hokuspokus-lautailufilmin, mutta Aake ei suostunut, koska on äänittänyt sen päälle salaisia seksiorgioitaan.


5.1.1991 lauantai
Hannu suunnitteli Uhka Pietarsaaressa 8:n käsikirjoituksen erittäin hyväksi kokonaisuudeksi.


7.1.1991 maanantai
Pakettikortti tuli, eli TexMexin levyt, joita en vielä hakenna pois. Kuuntelin omia biisejäni.


8.1.1991 tiistai
Eilen oli kulunut tasan kaksi vuotta Road-yhtyeen synnystä... huomenna kaksi vuotta Eine Kleine Nachtmusikin julkaisusta! Hain postista ne levyt: Doorsin Celebration (värivinyyli-bootleg), Creamin Live Cream II ja ERITTÄIN MAHTAVA Sex Pistolsin Never Mind The Bollocks!!! Kuuntelin sitä runsaasti. Holidays in the Sun!


9.1.1991 keskiviikko
Heyah, mulla ei ollu ees laukkua koulussa, vain kynä takataskussa. Oli nääs kumma päivä, siis katottiin filimejä. Luin Hemmo I -albarin, jonka J. Kärki toi. Kaikki pääsivät klo 13, kun oli opettajainkokous. Tutkin Helsingin talojen pohjapiirustuksia kirjasta Asunto 80.


10.1.1991 torstai
Sain rippikouluvihon, erehdyin päivämäärästäni ja kiroilin Hannulle sitä, mutta olinkin viäräsä. Menin huviksi Mattia vastaan kappelille, jos hän tulee sitä kautta, vaan eipä pojua näkynyt. Puoli tuntia harhailtuani palasin kotiin... jossa Matti istui pöytäni ääressä kuuntelemassa Sex Pistolsia! Kokosimme leikkeistä Propaganda-lehteä, jota suunnittelimme jo viime viikolla."

Kirjautunut ulos

 

#19 21.1.2011 14:21

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"11.1.1991 perjantai
Sota tulee 15. päivään mennessä, jos tulee! Niinpä siis tänään meillä kävi Aake, soittelin Imaginea ja tollee...


12.1.1991 lauantai
Pakkasta -27, joten piirsin Rudolfia ja Immua ja kuuntelin Imaginea.


13.1.1991 sunnuntai
En saanut pelkkiä hedelmäkarkkeja, kun ämmä Sudentien kiskalla teki kompromisseja. TV:stä tuli Uuno kaksoisagenttina. Äänitin valmiiksi Graffiti II -kasetin, jossa mm. 'Krisse against Hannu'.


14.1.1991 maanantai
Täytin 15 vuotta ollessani syömässä Matin ja Aaken seurassa. Vaihdoimme juuri pöytää, kun PLUFZ! Opistossa ope soitteli koko puolituntisen vain minun tuomia nuotteja. Illalla tulivat Aake + Aki, ei muita kavereita.


15.1.1991 tiistai
Olen päivän ajan saanut ajaa mopolla, mitä en ole silti tehnyt. Kuvistunnilla viilsin linoveitsellä syvästi sormeen, terkkarilla laastarit kehiin. Lainasin Akilta Keksinnöt-kirjan. Että huomenaamulla klo 7, kun oon tekemässä safkaa, syttyy sota, JOS syttyy! On tässä tapahtunukki: Romanian vallankaappaus, Saxan yhistyminen, Liettua-juitsu... ja Krisse senku koulussa yrittää parantaa mainettaan ja Hannu on Madeiralla lasit nenällä...


16.1.1991 keskiviikko
Abit mellakoi lähes jo. MS ja muut B-luokkalaiset irvaa mulle. Menin mus.opistoon jo 14:30, se on aikani tästälähin. Sain listan, keitä on samassa rippiryhmässä: Saamaton-Matti, Vaahto-Hane, Silmäräpsä-Nampa, Lievä-Leinonen, MS, Krisse, Aki. Illalla sävelsin yhden biisukan. Vai sävelsinkö?


18.1.1991 perjantai
Musatunnilla soitimme 'Tarzanin kalsareita' bändivehkeillä, tai ERÄÄT soitti, me loput vedimme Landoloilla pulpetista käsin. Sähkis ei koskaan yllä minun käyttöön, mutta onpa yllätys, kun Aki on niin ylivoimainen. Matti tilaa Jenkeistä lautailuvärkettä. Kotona kirjoitin RECORDING SESSIONS III:sta, eli äänityshistoriaa viime huhtikuusta tähän päivään. Päätös: tämän kevään soolobiisit julkaisen nimellä SAUSAGE FINGER ORGANISATION, ei NOLLAKELI. Kevään aikana pitää maailmaan saattaa kasetit Troublesome Flowers ja Rarities 1988-1990. Roke avautuu huomenna. HUOM. Sota on alkanut ja Israeliin hyökätty. Shidi!


19.1.1991 lauantai
Kävelin kattoon Rokea. Yksi hissi. Huomenna meen sinne lasketteleen. Pelasin Tikkasella Lotus Esprittiä. Aake ei päästäny sissään, kun kuikuilin ikkunansa takana.


20.1.1991 sunnuntai
Kuuntelin radiojumalanpalveluksen, että saisin rippikouluvihkoon merkinnän. Menin potkurilla Rokelle laskettelemaan. 3 tunnin lippu vain 25:-! Lumipyryn takia jouduin palaamaan Kiertotien kautta. Kotona olin tosi väsynyt ja katsoin Tupla-Uunon. Hannu on tullut Madeiralta. Puhuimme puhelimessa 45 minuuttia.


21.1.1991 maanantai
Hane antoi tuliaisena portugalilaisen Aku Ankka -kirjan. Terveystunnilla katottiin opetus-viikseenveto-filmiä, opossa väkivaltafilmiä. Hannu piirsi mappiini Onnenpyörä-sarjiksen. Suunnittelin Kettus-albumia: Matin parhaat ideat, joista hän ei tule koskaan tekemään valmiita teoksia, eikä muista että hän on niitä koskaan keksinytkään."

Kirjautunut ulos

 

#20 31.1.2011 14:25

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"23.1.1991 keskiviikko
Kirjastoon, Kirjapisteen lopareille ostamaan alennustusseja ja musiikkiopiston oppilaskonserttiin, jossa Aki soitti.


25.1.1991 perjantai
Aion tehdä Krissestä 50-minuuttisen biisin, koska on tyhjä 100-minuuttinen kasetti.


26.1.1991 lauantai
Uhka Pietarsaaressa 8 on valmis.


27.1.1991 sunnuntai
Rokelle laskettelemaan. Lipunmyyjä kuunteli kopissa Doorsia ja luki Aku Ankan taskukirjaa 128. Laskemassa oli Jukka Kouri ja joku Magnuksen näköinen sikanaama. Kädet turposivat pahasti ja palautuivat vasta illalla, kun Hannu tuli meille. Teippasin seinään jättipaperin ja piirsimme siihen Sarjassa Kuvia -sarjista, kumpikin vuorotellen ruudun.


28.1.1991 maanantai
Jehe: "Kymmeneksi kouluun, neljäksi opistoon, siinä on Liimatan maanantai." Matti Kettunen tuli meille ja menimme niille, kun hänellä on isänsä vanha kaikulaite. Kytkimme sen bassoon ja aloimme äänittää uutta kasettia Jamaikan Työläisnuoret. Kappaleita: 'Hush' ym.


29.1.1991 tiistai
Näin unta, jossa tein jollekin tyttö-pikkuserkulle Kummaa Puuhaa, i-u-u. Kopsautin kuviksessa tekohengityskuvia ja ruumisläjiä Propaganda-lehteä varten. MS hieroi liitua toisten naamaan. Maantiedossa aiheena Ranska. Hissassa katottiin filimiä talavisoasta. Isä ehkä saa duunin Torniosta. Menin potkurilla Akille, jolta raijasimme sen kitarakamat Matille: toinen Jamaikan Työläisnuoret -sessio! Teimme hyvät biisit 'Maalaispoika Tikkanen' ja 'Maatalousnäyttelyyn', monta ottoa kummastakin. Paha pakkanen, korva paleltui.


30.1.1991 keskiviikko
Liikunnassa telinevoimistelua. MS:n perhe on muinoin häädetty Rollosta, ja ne on joutuneet asumaan Muurolassa. Kuuntelin Jamaikan Työläisnuoret -kasettia ja keksin yhtyeelle nimen: ENSIAPU. Kokoonpano minä-Matti-Aki.


31.1.1991 torstai
Maantiedossa Rein. Meille yhdistettiin kolmos-TV ja Music Television! (Jälkimmäinen ei vielä näy.) Piirsin musaluokasta pöllittyyn nuottivihkoon Troublesome Flowers -kasetin nuotteja. Lähinnä 50-minuuttisen Krisse-biisin osia."

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19