Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#21 8.2.2011 14:46

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"1.2.1991 perjantai
Musiikintunnilla soitettiin ehdotuksestani 'Imaginea'. Kaupungilla ostin viisi kynää ja kolme markan teippiä. Hannu tuli yöksi, katsoimme Jättiläisen. Uusi Suosikki ilmestyi käsiini. Nukkumaan 02.


2.2.1991 lauantai
Hannu heräs ennen mua, joten nukkua en saanut. Katsoimme Music Televisionia ja muita ihmekanavia Intiasta joita meillä näkyy. Piirsin Sarjassa Kuvia Jobin Sarjis #4:een. Kokosin Rarities-kasettia.


3.2.1991 sunnuntai
Hannu Vahva/Väkevä tuli, suunnittelimme Uhka Pietarsaaressa 9:ä. Illalla mietin vaihtaa furniturejen paikkaa ja äänitin Rare-kokoelman valmiiksi.


4.2.1991 maanantai
Mattia ärsyttää yhä eräässä pulpetissa lukenut "GALBI" ja opon tunnilla piirtämäni SIENIKORVAINEN MIES. Matilla kihoaa sylki, kun hän ajattelee miten "sienikorva ei katkea vaikka sitä puree, se on niin sitkeä"! Eilen kaapinoveeni heijastui naurava mies. Siirsin kasettihyllyn kirjahyllyyn ja mankan myös.


5.2.1991 tiistai
Kuvaamataito sisälsi lyijäri-piirustusta. Rainvuori iski onnettomia vitsejä. Siirsin sängyn jälleen onton seinän luo. Matti ja Aake tulivat yllättäen, kun piirsin kaupunki-ilmakuvaa. Kuunnellutin heillä FIREBALLSIA ja TLO:ta. Matti lainasi minulta Doorsin ja Jimin kasetit ja Tex Mexin levyluettelon. Katsoin Film Netiltä kammottavan filmin Huuto pimeydestä, jossa äitiä syytettiin vauvan taposta.


6.2.1991 keskiviikko
Ei hiihtoa, kun -22. Eilen oli -28. Nampa on inva jäpä. Tein Krisse-laulun sanoja sivun verran. Kitaraope on vittumainen jätkä ja teen hänestäkin laulun. Piirsin uskonnonopelle hiihtopilakuvan ja katsoin Tikkasen luona Painajainen Elm Streetillä 3:n ja pätkiä Texasin moottorisahamurhaajasta. Ostin jopa 6 mk:lla mäskiä ja Aku Ankan taskarin 131. Tikkanen kävi meillä ja jätti jälkeensä dödöpilven.


7.2.1991 torstai
Katson aamuisin MTV:tä. Siksikö kun Mattikin tekee niin? Hannu kävi taas suunnittelemassa Uhka 9:n käsikirjoitusta.


8.2.1991 perjantai
Äänitimme musatunnilla 'Imaginen'. Atro joutui kuseen "Aake on pallopää" -teksteistään enkunluokan seinällä."

Kirjautunut ulos

 

#22 16.2.2011 16:38

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"9.2.1991 lauantai
Hannuhan se tuli, kun olin käynyt parturissa ja ostanut 3 Roope-Setää. (Isä kummaksuu lehtivalintojani.) Hannu ei halua enää soittaa SAUSAGE FINGER ORGANISATIONISSA. Jatkoimme Uhka 9:n käsikirjoittamista ja piirsin uusiksi Uhka 3:n loppusivut. Isä ottaa Uhkat 1-3 ja 5-8 työpaikalle ja kopsaa ne! Saan ne kootuksi kansioon, jota voi lainata muille. Pitää lopettaa, kello on varttia vailla 1 ja käsi saatanan väsynyt.


10.2.1991 sunnuntai
Piirsin 5kkoa. Käytin rasteria. Hannu tuli. Isä käytti autolla kappelilla, mutta J-palvelusta ei ollutkaan. Hannu pölisteli lunta puista ja sen linssi irtosi, mun vika.


11.2.1991 maanantai
Tein äänityksiä Troublesome Flowers -kasettiin: 'I Missed the Last Bus', '4', '5', '5A', 'You've Got Me Floating While Woodpeckers Are Throwing Detonators', 'She's Really My Father', 'Enlightened Ukulele Marshall Wig Thrashing With Lash On Top Of The Ocean', 'Day n nite n morning evening' ja 'Revolting Foamy Woman Drinking Heavy Milk Without Concave Acknowledgement Outside Red Spindryer'.


12.2.1991 tiistai
Annoin Matille 7 rasteripalaa. Hanne lähetti brevetissään Jim Morrison -guimaa. Pamela Courson oli komea akka! MTV:ltä tuli 'Give Peace a Chance". Ja Dr Albanin 'Hello Afrika' - kova biisi! MS-lurjus esti pysäkillä, etten päässyt ekaan bussiin. Äänitin Hannun kanssa tappelun ääniä. Harjoittelin uusia koreografioita.


13.2.1991 keskiviikko
Koulussa piti olla hiihtoa, mutta 97% pojista haki terkkarilta lapun. Minä kyllä hiihdin, Matille. Kettuspelle on hukannut Doorsin kasetinkannen. Harmi: siinä on numerotarra. Kitaraopettaja vittuili "Mietipä sitä" -kommenteilla. Uuuiuiui mikä ärsy boy!


14.2.1991 torstai
Penkkaripäivä. Lens' sipulimaidot Tombujin silmiin. Sain 12 makeista. Jengi lähti kuormureilla klo 13 ja mekin pääsimme kotiin. Äänitin Troublesome Flowersin valmiiksi: biisit 'In Front And Between Them Troublesome Flowers' ja 'Fighting Uncles Celebrating Tinfoil Tickertape Ceremonies (Behind The Eyepoint Kitchen)'.


15.2.1991 perjantai
Musatunnilla soitettiin bändillä 'Kaunis nainen'. Oli Vanhojen tanssit.


16.2.1991 lauantai
Piirsin isoa kaupunkipiirrosta monta desimetriä. Menin Matille ja äänitimme Ensiavun Lääkintävoimistelijat-kasettiin 3 tunnissa puolen tunnin verran kamaa: 'Okei joko me voiaan alottaa', 'I Saw Premature Baby's Bones', 'Hummaamomaama, baby' jne. Matin isä soitteli skitallani. Matti lisäili kaupunkini kaduille "kusijengiä". Luin uudestaan Pahkasika seiskan. Suunnittelin tosissani Propaganda-lehteä. Huomenna!!"

Kirjautunut ulos

 

#23 24.2.2011 14:43

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

17.2.1991 sunnuntai
Menin kappeliin missä oli vammasten kirkkopyhä. Luin Iris rukan alusta loppuun ja kuuntelin Deep Purplen Last Concert in Japanin. Soitin kitaraa, vilkuilin Music Televisionia. Aake ja Krisse haukkuvat minua punapipoiseksi maastopyöräilijäksi.


18.2.1991 maanantai
Opettaja Uusitalo tilasi minulta kaverilleen kersansaantionnittelukortin. Kaupunkipiirros on pian valmis. Ostin femmalla mäskiä (pehmeitä). Kuuntelin Saxonia. Luin Saattue Murmanskin puolivälin loppuvaiheita sivulle 320. Turboaa siis paksupäinen valepukin jalusta.


19.2.1991 tiistai
Mitä runoilinkaan? En tajua mutta kuviksessa oli inva sijainen. Maalasimme 'häilyviä' kuvia, minä tuuletusluukkuun. Aake ja Matti kävivät kummastelemassa kaupunkikuvan laajuutta.


20.2.1991 keskiviikko
En ottanut luistimia, kun klo 5:45 am oli -27. Klo 8 koulussa oli -31. Katottiin vilmi Black Rain. Kukas siinä alussa vilahti, Naukkarinen? Kitaraope kauppas 85 mk:n nuottivihkoa. Hannu kävi ja meni ostamaan TV:tä. Lainasin Hillapolun kirjastosta Milo Manaraa, Elvis-kirjan, Hemmo Paskiainen I:n ja Salvador Dalin päiväkirjan. Tonttujyrkijoutsenjoulu.


21.2.1991 torstai
Päätös: 5kko-sarjassa Sami Sokea kuolee, tilalle uusi hahmo Tero. Piirsin kaupungin loppuun, siinä meni 24 päivää. Aamutehtäväni tuona aikana oli: 6:50 herätys. (Näin unta että lähdin evakkoon, mukana kolme kynää.) 6:55 silmien hieronta. 7:00 tee, 2 tai 3 piirakkaa, viili+mysli tai jogurtti+lese. Luen mainoksia. 7:15 TV auki, MTV:lle. 7:30, piirrettyäni kaupunkia: ai niin! pitäisi pukeutuakin! 7:35 lähden bussille. 7:43 astun täyteen linja-autoon ja istun Jolangin viereen takapenkille. Hannu virnuilee vienosti Jonin vieressä. 7:50 bussi on Tarttiksen kohdalla. Punapipo päähän, astun kohti koulurakennusta.


22.2.1991 perjantai
Tilaamani Lennonin levy ei tullut. Ostin Pahkiksen. Isä tuli ja toi Pietarsaaren Sanomia ja kopiot Uhkista 6 & 8.


23.2.1991 lauantai
Rippikouluun. Sain Raamatun, virsikirjan, vihon ja rippie-kirjan ja pännän. Hannu tuli meille ja teimme Propaganda-lehteä. Kuuntelin ENSIAVUN uutta kasettia.


24.2.1991 sunnuntai
Lähdin klo 12 kappeliin kastetilaisuuteen, jota ei ollut. J-palvelu, myöhempi kaste. Neljä merkintaa vihossa. Isä selitti Pietarsaaren hurrimurteesta. Yllätys: Lukkarilan Jaska Jeppiksestä tuli! Muistelimme menneitä, Hannu paikalla: kaksi Uhkan käsikirjoittajaa samassa tilassa! Näytin Jasulle uusia jaksoja, hän piti meiningistä."

Kirjautunut ulos

 

#24 9.3.2011 16:28

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"25.2.1991 maanantai
MTV:ltä tuli taas Dr. Albanin 'Hello Afrika'! Pyöräilin kouluun, liput vähissä. Annoin opettaja Uusitalolle tilaamansa piirroksen. Saan siitä 10 mk. Liikunnassa katottiin filmi PCP:n eli enkelintomun käyttäjistä. Kitaraopettaja on Murmanskissa - ei tuntia. Matti tuli meille lukemaan Pahkista ja Propagandaa. Potkuroimme vilkkaasti Aaken tykö, missä katsoimme skeittifilmiä Hokus Pokus. Matti pelasi sotapeliä. Aaken isällä on Canned Heatin levy! Potkimme Matille, ostin Timpan kiskalta englanninkielisen John Lennon -lehden. Luin sitä, kun Matti luki Sk8 Magia. Kummia ääniä: lumiko tippuu? Söin pullan. Jääkaapin yläkaapin ovi jumissa, joku lauta kiilannut, Matti ei saa isänsä levyjä sieltä. Kummia ääniä yhä: kuin säännöllisiä askelia. Matti pelkäsi, että valkonaamainen mummo kurkkaa keittiön ikkunasta. Hän juoksi eteiseen, minä perässä. Juuri silloin Sanna-sisko tuli: heidän isänsä on sairaalassa! Sanna touhotti, Matti alkoi katsoa Hokus Pokusta. 20:30 soitti äitinsä: Veken aivoverisuoni poikki. Matti ei pääse hiihtolomalla Espanjaan. Potkuroin vartissa kotiin. Luin Lennon-lehteä. MTV:llä Rick Astley: pah. Irakin maasota. Käsi puutuu. Kitaran epävire. Äänirauta kateissa. Sekuntiviisari halkoo äänettömyyttä.


26.2.1991 tiistai
Viimeistä kertaa bussilla kouluun: lippuvihko loppui. Matti ei arvattavasti koulussa. Hannu vääntäysi meille. Piirsin Uhka 9:n kuutossivun loppuun. Eilen tuli mieleen: KATKERATON HUPPUSÄÄLI.


27.2.1991 keskiviikko
Pyörällä kouluun. Matti mutruili. Luistelua. Ostin vittuilevalta kitaraopelta vastoin tahtoani 85 mk:n nuottikirjan. Ja mitä teinkään: pöllin Suomalaisesta terottimen! Työnsin sen vanttuuseen. Kerroin Hannulle ja hän arvosteli minua. Ei pitänyt Uhkan uudesta sivusta, piirsin neljä eli kaksi ruutua uusiksi, ja kuvitteellisten kaupunkien asemakaavoja.


28.2.1991 torstai
Harmittaa se terotinjuttu. ATK:ssa piirsimme hiirellä. Hannua en meille päästänyt, kun se eilen oli vammanen. Sähkiksestä katkesi kieli. Siispä äänitin biisin 'Great Epävire'. Piirsin Rudolf-tarinaa Susirajan valtakunta.


1.3.1991 perjantai
Musassa sijainen, ja vauhti päällä: tunnissa soitimme läpi 'Suuret setelit', 'Johnny Guitar' ja jonkun kolmannen. Lähdimme Kemijärvelle. Matkalla keksin: LOVE IS CHEAP SECRET, CRISPY FEELING. Äänitin serkulta musaa. Hän luki ruottia, aamulla tentti.


2.3.1991 lauantai
Luin Druunan. Kävimme Kemijärven keskustassa, serkku osti divarista ELO:n A New World Recordin. Sitten Pyhätunturille laskemaan. Vedet silmistä kärys. Serkku luimas telemarkeilla. Olen 162 cm. Saunan jälkeen luin 176-sivuisen kirjan Viimeisen rajan takaa, kirj. Jean-Baptiste Delacour. Raa'an mielenkiintoinen. Suupieli nykii, kuolonkankeus? Valot himmenee, huone tuntuu oudolta. Opiskelutuoli keskellä huonetta äänettömänä myötätuntona, tosin uhmakkaana ja liikkumattomana. Pink Floydin hypnoottinen musiikki pirstoo saunanjälkeisidyllin. 'Monologiset? Ei, mongoliset kasvot.' - 'Äkkiä ajattelin uuudelleen, kun minussa kiersi vierasta verta.' Uneni, jossa Hannu katkaisi pääni...


3.3.1991 sunnuntai
Kuulin, että sukulaismies on ampunut itsensä sänkyyn. Heitimme serkun kanssa portaikossa tikkaa, ja nauroimme eilisillan uutisille, kun 13-vuotias ketkupolkkakisoihin osallistuja puuskutti: 'Ei vielä (tauko) väsytä. Kyllä (tauko) jaxan vieläh.' Kotiin. Kuuntelin rätinärumpu-Elvistä ja luin Neron päiväkirjaa (Dali).


4.3.1991 maanantai
Kitaraope tiuskaisi, että kitaransoittoni on "yhtä velttoilua". Dirsmasin, saksilla siis, piirsin yhden ruudun verran Uhkaa ja sarjakuvaa kitaraopesta. Immanuel Itiöpesäke -albumikin on kohta valmis. Voi sääli, harhautin Hannun ulkona... mutta mitäs oli harmillinen.


5.3.1991 tiistai
Kuviksessa esiteltiin real-surreal-piet-naiv-pointill... KUBISMI. Jengi remusi, kun ei saatu hissankokeita. Matti tuli mukanaan kirjaston Damned-levy, mauton! Päähän jäi soimaan 'Stab your back'. Kirjoitin lyhyen heräämisnovellin.


6.3.1991 keskiviikko
Kivipuro HYLKÄSI mun hissankokeen, teksti oli 'liian pilailevaa'! Saan numeron vasta kun näytän koetta kotona. Sen tein, ja äiti pauhasi että ei holokaustilla saa leikkiä. Yritin oppia pysähtymään luistimilla. Lainasin Aakelta AC/DC:n Razor's Edge -kasetin ja sen Canned Heat -vinyylin.


7.3.1991 torstai
Pistin kinttana-takin päälle, siis avain unohtui toisen taskuun. Kadotin vara-avaimenkin, takapihan hankeen, joten en päässyt sisälle. Menin siis Aakelle. Teimme 'Gestapoppas'-demon. Illalla piirsin Uhka 9:ä ja pääsin vaikean kohdan yli. Hain Hillan postista Banana Pressin paketin: Alma Naakka -kalenteri, 2 Pahkista (joista toinen virhetilaus) ja Synti & Syöpä -kasetin.


8.3.1991 perjantai
Bussilla kouluun. Matin isä yhä elossa. Musatunnilla jätkät soittivat kummaa siistiä Dire Straits -jamia. Matikassa vaihdettiin paikkoja. Äikänkokeesta 7 puoli. Olimme Tikkasen ja Hannun kanssa rivitalojen välikujilla pyöräsippaa, ja liehulahje-äijä tuli valittamaan: noin isot pojat... Kokosin Uhkia mappiin, kun isä saapui kopioiden kanssa, ja piirsin Markku Wilanderia (Psykopaatin päiväkirja).


9.3.1991 lauantai
3 vuotta Fireballsin synnystä! Pelasin Boulder Dash Construction Kittiä. Lähdimme isän autolla keskustaan. Ostin sähkiksen E-kielen, pyyhkärin ja Lennonin Live in New York City -LP:n - hyvä! Taloustilanteeni on huonoin vuoteen: alle 20 mk."

Kirjautunut ulos

 

#25 19.3.2011 17:40

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”10.3.1991 sunnuntai
Aamiaisella isä kaatoi kuuman teen munille. Heke paska! Luen Dalia yhä. Lähdimme katsomaan isotätiä Kemin sairaalaan. (Tiistaina tulee tapahtumaan PELOTTAVAA, koska luin perjantaina englanninkielisen kirjeen!) Kylästelimme Keminmaalla. Kengät hattuhyllylle ettei koira vie... Ostin Tervolan kiskalta 6 mk:n Stop-askin. Kylän ääliönuoret tallustelivat raitilla.


11.3.1991 maanantai
Piirsin Uhka Pietarsaaressa 9:ä VIISI SIVUA! Siidu homma. Pitäisi hakea Citymarketista Zappan Guitar, vain 20:-.


12.3.1991 tiistai
Laskettelemaan Oukulle. Isäkin kaatui kerran. Sormeni turposivat kirjastossa. Lainasin uudestaan May Pangin Rakas John –kirjan.  Isän piti tuoda Rabatista HYVÄÄ – ja toi rusinoita!


13.3.1991 keskiviikko
Luin Rakas Johnin kokonaan. Uhka 9 on sivulla 21. Kokosin sekanauhoista Pervers Pers IV –kasetin.


14.3.1991 torstai
Luin Ounasvaara-lehteä: Pullinki Ski voisi olla siisti paikka. Luin Dalin päiväkirjan loppuun. Piirsin jotain asemakaavaa. Äänitin viimeinkin Krisse-biisin, kesto 49:53!! Kirjoitin sitä kuukausia. ’Ikkunasta katsoo meitä pelle’ on parhaita ACBB-biisukoita. Luin Uutta Rovaniemeä: SMP:n ehdokas Jammu Tuuliainen on PUOLALAISEN MARIONETIN näköinen!


15.3.1991 perjantai
Ostin divarista vuoden -73 Musa-lehden. Hannu tuli lukemaan Uhkan uudet sivut, Lennonia kuunnellutin. Hannu on röyhkeä: ei tule meille, ellen ole piirtänyt vähintään kahta sivua sarjakuvaa. Hän ilmoitti sen suoraan. Menee huomenna katsomaan Kummisetä III:n.


17.3.1991 sunnuntai
Isä lähti, vei telkan. Pari tuntia pyöräsibetsua Hannun, Jaken ja Tikkasen kanssa. Äänitin salaa heidän riitelyään.


18.3.1991 maanantai
Kouluun. Ervasti on kertausharjoituksissa, joten terveystunnilla oli se ääliö sijainen (utelias). Soitin Samu Lyhdylle, kirjoitin hälle kirjeen, pakkasin mukaan koosteen Jimiä + Lennonia ja Rakas Johnin. Samu ehtinee lähettää sen laina-ajan sisällä takaisin. Luen Juho Juntusen Tuulajolla-dokumenttia.


19.3.1991 tiistai
Kerroin Hannulle, että haluan perustaa surrealistikerhon. Underground on nyt ohi minulta. Luis Bunuel onkin Hanen mieleen. Koulussa sitä tavallista: jauhelihakeittoa. Menin markkinoille, ostin mattopuukkosarjan ja suklaapatukan. Täti yhytti ja pyysi bingoon jäätelölle, mutten ehtinyt mennä. Kitaraope neuvoi vaihtamaan, jos hän ei kelpaa. No ei tottavie kelpaa! Hän tiuskaisi, että tietää kitaransoitosta 100 kertaa enemmän kuin minä... Onhan sekin joku ennätys.”

Kirjautunut ulos

 

#26 29.3.2011 16:02

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”20.3.1991 keskiviikko, Akin nimipäivä.
Kello 8 lähti bussi koulun pihalta Luostolle. Laskin holtittomasti. Illalla olimme rivitaloilla pyöräsippaa, mutta taas se liehulahjekyyläri lopetti ilomme.


23.3.1991 lauantai
UHKA PIETARSAARESSA 9 ON VALMIS! Rippikoulua. Kävin Aaken naapurin rampilla, peräti kokeilin how to get laudalla eteenpäin. Aake oli ärsyttävä, ei edes näyttänyt White Albumia, jonka väitti isällään olevan.


24.3.1991 sunnuntai
J-palveluksen (joka kesti melkein 1,5 tuntia) jälkeen kiikuin katolle ja kolasin lumet sieltä tunnissa. Jätin ohuen kerroksen. Lopuksi heitin kolan alas ja hyppäsin tekemääni kasaan. Kuuntelin monta tuntia kärppänä MTV:tä: tulisiko ’Hello Afrika’? Ei tullut, mutta Dr. Albanin interwjuu tallentui nauhalle.


26.3.1991 tiistai
Kuviksessa valo- ja elokuvausta. Postissa tuli Suosikki-humbuuk’lehti... Lopetan Suosikin ja tilaan SOUNDIN!


27.3.1991 keskiviikko
Uintia, sain SHOCKIN nro 1: uimalasit uppos pohjaan, Eske noukki ne sieltä. SHOKKI NRO 2: PAHKASIAT 1-6 JÄLLEEN SAATAVANA!! Ostin divarista Soundin ja Musan ja Juice Leskisen Boogieteorian alkeet –kasetin.


28.3.1991 torstai
Kemia on vaikeaa. Enkussa pääsiäiskortti, ruokatunnilla mämmiä. Kappeliin, sain neljännen merkinnän rippiskuulavihkoon. Hannu ja Matti arvostelivat surrealistisia aatteitani: jos menet gruusialaiseen majataloon, seepra katkaisee jalkasi. Hannu tuli, luki uudet sivut – ja meni! Paska tyyppi! Sain Samu Lyhdyltä paketin. Hän kehui mua parhaimmaksi (melkein) kaverikseen. Se oli SHOKKI NRO 3: en ois tuota oottanu. Paketissa oli Bob Dylanin Blonde on Blonde –kassu ja 10 mk. Väijyin yhä MTV:tä… en saanut ’Hello Afrikaa’ VIELÄKÄÄN nauhalle.


29.3.1991 perjantai
Kemijärvelle. Serkun perhe on myynyt rintamamiestalon 295 tonnilla jollekin dumbolle (serkun ex-opelle). Muuttavat Ivaloon. MTV:llä on nyt Doors-weekend... Viime vuonna kukaan ei halunnut tietää Doorsista, ja nyt siitä tulee elokuva.”

Kirjautunut ulos

 

#27 7.4.2011 15:30

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”30.3.1991 lauantai
Menin Citymarkettiin ostamaan serkulle Mike Oldfieldin Islandsia (19,90 mk), se oli mennyt. Ostinkin 5 mk:n filmirullan ja Musiikki-Mestareilta D-kielen. Illan höperehdin asemakaavojen, MTV:n ja lukemistojeni parissa.


31.3.1991 sunnuntai
Viides käynti kappelissa, nyt ne on rippikoulua varten hoidettu. Piirsin kaupunkeja (asemakaavoja) ja isä osti ”Ilta=Sanomat” 10 mk:lla. Voi voi! Uusi 5kko-kässäri:
POLTTAJA: ”Tupr Tupr”
IMMU: Älä polta tupakkia yhtenään!
POLTTAJA: Poltan! ”Pui Pui”
IMMU: Ei saa puia nyrkkiä eikä tupakoia mun läsnäollessa!
POLTTAJA: Ehe Ehe!


1.4.1991 maanantai
Matti on päiväkirjan mukaan käynyt meillä 40 kertaa ja Hannukin noin 30. Täyttelin Alma Naakkaa, maalasin kasettihyllyä. Ismo Keskitapio (!) ja Matti kävivät. TV:stä tuli Minun Afrikkani.


2.4.1991 tiistai
Olen mykkänä JT:lle ja Hannulle kun ne on ärsyjä hyötyjiä. Piirsin Rudolfia (Susirajan Valtakunta) – nyt se jopa alkaa kiinnostaa. Katsoin TV3:lta Karate Kidin ja sillä lailla.


3.4.1991 keskiviikko
1st Anniversary of some recordings with Virus & his new Sonor Drumssah! Vuosi sitten teimme Jeppiksen Skatassa Shitbrown Albumin loppuäänityksiä. Tänään Hannu väitti pikaisen meiltä-lähtönsä olleen kosto, kun kerran en kyyzännykkää häntä pyörällä vaan jätin tielle! Uinnissa uin 175 metriä ja hyppäsin kuudesti kolmosesta. JT on ärsy hybetsi. Kirjoitin Hannelle 3 sivua kirjettä ja lähetin vielä UHKA 7:n mukaan. Menin Matin kanssa Aaken naapurin rampille, missä keksin uuden lautailutempun ”Repe Helismaa to Fakie”. Aion ostaa jostain paskan lauan, mustakin tulee skeittari! Jo on! Kävimme Leinosen Jukalla, soitimme sille meän biisejä (Matti lainas multa 6 kassua) ja lainasin Leinoselta Lost Lennon Tapes –kassun. UUS BÄNDI: Leinos, Masa, Aki ja mä ja YX TOMIJÄTKÄ rumpuihin vois olla hüvä juidu. Matti tykkää et’ Tasavallan Presidentti on siistiä SKEITTI-PUNKROKKIA… Päivällä ei ollut kitaratuntia, kun ope oli sairas, muttei se ilmottanu mitään, voi vittu!!!!!


4.4.1991 Torstai Oy.
Juuh, aikeenani on ostaa Matilta 20 mk:n Santa Cruz –lauta ja Ismolta trukit + renkaat ja Aakelta trukkien ruuvit. Tänään oli EKA KEVÄTPÄIVÄ. Kävin Matilla, luin äikäntunnin pakkokirjaa Kaupungin kaunein lyyli ja piirtelin jottain.


5.4.1991 perjantai
Kevät lirisee, suhisee, puhnuaa ja vinkuu. Enää en ole Hannulle vihoissa, mutta JT:n ahvenensilmät, koiransieraimet ja Darth Vader –ikenet pelottaa. Hannulta ostanko 20 mk:lla pahamaineiset SAIPPUARENKAAT?? Värkkäystä maalin ja pyöränjopparin kuminauhojen kanssa. TV:ssä Ulvova mylläri.


6.4.1991 Rippikoululauantai.
Karppinen puhui kappelilla kaksi tuntia huumeista. Sen jäläkeen menin Matin kanssa Krutsinin Tomille (samassa rippiryhmässä, asuu meidän tiellä!) ja sieltä Matille ostamaan Santa Cruzin Rob Roscop –laudan 20 mk:lla. Mutta Ismo muutti mielensä, en saanutkaan hyviä trukkeja + renkaita. 28 mk:lla hän olisi myynyt vain Turbo 2:sen etupyörät… Siispä sain pelkän laudan. Maalasin sen paskalla. Harmi! Siitä tuli ruma. Huomenna maalaan sen better paintilla. TV:ssä Sherlock Holmes ja Osapäiväartistit.


7.4.1991 sunnuntai
Piirtelin asemakaavoja Rock-kalenteriin. En mennyt kirkkoon kun ne on käyty. Maalasin laudan vielä kahdesti. Kuuntelin Kissin Alive II:n ja Deep Purplen Nobody’s Perfectin. Tein Matin kanssa seko-nokkahuilubiisin.”

Kirjautunut ulos

 

#28 17.4.2011 14:04

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”8.4.1991 maanantai
Piirsin herättyäni laudan pohjaan sarjishahmojani ja myöhästyin siksi koulusta. Sherlock Holmes –novelli Keltaiset kasvot rupes häirään. Aki on pitkällisen sairauden jälkeen koulussa. Olen järjestäjänä. Uskonnonkokeesta 7-. Opon tunnilla 20 hlöä valitsi minut luokan parhaaksi piirtäjäksi. Kitaratunnilla kävin opettajan kanssa keskustelun:

MINÄ: - Mix et ilmottanu että keskiviikkona ei oo tuntia???
OPE: - ??? Harvoin kuulee oppilaan noin tiukasti opettajalleen sanovan.
MINÄ: - No nyt kuulet. Kun mulla meni 14 mk bussirahoja ku turhaan tulin!!!
OPE: Joooo, sori, totah, kyllä se varmaan raivostuttaa… meillä oli nääs puhelin ei-toiminnassa ja annoin kanslialle tehtäväx ilmottaa siitä muttei ne ehtiny.

Sain täytettäväksi lapun ”jatkaa/ei jatka”, enkä tietenkään jatka! Lopputunnin se oli aivan mielinkielin. Olen tyytyväinen itseeni. Illalla katsoin 3-TV:stä MUKA ”kulttisarjaa” Saarroxissa. Höpöä.


9.4.1991 tiistai
Kuvistunnilla Killi ja Matti tekivät videofilmin M’FAA eli PIIMÄÄ PERKELE. Siinä Matti joi piimää tölkistä. Mielenkiintoista eixje. Tuomo tuli lainaamaan CCR-kokoelman. Mulla on nykyään mahoton näläkä! AI NIIN: saamme Hannun naapurin avustuksella käyttöömme siistit videokamera- ja editointivehkeet! Panasonic M7 ja Super-VHS!!! Täytyypä ruveta suunnitteleen KUNNON filmejä… Käytyäni Storhammarilla, Starkilla ja JT:llä olin tehnyt Korkalovaarassa täyden ympyrälenkin. Otin Hannulta laudan mukaan mutten maksanut vielä.


10.4.1991 keskiviikko
Matti ja Aake ei tykkää jos me tehään ”Tommi-filmejä”! Noo, mielessäni on lyhyt musavideopätkä KYNSILEIKKUREISSA ON VOIMA, jossa rikotaan kahvikuppeja ja soitetaan ’Hey’:tä. ESKE tuli ja lainas 4 Hendrixlevyä ja 5 kasettia. Asensin renkaat lautaani ja hiki päässä opettelin VEMPUTTAMAAN sillä (NOT ANSSI)!!


11.4.1991 torstai
Voi: akselit on väärinpäin, ja jatkopalat unohtui, siis ruuvimeisselillä riittää työtä! KILLI käski äänittää C90:selle Burnin ja Who do we think we aren. Järjestelin LEIKKEITÄNI ja LAPPUSIA. Biisit ’Tiny Emptiness’ ja ’Sugarful Desert’ ovat suunnitteluasteella, ei kun eka on jo VALMIS. Kesällä Tommi Liimatta Organisation saa Kainuussa uutta matskua äänitettäväkseen. Koulussa soitti tänään USKOVAISBÄNDI Message. Se sai VAIMEAT APLODIT. Falskia "rokkausta".


12.4.1991 perjantai
Jooh, musiikinteoriaan pyörällä, mutta tapahtuiko mitään ERIKOISTA? Anna kun muistelen: koulun musatunnilla vedettiin ’Moonlight Shadowia’, uusi jätkä Jussi Heikkinen lauloi. Matikankoe meni vituiksi. Isä tuli, ne meni kattoon Topi Sorsakoskea, jäin yksin katsomaan TV-ohjelmaa Amerikan slummeista.


14.4.1991 sunnuntai
Sudentien kioskilta ei saa postimerkkejä! Jake ja JT pyörivät pihallamme lautailun hupaisissa merkeissä. Todellakin, on tosi kevät ja lautailin ekaa kertaa pihalla. Opin VAUHISSA VEMPPAAMISEN. Närästi illalla. Mattikin kävi tykkäämässä Biitlesistä.


15.4.1991 maanantai
MS on nyt mun kuvisryhmässä ja heti alkoi urpaan, kun maalasin kuvan Immu – reipas balttinuori: ”Immureipas, tuosta puuttuu väli.” Matikankokeesta 5+. MATTI HALUA NYT JA HETI RUMMUT. Sen mielessä on joku pikkujäpä. Ei siis Tomi. Matti keksi laulun ”Sienipäät, barbinuket, kauniit tytöt, kattoo ikkunan takana” ja minä soitin taustalle Creamin ’Wrapping Paperin’ sointuja. Vein suuren KAUPUNKIPIIRROKSENI kaupungintalolle koulun näyttelyyn. Äiti kehotti mua myymään sen. Saiskin pari tonnia niin kyllä möisin. Kitaraope valitti kohtuullisen vähän, ja MATTI liittyi huutaen seuraani Tomminsillalla. Hän oli lainannut kirjastosta Jesus Jonesin levyn. Se oli paska. Piti lähteä niille soittaan muttei. Mattia naurattaa mun 6-vuotiaana tekemä piirros VAKAVASTA NORSUSTA.


16.4.1991 tiistai
Kuviksessa Killi, Kuha, Matti ja Neuvos tekivät filmin KIUSAUS. Killi valitti että Burn / Who do we think we are –nauhoitus kuuluu vain toisesta kajarista, ja tekemäni kansipaperi on LIIAN VÄRIKÄS hänen makuunsa. Kuuntelin Eppuja (niinpä, Eskeltä lainasin, hänpä palautti Hendrixit) ja sain Eskeltä ilmatteeks Kissin Animalize-kasetin, joka pyöri hyvin kun liimasin nauhan.


17.4.1991 keskiviikko
Liikunnassa kuntotesti: vedin 10 leukaa, 30 punnerrusta, 72 cm eteentaivutusta, mutta vain 14 vatsalihasta. Aki kävi lainaamassa Hendrixiä. Killi toi Klamydian levyn. Kävin kaupunginkirjaston näyttelyssä katsomassa miltä kaupunkipiirrokseni näyttää. Joku äiti tyttärineen ihaili sitä, minä hämäränä taustalla:

ÄITI: Kato, vähän siisti… ”tappajahai kolmonen”… joku hyppää… skeittiramppi… mahtava!
(Voisinko osallistua keskusteluun?)
ÄITI: Tän on piirtänyt joku T, nääkkö?
(Hölömö, se on TL!)
ÄITI: Paljonkohan tää maksais?
MINÄ: Enpä taida myydä.
ÄITI: HÄ? Sinäkö oot tehny tän?? Mah-ta-va! Ookko asunu ennen jossain muualla tai matkustellut?
MINÄ: No oon.
ÄITI: No kun oli niin jostain VAIKUTTEITA IMETTY…
MINÄ: Mhm.”

Kirjautunut ulos

 

#29 26.4.2011 14:22

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”18.4.1991 torstai
Bilsan tuplatunti, tunturipöllö-ryhmätyö. Äikässä Lyylikirjasta reffis. ATK:ssa tutkimme kuntia numeroiden ”valossa”. Kotona soittelin kitaraa: keksin ’Love is cheap secretin’ melodian.


19.4.1991 perjantai
Musatunnilla soitimme ’Voi kuinka me sinua kaivataan’, laulajina minä ja Jussi Heikkinen. En tajua matikasta kääpääkään. Hain postista Banana Pressin paketin jossa Pahkasiat 1-6 –kirja. NYT MULLA ON KAIKKI PAHKASIAT!


20.4.1991 lauantai
Piirsin Symbioosia, luin Pahkiksia, lautailin pihalla. Stan Laurel syntyi 1890. Oliver Hardy kuoli 1957. Piirsin Akin innoittamana musiikkisarjiksen Kierron Rajamailla.


21.4.1991 sunnuntai
JT, eli Sockbandgrabb, tuli ja tein hänestä kasettihaastattelun. Kyselin onko moottorikelkkailu hauska harrastus, ja miksi hän heti muka tietää hulluna teknisistä asioista. ”Tommi on lutka” ja ”Pittää tietää” olivat hänen panoksensa keskusteluun. Kun Jake tuli, äänitimme biisejä: ’Minäpä ossaan hyppiä, minäpäs taidan hyppimisen taidon’, ’Heyte’ ja ’Love is cheap secret’. Hypimme laudoilla katuharjan yli ja hilluimme tallien katoilla.


22.4.1991 maanantai
Tajusin yhtälöjuidut. Opoa ei ollut, ainakin me karattiin 10 yli 2. Kitaraope oli maireana. Tämäkin tunti siirtyy varttia myöhempään. Lainasin kirjastosta elokuvan tekoon liittyviä kirjoja, ja pidimme meillä elokuvapalaverin: Hannu, Sockbandgrabb ja Jake. Myöhemmin lautailimme ja ”Rahtu”-pikkukersat auko päätä. Jake jätti lautansa meille.


23.4.1991 tiistai
Menin koulusta Matille ja äänittelimme muutamia Woodstock-folkkeja. Otin kasettini taskuun hyvillä mielin. Ismo saapui Matille lähtöni hetkellä ja keksi laulun ’Hyvä ilma, lautaillaan’.


24.4.1991 keskiviikko
Tanssiurheilua. Tanssin ”Sormulan” kanssa. Toinen elokuvapalaveri, mukana myös ESKE. Kirjoitimme käsiksiä Hannun johdolla. Sen jälkeen Sockbandgrabb hakkasi Hannua pyöränpumpulla ja Hannu viskasi lumipallosarjan oveemme.


ILKAN MIELIPAHAN MAINOSTUS

   Kuvauspaikka: Sockbandgrabbin autotalli.
   Kuvaaja: Sockbandgrabb.
   Ohjaaja: Hannu S.
   Lavastaja: Tommi L.
   Mainostaja: Jarno S.
Mainostaja syö jogurttia ja sanoo:
”Perkule, tulee vain pahalle mielelle näin pienestä ja pahanmakuisesta jogurtista.”
Hän sylkäisee osan jogurtista maahan.
”Tää on aitoa jogurttia vaikka ei se siltä näytä, tää maistuu ihan paskalta. Oi että alkaa heikottaan.”
Hän oksentaa maahan alkaessaan voida pahoin. *) Hän näyttää jogurttipurkkia kameraan ja sanoo:
”Joten älä osta ILKAN MIELIPAHAA. Säästyt monelta vaivalta ja taudeilta.”
   *) Oksennuksena käytetään piimää, mösssöksi pureskeltua leipää ja puolukoita sekaisin.


PESU-KERMAX –VAAHDON MAINOSTUS

   Kuvauspaikka: Liimatalla.
   Kuvaaja: Sockbandgrabb.
   Ohjaaja: Hannu S.
   Poika: MS.
   Tyttö: Tommi L.
   Mainostaja: Hannu S.
Poika ja tyttö riitelevät vaahdosta. Poika haluaa laittaa vaahtoa jäätelöön ja tyttö haluaa pestä sillä lattian.
Poika: Tämä vaahto on tarkoitettu syömiseen, ei pesemiseen.
Tyttö: Typerys, sillä pitää pestä lattia!
Poika: Ei, anna se tänne!
Tyttö: Ei!
Poika: Ei!
Tyttö: Anna se tänne!
Poika: En!
Tyttö: Päästä irti!
Mainostaja: Älkää riidelkö, vaahto on tarkoitettu niin pesemiseen kuin syömiseen, joten sopikaa riitanne.
Poika: Olet oikeassa… se maistuu aivan mahtavalta.
Tyttö: Ja se puhdistaa lattian todella hyvin. En ole ennen nähnyt mitään tällaista.
Mainostaja: Kyllä, nyt se on tullut. Maailmaa valloit (seuraava sivu kadonnut)


25.4.1991 torstai
Luin uutta paska-Suosikkia. Sippi lehti!


26.4.1991 perjantai
Musassa abi-sijainen. Teoriassa helvetin TAPAILUA. Luin elokuvadramaturgiasta ja Stig Söderholmin Morrison-väitöskirjaa Liskokuninkaan mytologia. Luin peräviitteetkin. Piirsin Rudolfia ja Psykopaatin päiväkirjaa. Kuuntelin Woodstock-levyä ja Doorsin Waiting for the Sunia. Isä tuli mukanaan viimeaikaisia Pietarsaaren Sanomia. Siellä oli Satu S:n haastattelu – muistaako se vielä mitä mä sanoin silloin siitä??”

Kirjautunut ulos

 

#30 6.5.2011 21:59

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”27.4.1991 lauantai
Näin unta, että olin tutkimusmatkalla Etelä-Neukuissa ja tapasin tulivuoren hiillyttämiä luurankoja, joita makasi matalissa joustavaseinäisissä taloissa. – Ostin 7 muovitaskua. Nyt on kaikki UHKA PIETARSAARESSA –sarjat kopioina yhdessä mapissa! Lisäksi vesiliukoista peiteväriä, 0,3 kynän ja pullorahoilla tyhjän kasetin. Kävin houkuttelemassa Aakea SUOPUNKIROKKIIN, ei lähtenyt. Soittelin skitalla, kunnes klo oli 18:30 ja kääkät vei mut työväentalolle, missä niittinutut oksenteli ja järkkäritkin oli kännissä. Havaittuaan mut pullottomaksi järkät päästi sisään ja maksoin 30:- pääsylipun. Leima käteen, ja istuin penkille. Joku paska bändi harjoitteli. Varttia vaille 20 aloitti joku tuntematon, sitten tuli GREENHOUSE, sitten SANTA LUCIA, pari paskaa (ACID FREAKS????) ja lopulta KLAMYDIA. Välissä joku kännilikka tunki mun paikalle. Korvat soi ja pää kihisi. Yksi farkkutakkijätkä daivasi lavalta ja sen jalka osui mun päähän, lasit putosi lattialle. KLAMYDIA soitti ’Mopolla suohon’, ’Lotoza??’, ’Pippalot’ ja ’Ruottalainen oopperalaulaja’… ennen kuin PA:t levas. Yleisö lauloi mukana, kunnes laulaja (ent. kitaristi?) ilmoitti: ”Sori, ei voia jatkaa, kamat levis” ja näytti persettä. Arto-basisti sanoi: ”Nyt meni pippalot pieleen niin perkeleesti.” Meni puoli tuntia ja ne sai hätä-PA:t kondikseen, kun ne lauloi kuulokkeisiin… Yleisö toivoi ’Kemppaista’, Klamydia yritti ’Lauantaita’, mutta veti ’Ai law yuun’, heitti kehiin ’Paskovan lokin’ ym. Ja encorena ’Pojat’! Kun tulin ulos, joku oli hajottanut ulko-oven lasin.


28.4.1991 sunnuntai
Soittelin Jeppiksen jätkille puheluita jotka äänitin. Kuuntelin Doorsin Morrison Hotelin. Isä opetti matikkaa.


29.4.1991 maanantai
Näin Lappia-talon edessä 12 tuntia vanhan, vielä höyryävän serkkuni. ”Pelottava se on ko se ei puhu mitään”, sanoisi Matti. Tapaus vaikutti minuun niin että tein biisukan ’The Birth’. Ilma paraneilee, nuha on paha. Äiti ehdotti etten menis kouluun.


30.4.1991 tiistai
Menin silti kouluun ja pääsimme jo kahdelta, kun oli joku vitun vappurieha. Kuviksessa tylsää, kun Kettunen on Porvoossa. ESKEn kanssa Anti-Monopoli II:n peluuta. Hannu soitti kolmesti, mutta en kuullut kun soitin Doorsin Absolutely Liveä niin lujalla. Suunnittelimme filmien kässäreitä ja menin Hannulle. ”Sponsorimme” eli Hietasen Pentti ei ollut kotona. Nooh, söin mungia ja jatkoin Doorsin kuuntelua. Kaupungilla en vappua vietä, koska olen kiltti tyttö.


1.5.1991 keskiviikko
Kun äiti vakuutti että vappupäivänä saa vierastella, poljin Hannulle. Kässäröimisemme tuotti tulosta: kuvasimme Hannun naapurissa Smurffikylässä asuvan jätkän kameralla skeittifilmiparodian TRASHING, avustajina lukuisia pikkujätkiä. Kun akku tyhjeni, koossa oli minuutti tavaraa. - Nyt viiden minuutin päästä alkaa Lennon/Ono-dokumentti "Sweet Toronto". Siisti arvatenkin!


2.5.1991 torstai
Kuvasimme TRASHINGIN loppuun sekä pari muuta satiiria Sepposen Pekan vintillä. Toinen pätkä epäonnistui. ESKE on hyvä TIPI-SEDÄN näyttelijä: “Pojat, mun autotallissa EI skeidata!”


3.5.1991 perjantai
Vaihteet levahti, myöhästyin koulusta. Kerroin Matille fiasko-Klamydiasta. Satoi vitusti kun poljin Asemieskatua ylös musiikinteorian kokeesta. Siwan kohdalla laukkukin vittuili kun meni pinnojen väliin. Siinä vaiheessa aioin perustaa bändin SAATANAN VITTU BAND mutta tuskinpa sitä teen. Kotona käytyä menin bussiin: Ivaloon mä matkaa teen! 5 vaille 22 perillä. Katsoin serkun kanssa Woodstock-leffaa ja luin uutta Pahkasikaa. Siru-koira vainosi minua ja ripuloi.


4.5.1991 lauantai
Siru puri minua käteen, saatana! Katsoimme Kun Suomi putos puusta ja The Wall. Nauhoitin Live Peace in Toronton videolta C-kassulle + Woodstock II:n. Kolme tuntia retkeilyä päättymättömissä erämaissa 70 metrin minuuttivauhdilla. Löytämämme kallio on serkun mukaan liian rapautunut soveltuakseen kiipeilyyn. Sikäli fiaskoreissu. Rajavartioston uima"komerossa" uin 10 metriä rintaa käyttämättä käsiä. En katsonut Euroviisuja mutta hurrit voitti kuten aina, Suomi kolmanneksi viimeinen. Eipä Kaija Kärkinen saanunna ilonaihetta, saatans!


5.5.1991 sunnuntai
Siru ei puhu mittään, on kipiä. Kuuntelimme Synnin ja Syövän. Bussilla Ivalo-Rovaniemi. TV:ssä Vaarallinen tehtävä teki comebackin kuten myös Sabrina! Kuuntelin Lennonin Torontoa: paras! Varsinkin kierrätys/Yoko Ono -osasto.


6.5.1991 maanantai
Kerroin Hannulle ja Matille viikonloppuni virikkeistä kuten Warholista. Illalla paskansin housuun… enpä sentään, vaan luin jotain.”

Kirjautunut ulos

 

#31 14.5.2011 13:04

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

“7.5.1991 tiistai
Koulun kanssa teatteriin: taikuri Oz. Jopa MS kehui kaupunkipiirrostani, paitsi että siinä on "rumat autot ja talot vinoja". Kaupungilla puoli tuntia saikattuamme minä, Hannu ja Sockbandgrabb menimme kaupungintalolle tutustumaan kouluviraston oppimateriaalikeskuksen editointilaitteisiin (160.000 markan vehkeet). Unelmasta tulee siis totta! – Eilenhän Matin kanssa äänitimme biisejä, mm. ‘Mngehhee-o’. Ja tuli 2 vuotta Heidistä.


8.5.1991 keskiviikko
Lunta sataa! Farkkutakki silti kehissä. Valtakunnallinen kemian pistokoe, lukuaikaa varttitunti! Joo kiva. Muskarin suullisista päräytin 2½ ja rytmistä ja melodiasta 4. Luovutin lapun: en jatka musiikkiopistossa. Kitaraope meni vaikeaksi. Tein Matin kanssa nauhaa nopeuttamalla yli 10-minuuttisen teoksen ‘The Return of Owls’ ja jotain sekoa sirkeää unkarilaismusiikkia (eräälle paskakokoelmalle)! Aki esiintyi oppilaskonsertissa. Hänen kanssa mietimme mennä lauantaina Matille. Kamat niiden autotalliin, koko päivä varataan äänityssessioon! Aki on kehitellyt ‘Maatalousnäyttelyn’ kertosäkeen melodiaa, kuulemma siisti. Hukkasin ohjelmamonisteen ennen Rovalaa.


9.5.1991 torstai
Sainkin kemiankokeesta yllättävät 6-, ryhmämme parhaimmistoa. Pyörä hajosi juuri koulun telineellä totaalisesti, takarenkaan jarrupala meni vituiksi, ja kun sain Aakelta kotimatkalle rautalankaa paskan korjaukseen, rekonstruoin objektin väärin ja jouduin Leinosen ja Krissen avustuksella RAAHAAMAAN pyörän kotiin. Matkassa menikin tunti... Ehdin harjoitella kitaraläksyä vajaan tunnin kun Stark, Sockbandgrabb ja Storhammar työntyivät suunnittelemaan elokuvaprojektia. Mietimme New Kids –shown sisältöä (jälleen pelkkiä Hannun ideoita). Eskekin tuli molottamaan ja palautti CCR-levyn. Ajoin heidät ulos kun Jake luki luvatta Hannen kirjeitä. Katsoin ilomiellä Ihmemiestä ja valmistauduin huomiseen vuositutkintoon.


10.5.1991 perjantai
Ajalla ei ole mitään merkitystä. Ainakaan tänään ei kesän tulo yllätä eikä ilahuta. Soitin musatunnilla rumpuja ja Kouri + muut yllättyi taidoistani. Matikassa laskin kaksi tehtävää taululle. Söin maittavaa kalaeinestä. Hain kotoa kitaran ja suuntasin musaopistoon. Velttoilin käytävillä puoli tuntia, kunnes opettaja ilmoitti että tutkintojen suorittamisessa menee tavallista enemmän aikaa. Menin kirjastoon lukemaan Kannuksia ja tulin takaisin, näin Akin ja Matinlompolon. Vähän yli 2 oli minun vuoro. Harjoittelusta huolimatta tein ‘Taistelu’-biisissä pahoja misteikkejä. Tuomaristo näytti kuitenkin iloiselta, niinpä lähdin teoriatunnille, jota ennen kasvatin mainettani katusoittajana (käytävällä); sain 5 makeista palkkioksi. Teoriankokeeni HYLÄTTIIN. No sehän on 1 ja sama kun en jatka! Vispasin äitin pyörällä kotiin, järjestelin nuotteja, tein New Kids -kässäriä, lautailin ulkona, kirjoituspöydän lamppu paloi ja olen konkurssin partaalla: säästössä on PUOLITOISTA MARKKAA, edes postimerkkiin ei ole varaa enää, kun lähetin postareita + makeisia kirjeessä Pahkasian ilmaiskrääsää saadakseni. Isä tuli. Luin elokuvadramaturgiakirjaa ja kuuntelin Eric Claptonia.


11.5.1991 lauantai
Heräsin kymmeneltä. Isä korjasi pyöräni. Kymmenen vuotta Bob Marleyn kuolemasta. Kuuntelin kasettejamme ja soitin puoli 12 Akille: minun pitää lähteä Leinoselle! Ennen viittä en ehtinytkään syödä kuin 3 suklaapalaa ja 2 pullaa, kun roudasimme 2 Stratoa ja 2 styrkkaria Matin autotalliin! Matti ei ollut kotona, hänet piti hakea Ismolta kun sillä on uusi Jeremy Klein -lauta. Mikin pienennysplugi unohtui, mutta muistin Klamydian keikan: kuulokkeet kehiin! Aake oli paikalla yleisönä ja kriitikkona. Soundcheckin jälkeen soitimme 2 tuntia. Ensiavun kasetti SIRKEÄ UNKARILAISTYTTÖ huipentui 30-minuuttiseen ‘She's My Fatheriin’, jossa lauloin Janis Joplinia ja Yoko Onoa. Mahahan siitä tuli kipeäksi... Muita biisejä: uusi versio ‘Maatalousnäyttelystä’, Matin ‘Judgment’s Day’ (mörinää ja kitarankiertoa), ‘Maalaispoika Tikkanen’, ‘Meitä ei mikään voittaa voi’ (Matti), ‘Coming Into Los Angeles’ (Arlo Guthrie), ‘Purple Haze’ (Hendrix), ‘Cardamom Neckline Blues’ ja ‘Cash Monday’ (väännetty Manfred Mannin ‘Stormy Mondaysta’). Jukka otti valokuvan, mutta ei suostunut kuvaamaan, kun minä ja Matti laulamme ‘Terve Mikko-oo’. Isä-Leinonen nouti meidät, ja loppuillan kuuntelin päivän saavutuksia. Basso, kaksi sähkistä, tamburiini ja laulu: ensi kertaa homma alkoi kuulostaa bändiltä! Aki omisti yhden biisin kaikille paikallaolijoille - ja Krutsinille: "...and Tomi".


12.5.1991 sunnuntai
Maalasin äidille isänpäiväkortin, piirsin Psykopaatin päiväkirjaa. Kävimme Saarenkylässä: uudella serkulla on Johannes Virolaisen silmät. Luin uudistunutta Uusi Rovaniemi -lehteä.


13.5.1991 maanantai
Aki mouruaa SIRKEÄÄ UNKARILAISTYTTÖÄ lainaan. Sain kaupunkipiirroksen kotiin. Leikkasin Sockbandgrabbin luona (kun sillä on kahdet videot) "The Wallista" pätkiä referaattiamme varten. Kirjastosta löytyi Doors-video: "In Europe". No Doors onkin nyt muotibändi.


14.5.1991 tiistai
The Grey Day. Menin Matin talliin soittamaan, Aake kolmantena. Sain luvan KIERRÄTTÄÄ KITARAA Live Peace in Toronton hengessä, ja kierrätin niin kauan että Matti halusi lopettaa koko session: "JÄTKÄ EI IKINÄ OSSAA LOPETTAA." Aikaansaannokset: ‘Violetti (Juhannus)’, ‘Louder Feedback Unhappy Jam’, ‘Grey Day Medley’, ‘Musta (Naagh)’. Ne aloittaa Ensiavun kasetin SOTALAPSEN IKÄVÄ. Jäi vielä kesken. Haluan tehdä kesällä TUPLAKASETIN! Edes Jussiserkun kanssa. Aakella on maastopyörä Kuwahara Parkway, joka sai TM:ssä viisi tähteä...”

Kirjautunut ulos

 

#32 1.6.2011 22:59

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

“15.5.1991 keskiviikko
Kehitin videoideoita "Nail", "Jump" ja "Bicycle Mistakes". Pitkää kynttäni vainoaa moni mies.
Ei auta selitys että se on plektrakynsi, ne inhoavat kynnen “naismaista” pituutta ja muotoa, ja haluavat katkaista sen.
Kitaraope myönsi virheensä ja ehdotti eri opettajaa. No way!
Tein The Wall –referaattia Sockbandgrabbin luona. Kotona luin Pahkasikaa 3/86.


16.5.1991 torstai
The Wall -esitelmä meni tosi hyvin. Sockbandgrabb hoiteli videoita, minä puhuin ja Vaskipää sanoi "emmää".
Lainasin Neuvoselta Tuuliajolla-kasetin. Monopolissa hän rakensi viisi hotellia ja lauloi: “It makes me wonder.”
(En tiennyt että se on ‘Stairway to Heavenista’ – en ole koskaan kuullut biisiä, ihme sinänsä.)
Katsoin Woody Allenin Danny Rosen.


17.5.1991 perjantai
Aamulla räntää, myöhemmin ilma seestyi. SAIMME VIDEOKAMERAN KÄYTTÖÖN ja kuvasimme pätkät ‘Twin Peanuts’ (paska), ‘Nail’ (kynsitutkielma jota muut vihasivat!), ‘Jump’ sekä ‘Elämää pienempi elokuva’.


                MINDRE – ELÄMÄÄ PIENEMPI ELOKUVA
    (Kirj. Stark – Kettunen – Liimatta – Storhammar)

1. Tommin juonto Hannun autotallissa:
- Kuten te hyvin tiedätte, ihmisillä on taipumus tehdä tällaisia elämää pienempiä elokuvia.
2. Lumiläikkäinen havumetsä Vuomatien takana.
AIV-lakkiin ja oranssiin reppuun pukeutunut Tommi juoksee puiden takaa kohti kameraa:
- Nyt se alkaa!
3. Hannu juoksee hitsaajanmaski päässä, hakkaa mättäitä ja puidenkylkiä maasta repäisemällään karahkalla ja ärisee:
- Äähhäh! Höh!!
4. Jake, Tommi ja Matti, jolla jättimäiset kelkkasormikkaat, kävelevät metsässä. Näkevät etäällä riehuvan Hannun.
Tommi pysähtyy ja osoittaa sormella:
- No saatana, se on aina ollu tuommonen!
Hannu huomaa pojat. Tommi puhuttelee:
- Vitsi mitä tuut mun isän maille riehumaan.
Hannu nostaa hitsaajamaskia, laskee sen nopeasti ja heristelee karahkaa korkealla päänsä päällä:
- Nää on minun maita, saatanan irtolaiset...
Pojat kääntyvät karkuun. Tommi:
- Se on hullu!
Hannu lähtee perään:
- En garde!
5. Jake on kompastua mättääseen, mutta selviää jaloilleen. Taustalla Tommi yhtäkkiä istuu meditoimassa.
6. Hannu huomaa mäntyyn lyödyn Morapuukon, repii sen irti ja heittää maahan ja jatkaa juoksua.
7. Jake kompastuu viimeisen kerran. Hannu:
- Jumalauta penikka sie kuolet!
Jake pyörii maassa:
- Älä tapa!
Hannu kohottaa karahkansa ja iskee:
- Tapan tapan.
8. Tilttaus ruumiista Hannun hymyileviin kasvoihin:
- Saakeli että tuli hyvät jälet!
Hannu epäröi hetken, mutta heittää karahkan katkenneet kappaleet Jaken päälle. Poistuu.
9. Matti kyttää myrskyn kaataman juurakon takana. Hän uskaltautuu piilostaan ja havahduttaa levitoivan Tommin:
- Herää, herää koomasta. Se teki Jakelle jotakin…
Tommi nousee. Kävelevät Jaken ruumiin luokse. Tommi:
- Sillä on syöpä, hemskutti…
Matti katsoo tarkemmin:
- Niin onkin, selkä pullottaa.
Tommi vilkuilee ympärilleen, sanoo pelokkaasti:
- Minkä se äijä teki...
Matti henkäisee:
- Se voi tehä saman meillekin. Pois täältä korvesta!
Tommi jää seisomaan:
- Ei, Jaken ruumis pitää saada täältä.
Matti huutaa jo kauempaa:
- Okei, hauataan se!
Tommi kääntyy vuoroin Jakeen ja Mattiin:
- En minä tiiä onko se kuollu, mutta... tää on raskas, auta!
10. Pojat yrittävät nostaa Jakea. Matti luovuttaa:
- En mie jaksa kantaa tätä. Jätetään tähän ja soitetaan Mustanaamiolle.
11. Matti istahtaa kannon päälle ja riisuu toisen kenkänsä. Soittaa. Hannun ääni vastaa:
- Semicillä päivää.
- Onko Mustanaamio?
- Uusi Mustanaamio on tullut vasta.
- Mulla ois vaan semmosta asiaa että onko Mustanaamio siellä.
- Soittakaa yksi-yksi-kaksi. Me emme muuta tee kuin myymme Mustanaamiota.
12. Tommi kusee sen puun juureen jossa Morapuukko törrötti. Matti tulee paikalle:
- Mitä me tehhään?
Tommi pukee sormikkaat ja ehdottaa iloisena:
- Annetaan tekohengitystä.
13. Pojat seisovat ruumiin ääressä. Matti muistaa:
- Ai niin mutta eihän me olla homoja, ei me voia antaa tekohengitystä. Lähetään pois.
14. Matti ja Tommi kävelevät pois metsästä.
Tommi hyppää yhdellä jalalla sen kannon päälle jolla Matti äsken istui. Laho kanto halkeaa ja Tommi menettää tasapainonsa.
15. Hannu raivoaa metsässä hitsausmaski kasvoilla ja hakkaa puita entistä tukevammalla karahkalla entistä vimmaisemmin. LOPPU.


18.5.1991 lauantai
Puoliltapäivin Hannulle. Kuvasimme kymmenen tuntia: kohtauksia elokuvaan ‘Etsivä Alanko seikkailee: Kuka murhasi Jaakko-sedän?’, uudelleen ‘Twin Peanutsin’ (joka yhä meni pieleen) sekä ‘Perinnönjaon’ (Starkkien olohuoneessa, Kummisedän hengessä). Kotona kello 23.


19.5.1991 sunnuntai
Upea ilma, eikä takapihalla enää lunta. Hannunperällä kuvasimme elokuvat ‘Tipi-setä: The Movie’ ja ‘Shocker’. Puoli viideltä loppui kuvaukset, kun minä ärsytin Hannua. Voi minua… Raakanauhaa on koossa puolitoista tuntia.


20.5.1991 maanantai
Lepytin Hanea. Uskonnossa katsoimme Ruusun nimeä. Viimeistä kertaa musiikkiopistoon. Sai opettaja tuta että minä tosiaan lopetan vihapäissäni.


21.5.1991 tiistai
Kuviksessa tosiaan mietin, pysyykö numeroni kymppinä. Matti vain piirtelee puuväreillä ja tusseilla ETC!-logoja ja graffiteja. ESKE tuli pelaamaan Anti-Monopoli II:ta, mutta ei pelattukaan. Esitin hänelle taikatemppuja.


22.5.1991 keskiviikko
Liikunnassa jalitsua, Kolistaja potki tahallaan palloa perseeseeni. Soitin Jeppikseen Ekulle kolmen vartin puhelun – 50 markan lasku? Ehdotin Ekulle, että Road äänittää kesäkuussa tunnin pituisen biisin, ylittääksemme viimevuotisen 30-minuuttisen ‘Uranus Rockin’.
Opin Akilta hevisointuja. Jukkakin tuli Lääkkölöille. Sataa, mutta sulaapahan mustat hanget! Kun pääsisi jo Jeppikseen... kolme viikkoa vielä! Piirsin lähes 5 kk sitten aloitetun Psykopaatin päiväkirjan valmiiksi ja liimasin lehtileikkeitä Rock-kalenteriin. Äiti saunoo Vikajärvellä työkaverin luona, tulee huomenna.


24.5.1991 perjantai
Näyttääpä, ettei minun tarvitse soittaa kevätjuhlassa, kun homman hoitaa koulumme Crosby, Stills & Nash – Aki, Jukka ja Tuomas! Eka versio jostain Mark Knopflerin biisistä ei oikein heillä svengannu.
Ei kai vaan matikka laske vitoseen ja musiikki ysiin? Kuviksetkin on vaarassa tippua. Keskiarvohan silloin laskee kuin Timon häntä!
Ruotsintunnilla katsottiin joku aneeminen Mysterier-floppi. Koulu-TV:n rupiset tuotannot kyllä aina erottaa!
Lunta on vielä satunnaisia kasoja ja kohta on kesäkuu… EIH!!


25.5.1991 lauantai
Aivoimpulssini herättivät TASAN TUNNIN VÄLEIN, lopulta nousin 10:45. Luin Kiss On Fire -kirjaa ja kuuntelin Unmaskedia kalsareissa, kun Matti tuli. Hän nimitti minua asuni takia “aamujätkäksi”. Nauhoitimme ENSIAVUN Sotalapsen ikävä –kasetin loppuun, ja Hikiset opettajat, hylätyt nauhat -alkua. Jälkimmäisen nimi tuli vasta illalla: menimme Matin kanssa Kruzinin Tomin tykö, missä katottiin FILMNETILTÄ jotain nuortenfilmiä, jossa oli pollari oppilaana ja HIKISIÄ OPETTAJIA. Matti nauroi maha jäykkänä, kun kerroin että Pahkasiassa joku poika “näki päivänvalon vuonna 1878, mutta syntyi jo 4 vuotta aiemmin, kun häntä oli pidetty se aika pimeässä kellarissa”.
Lautailin portaita alas ja Majavan kersa mielisteli mua. Hypin myös keinuista. Kirjoitin tulevan kesäkiertueen taskupokkaria KATKERATON HUPPUSÄÄLI TOUR 1991 ja sain ARCTIC CIRCLE BLUES BANDIN historiikin valmiiksi... ACBB oli tietenkin perustana SAUSAGE FINGER ORGANISATIONILLE, jonka jälkimainingeista syntyi tämän kevään ainoa toimiva yhtye, ENSIAPU. Samat häiskät hyörivät kuin ACBB:n aikoina, mutta kivahan se on välissä nimeä vaihtaa. ENSIAPU ei enää yritä täydellisyyttä, se murjoo rujosti ja valittamatta. Herrojen Lääkkölä ja Leinonen vierailu toi tietty tyyliä ja taitoa ENSIAVUNKIN kuvioihin, mutta ENSIAVUN tyyli on sitä mitä on…
TV:stä "Pyörremyrskyn" päätösjakso. Kummallista, huomenna on vasta sunnuntai. Ois jo 9. kesäkuuta, pääsis PIETARSAAREEN…


26.5.1991 sunnuntai
Katsoin nuorten jumalanpalveluksen TV:stä. Ärsyttävä.
Hannu soitti. Hän tuli nauhoittamaan Doorsia.
VARJELEMANI PEUKALONKYNSI KATKESI kun laskin laudalla pihaportaat alas ja lensin! Leikkasin pakastemuovista valekynnen ja teippasin sen sormeen. Voin huomenna väittää, että teippi suojaa kynttä muiden hyökkäyksiltä…


27.5.1991 maanantai
Kynsiteippaus meni täydestä. Jätkiä ärsytti HULLUNA kun ruokailussa paljastin huijaukseni. Vaikka nythän kaiken piti olla hyvin: minulla oli LYHYT KYNSI.
Piirsimme ulkona. Tutustuimme Pythagoraan lauseeseen. Ruokailussa kuoriperunaa ja jauhispläsää. Elämäni viimeisellä terveyskasvatustunnillakin piirrettiin.
VITTUMAISET (siinähän se taas tuli) naapurit patistaa maalaamaan autotalleja. "Onhan teillä jo iso poika", oksensi syliinsä jo P:sen pedofiili. Pistää piähä!
Illalla järjestelin koulusta tuomiani töitä kansioihin ym. fotosynteeseihin.


28.5.1991 tiistai
Viimonen äikäntunti. Luimme ääneen jotain B-luokan näytelmää mutta Erja ei osaa lukea. Kuviksessa Killi ja Matti yritti tehä filmin, mutta stopissa kasetti kelas aina sen verran taaksepäin, ettei siitä tullut mitään. Eivät kuvanneet häntää oton loppuun... No, eipä tuo mulle kuulu, mutta kädet oli punasina kun piti imitoida lyönnin ääntä.
Koulumatkalla on noin 20 lumipenkkaa.
Hannu väittää, etten tunne vanhempiani, enkä tunnekaan: en tiennyt, ettei äiti hyväksyisi ns. ESKE-KAMPAUSTA (2 mm siili, sivuilta kalju), ja sellaisen Hannu just yritti aivopestä mut leikkaan (eikä Anssi- tai Aake-hiuksia).
Kirjastosta Lennonin Imagine- ja Live in New York City –videot. Kopsautin ne Sockbandgrabbilla.


29.5.1991 keskiviikko
No, olisi kannattanut matkia Sockista, Salmelaa ja Tombujia eli lintsata, oli meinaan sen verran tylsä YSIENPÄIVÄ. Rusinoita vedessä ja sokeria jauhoissa ja kivaa on? Hain Matilta sähkikseni, se oli melekeen hukannu taas mun plekuja. Eipä edes.
Soitin Jeppikseen Vesalle, hänellä on rummut. Ehkä hän, Timo ja minä soitamme kesällä! Jannulla on bändi ÖDEEMA.


30.5.1991 torstai
Kevätjuhla. Saimme Matin kanssa biisin, kun reksi toteutti fantasioitaan ja häsysi istumajärjestysten kanssa: ‘Hei Hei Lohelan Poika Takki Pois!’
Nauhoitin kasetteja ja tein pari biisiä The Best of Kråkholma Recordsille. Ukkosti ja satoi. TV:stä tuli “Jim Morrison elää” ja Sockbandgrabb otti sen mun videolle!


31.5.1991 perjantai
Näin unta että Ilkka J oli kuollut ja sen ruumis löytyi pyörävajasta.
Vasta kun SUPEVIRSI alkoi, tajusin että on nyt TÄÄ PÄIVÄ: Aki ostaa “Cry-Baby-Wahwah”-pedaalin tulevana kesänä, rippirahoilla (kesä alkaa huomenna)!
Sain lopulta toidun vaan en stipendiä, keskari oli lievät 7,9! Taas… Matilla 7,3, Akilla 8,5, Tombuji melkeen itki ilosta kun sai 8,6. Aakella 8,1 ja Hannulla 7,9 kans.
Onneksi satoi rakeita, sain koota koko päivän kuva-arkistoani ja kuunnella kasetteja. Päätös: ostan Vesan leikkirummut 15 markalla.
LATRINALIA: tuo sana syöpyi mieleeni taannoin, vessataide?
Kesä on nyt alussa, mutta kai sekin on kestettävä.


1.6.1991 lauantai
Rippikoulu alkoi. MS:kin on siellä pitkästä aikaa ja on ”synnitön”. Lautailin, kävin Tomilla ja lannoittelin etu- ja takapihan.
Sitten lähdimme IVALOON. Luin matkalla uusinta Valittua Palaa. Kahdeksalta perillä. Serkku on nyt siis YLIOPPILAS. Sitä juhlinkin sambanja-lasin kans. Illan nauroimme 70-luvun vaatteille. Kurkku on kipeä että ääni on tosi merkillinen! Mun!”

Kirjautunut ulos

 

#33 9.6.2011 21:57

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”2.6.1991 sunnuntai
Heräsin ysiltä. Katsoin serkun kanssa minun Doors-dokumenttia ja Imaginea (kun ei kerran kotona ole videoita…) ja kotiin ajoimme Saariselän kautta. Siellä satoi lunta. Saarenkylässä 25 vaille 17. Viisivuotias serkku on sitä mieltä että pormestari tarkoittaa poromiestä.
Piirsin RÄPPÄKÄPSÄÄ ja kokosin loppuillan Hendrixiä ja Beatlesia samalle kassulle, kasetin nauhakin ehti välissä katketa, mutta sain sen korjattua. Liima on loppu ja huomenna isä ostaa fiksatiivia ja menemme EDITOIMAAN.


3.6.1991 maanantai
Rippikoulu. Suikkia ei suuremmin näy, kun muut sijaistelevat. Miehistönvaihdosten vuoksi pääsimme aikasemmin pois. Vaaralammen alamäessä vingutin rengasta niin että ajoin ojaan.
Lähdimme Sockbandgrabbin kanssa pajalle, mutta pulssiongelmien takia saimme leikattua vain ELÄMÄÄ PIENEMMÄN ELOKUVAN. Alkutekstejäkään en saanut värkättyä. Leikkasin filmit loppuun Sockiksella, paitsi laulut. Sitten vilkaisimme paria ”Dumbudi-Äkkä-Tsikki-Tsikki”-filmiä ja hän osti kympillä mäskiä. Muttei juuri mulle tarjonnut.


4.6.1991 tiistai
Perustan Hannun kanssa sarjakuvayhtiön. Mikä nimeksi? Rupeamme syksyllä tekemään LEHTEÄ.
Rybäryn jälkeen taas EDITOIMAAN, nyt ESKEN kans, kun muut ei sateella lähe. Waikeuksien kautta woittoon, eli lopulta musiikkivideot saatiin tallennettua tehosteineen! Paluumatkalla lainasin kirjastosta Hendrix-videon (Rainbow Bridge) ja kävin haastattelemassa mummoa – yhdeksäs merkintä! Täti oli lapsineen siellä, ja vasta nyt aloin tuntea tätiäni paremmin, kun nyt puhuin ekaa kertaa hänen kanssaan vähän enemmän.
Piirsin uuteen lehteemme jo puolitoista sivua.


5.6.1991 keskiviikko
Hannu ei ollut ribixesä ja kaiken lisäxi se on mulle vihanen! Mixiköhän? Nyt mulla on 10 merkintää, kun eilen kuuntelin radiosta iltahartauden. Sataa, sataa, Krisse irvailee. Sain lopulta lainaksi Dr Albanin kasetin (Rabatin paska Super Sonic!). Menin sateessa Kultapiiskun parturiin. Ostin viisi Roopesetää.  Menin Sockbandgrabbille kopioimaan Rainbow Bridge –leffan, mutta se oli paska. Äiti pesi ikkunoita, minä pakkasin laukkua. Kirjoitin biisin ’EIHÄN SE TIETENKÄÄN KANNATA’.


6.6.1991 torstai
Satoi. Hannu ei ookkaan mulle vihanen, vaan haistatti paskaa ihan huvin vuoksi vaan! KAIKKI taputti ryppykoulussa kun olin käyny parturissa… Hannu ei tykänny mun ”Anssi-kampauksesta” ja väliäkö tuolla oikeestaan. Risteytin NAMELESS SCHOOL BAND- ja KALLIJÄRVI BLUES –kasetit, pikaliima jähmetti sormet. VESA O soitti, puhuin myös TIMON kaa – hän saa lähiaikoina Fenderin styrkkarin. Kohtahan sitä pääsee jo RIPILLE (kauhun päivä) ja Pietarsaareen! P-saaresta pitää tosin lähteä jo 20. päivä Kainuuseen, VOI VINO. Nooh, äiti kuunteli ekaa kertaa Tom Jones –levyään (hän sai sen vuosi, 10 kk ja 3 viikkoa sitten). Soittelin skitalla Purple Heissejä, Requiem-bluusseja ja ranneväpätin-spiidiä. Lautailinkin ohimennen, ja lumi on peräti sulanut ja lehtiä puussa. Uusi sarjakuvahahmo: LASSE LAATIKKO.


7.6.1991 perjantai
Raibi’scuul. Aki viilaa plekuja ja lessu tyrkyttää 280 mk:n rippikuvapakettia – Supe mallina! Elä luule että ostan.
Kuuntelin omia kassuja – Fiasco Tapes – , piirsin lopulta Immanuel Itiöpesäke –albumin loppuun ja kirjoitin omien bändien hissoja. Lautailun ja TV:n katsonnan (Kesä ’69) parissa vietin myös aikaani. Tammbereen filmit on teennäisiä paskoja! Ärsyttää kun älytön jengi tulee vieraax sunnuntaina. Mutta silloinpa saa ”maneskaa”. Matti, Tomi & minä mietimme rippikoulun välitunnilla kesän iloa, ja Matti ei voi tajuta, miten jollain voi olla NIIN huono näkö kuin mulla. Huomenna on rippikoulukoe, selviänköhän siitäh? Saunaan juuri olin menossa, kun isä tuli ja toi neljä kuivaa KWH PIPE –kynää ja pitkän KWH PIPE -T-paidan. Serkku soitti, että Hammerfestissa on hyviä levykauppoja! Okei! Pääsis nyt ees Kajaaniin katsastamaan äänitetarjontaa, niin asiat ois hyvin.


8.6.1991 lauantai
Kauhun päivä lähestyy. Selvisin kokeesta aika mukavasti. Sovitimme alboja. Sockbandgrabb palautti Deep Purplen levyt, ja myös Cruzin’ Tomi kävi, ensi kertaa, lainas aimo pinkan levyjä ja luetutin sillä UHKIA PIETARSAARESSA (etupäässä osia 8-9). Sain uudet kengät ja kääkät osti takapihalle kukkalootia ja muovituolit. ”En minä vaan tiedä missä olen ylihuomenna” …Pietarsaaressa!


9.6.1991 sunnuntai
Eih!! Eih!! Eih!! Konfirmaatiopäiväh!!! Joutuu pukemaan krakan ja kaulus-paian, ottaa päähän!
Näin unta, että kun ostin 8 mk:lla Disney-suklaapatukan, mukaan sain kasetin jossa oli ’Light My Fire’ ilman alkulirutuksia, ja loppukasetti PELKKIÄ APLODEJA! Yritin myös valokuvata Ivalon suurkaupunkia sillalta jne.
Iskin kaupunkipiirroksen olohuoneen seinälle (repes marginaalit, piti kaventaa) ja soittelin hermostuneena kitaraa… MILLOHAN VIERAAT TULLEE?? Kahden tunnin päästä pitää olla jo cappelissa (nyt on 12:44) että paniikki iskee. Mutta onneksi illalla pääsee jo juhlahumusta autoon… ja huomenna käyskentelen Crow Isle Streetillä!
Jooh, en möhliny itse tilaisuudessa sen kummempia, etsin virttä vaikka pappi vielä manas hallelujaata. Sain neljä ruusua, ja rahhoa on nyt lievät 1150 mk! Pelasin saunan lauteilla kummitädin poikien kanssa autokorteilla, nauhoitin VALAANPOIKASEN puhetta… ja yhdeksän jälkeen lähimme isän kanssa Hirvaalle, veimme Mandin Tervolan terveyskeskukseen… Matkalla luin Roopesetiä ja isä kysyi: miksi sinä tommosia vielä luet, mikset sinä lue jo kunnon kirjoja?
Olimme Pietarsaaressa 02:30. City of Night…”

Kirjautunut ulos

 

#34 19.6.2011 12:55

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”10.6.1991 maanantai
Heräsin isän yksiössä innoissani: Pietarsaaressa! Syömättä mitään puin kutjut päälle, otin isän pyörän ja 09:10 pyörin jo Musik Wikströmillä. TIMOKIN oli siellä! Ostin Lennonin Plastic Ono Bandin ja kuljin Timon mukana kolme tuntia. Piti pysähtyä kymmenessä kioskissa tai huoltoasemalla koska Timon piti päästä pelaamaan. Hän voitti kahdesta pajatsosta kaksikymppiä. Hän pyysi nähdä Lennonin jota tietysti ylenkatsoi ja väänteli biisien nimiä: ’Hold ass’, ’I found your dick’, ’Working Class Hinttar’, ’Isopenis’, ’Remember dick’, ’Look at my dick’, ’Mu mummy’s Grave’.
Pyöräilimme Kråkholmaan, näin Arin ja Hiltskan. Timo hävisi sitten jonnekin ja menin Malmin sairaalaan katsomaan Ekua. Viime lauantaina auto ajoi päälle kun hän ajoi mökkitiellä mopolla ja jalka katkesi. Pitkä kipsi. Kesä alussa… mahtaa sitä vituttaa… eipä vissiin! Roadin odotettu tunnin mittainen comeback-biisi ei nyt sitten toteudu. Pitää odottaa ensi vuoteen.
Menin Vesa O:lle. Sillä on SUPERBEAT-rummut. Neljän jälkeen isä toi Vesalle sähkikseni + styrkan ja vastaanotti 15 mk:lla ostamani Raine-roskis-AIV-HIV-rummut (Matille). NÄLÄNHÄTÄ BAND nauhoitti uutta kasettiaan (KATKERATON HUPPUSÄÄLI TOUR on alkanut) Triangledrama of Present Time. Parikytäminuuttista kaaosta ja sileää Tommifolkkia: ’In Memory of Max Hassel’, ’Please, Send Me Your Paper Suitcases’, ’Imagine (Drama is Dream)’, ’’Eh (Adam’s Boring Daffodil)’, ’You Smell Bad’. Illalla VIRUS ilmestyi. Sovimme että huomenna 19:n jälkeen soitamme yhdessä.
Illalla meloin kanootilla isän kanssa Pirilössä.


11.6.1991 tiistai
Enpä ostanutkaan flanger-pedaalia, vaan distortion-petskun (johdon kanssa 530 mk). Näillä eväillä suunnistin Timon kanssa Vesalle. Äänitimme Triangledramaa, josta uhkaa tulla tuplakasetti. Timolla oli valkoinen Vantage-bassonsa ja Pyykiltä lainattu Bossin styrkkari. Eiliseen duohommaan verrattuna meno kiihtyi poukkoilevaksi äänimassaksi. Rumpalit vaihtuivat lennosta, mikit huusi, epäjalot metallit kilahtelivat, plektrat putoilivat, hiki virtasi. Vesalta meni ääni kun hän karjui ’Kiimaisia Lesboja’ äärirajoilla. ’Land of the Midnight Sun’, ’Land of the New Midnight Sun’, ’Korisevat Lapset, version 667’, ’Kiimaiset Lesbot’, ’Hilluvat Hinttarit’.
Illan tullen raijasin kitarakamat Virukselle ja nauhoitimme pari kummaa räppäröpsää (’Oh Fear’ ja ’Uffear Tumba Jam’). Virus tykkää varttitunnin sessioista, mikä on rasittavaa: iso roudaus ja pieni nauhoitus.


12.6.1991 keskiviikko
Kävin kirjastossa ja näin siellä Samu Lyhdyn. Hän lainasi vinyylejä: Cat Stevensiä (Jusuf Islam) ja Bob Dylania. Ostin 3 Scotch-kassua ja vispasin Samulle. Nauhoitin Santanaa ja Doorsin ’Piano Birdin’. Samu nauhoitti minun Plastic Ono Bandin itselleen. Minusta se kuulosti köpöltä, mutta Samu oli levystä aivan innoissaan. Muutaman tunnin päästä taas Virukselle. Ei turhan ärsyttävä jäpä! Kävin Tupakkamakasiinilla, ei Jannua siellä. Taas Krååkulla pyörintää, muistelua.


13.6.1991 torstai
Menin Jannulle ja kopioin paljon punkkia: Mafiaa, hänen Ödeemaa, Extreme Disco Terroria, Lamaa, Shitter Limitediä, Svart Snötä ja Entropiaa. Kirjoitin tussilla kenkääni ”KENKÄ” ja hain Virukselta soittimeni isän luo. Menin Jasulle yöksi. Mietimme uusia käänteitä UHKA PIETARSAAREEN ja söimme vohveleita. Teimme sänkyihin kylmäkallet Jasun äidin kurkistuksen varalta ja kiipesimme ikkunasta tikkaita ulos puoli 01. Satoi. Kiipesimme Vesan ikkunasta sisään ja katsoimme Evil Deadia ja Texasin moottorisahamurhaaja III:sta. Palasimme Jasulle kolmeksi. Neljältä kissa käpristeli sängylläni. Vessan valo paloi, en tiedä miksi.


14.6.1991 perjantai
Olen asunut Rovaniemellä 11 kuukautta. Nousin 12:30, söimme sitruuna- ja itse tehtyjä vohveleita, teetä, kokista ja ananasmurskaa. Ajoin lekarissa Jasun karkkimopolla Jasu osti ylimääräisen Pahkikseni. Virus ei ollut kotona joten maksoin hänen äidilleen kympin taannoisesta pehmiksestä. Satoi joten en mennyt Jannun kanssa kirjoittelemaan tageja seiniin. Kirjoitin tätä ja kuuntelin viime päivien saavutuksiamme.


15.6.1991 lauantai
Isän kanssa levyostoksille Kokkolaan. Satoi ja ropisi. Divari ja Musafatser ovat vaihtaneet paikkojaan. Isä osti elämänsä ekan CD-levyn ja minä ostin Anttilasta Juice Leskinen & Coitus Intin ja Per Vers, runoilijan. Ja Procol Harumin ekan ja Manfred Mannin Castle-cocoelman. Samun luona kopioin isän CD:n kasetille jotta hän voi kuunnella sitä. Teimme myös KATKERATON HUPPUSÄÄLI TOUR –kasetille kamaa. Menin Kräkholmaan ja Pikkumake ampui ikkunasta lusikalla puuroa.


16.6.1991 sunnuntai
Menin Pikkumaken kanssa pummilla Uimaparatiisiin. Rannassa on aidan alla ryömittävä rako.
NÄLÄNHÄTÄ BAND sai Triangledrama of Present Time –tuplakasettinsa valmiiksi: ’Kukkatapetit Kompostissa’ (23 minuuttia), ’Barbinuket, kauniit tytöt, sienipäät’, ’Farewell Song’ ja ’Kuihtuneet Ketaleet’. ’Farewell Songin’ alussa Timo tumppasi tupakkansa, heitti basson sängylle, veti takin päälleen ja mutisi ”mä en oo ollu moneen tuntiin kotona” ja lähti kotiin kesken biisin! Jäimme Vesan kanssa kahden ja äänitimme ’Kuihtuneet Ketaleet’. Lauloin kopissa ilman mikkiä suoraan mankkaan, eikä Vesa kuullut rummutukseltaan minua lainkaan. Sopiva päätös kaaokselle.


17.6.1991 maanantai
En voi pyöräillä koska takakumi on lievä sökö. Syynä Jeppiksen luiskattomat jalkakäytävät joihin vanne iskeytyy. Näin Hannea divarissa josta ostin Waltarin Skrofin ja Pahkeinen-albumin. Ei ollut Hannelle mitään sanottavaa. Jasu ei lähtenyt mopoilemaan kun houkuttelin. Pikkumake ei ollut kotona, mutta sen isosiskolla on kivat kainalokarvat.
Meloin isän kanssa pitkän lenkin.


18.6.1991 tiistai
Taas pummilla Paratiisiin. Pikkumake ja Pikkis siellä. Ihana 5-minuuttinen porealtaassa, vesiluikuri, aallot. JOKU, ettei peräti VESA, tyhjäsi kumini, vei saatana venttiilin! Taas taluttamalla kämpille! Isä suuttui: millaisia kavereita sulla oikein on? Ostin pecanpähkinä-nougat-irtojäätelön ja vierailin kirjastossa (Mind Games lainaan – ja pooois). Pelasin Kråkholmassa jalkapalloa Arin ja sen venakon kanssa [Alexei Eremenko Jr. – 2011 huom]. Jäin Arille yöksi. Söimme huonosti ja kiipesimme aamuviideltä ikkunasta ulos. Pyörimme metsässä. Seitsemältä nukkumaan.


19.6.1991 keskiviikko
Viimeinen päivä Pietarsaaressa. Myin Timolle Anthraxin I’m the Man –maxin. Hän ja Vesa rupesivat vaikeiksi. Kävin vielä katsomassa Ekua, hän oli päässyt sairaalasta kotiin. Hän ei antanut valokuvata itseään. Eku pyysi äidiltään mehua, joka sanoi (nauhoitin tämän):
- Sä oot syönyt karkkia niin hirveesti. Juoppas vettä, otappas vettä välissä.
- No niin enpäs juo. No niin heido!
Taas Krååkulle. Äänitimme Arin kanssa takanurmikolla GREENFIELD OUTSIDE FESTIVALIN joka sisälsi minun Landolalla esittämiä kiertueen parhaita biisejä: ’Please, Send Me Your Paper Suitcases’, ’Crow Isle Street 29’, ’Barbinuket’ ja ’Korisevat Lapset’. Pelasimme jalakkista ja illan hämärtyessä palasin isän yksiöön, luin Aleksis Kiveä ja katsoin jotain palkkamurhaajaleffaa. Huomenna KATKERATON HUPPUSÄÄLI TOUR 1991 jatkuu Kainuussa.”

Kirjautunut ulos

 

#35 4.7.2011 17:03

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”20.6.1991 torstai
Aamuseitsemältä Kokkolasta Kajaaniin postiautolla (bussit lakossa). Luin matkalla ’Kuka murhasi rouva Skrofin?’. Tuli kaunis päivä. Kajaanissa mummo ja Jariserkku vastassa, laukut älyn painavia. Kävin heti niiden kanssa levyjä katsomassa, muttei! Eliaksentiellä syönti, taas kaupungille. Ostin Tasavallan Presidentti –tuplakokoelman (taattua Castlen kansitaidetta) ja Doorsia. Illalla tappelin Jarin kanssa ja keinuimme viereisessä leikkipuistossa ja heitin kenkää 21 metriä. Jari heitti vitriinit ja Pyynikit eli örkkäs kesken vauhin-oton. Jari ei lämsäytynyt, vaan jatkoimme kohta kengänheittoa. Nauroimme myöhemmin miten punaiset sinijuuret tuli nokasta hiekkaan!


21.6.1991 perjantai
Jari-perkele herätti, nukkuessa oli asennotkin vaihtuneet. Kun tarkistin että mummon ja ukin levarissa on neula, soitin Jarille Pressaa. Viskoimme buutsia. Päästiinpä lopulta sateessa Vuokattiin. Jussiserkku tuspas minkä ehti. Uin ainoana Nuasessa. Katsoimme meidän kuvaamia videofilmejä. Saunoimme, paistoimme makkaraa rantakokosssa (on juhannus), soitin ulkona skittaa ja Ullaserkku (5 v.) vajosi laiturilta veteen kuin hain vetämänä…


22.6.1991 lauantai
Jussin KONFIRMAATIOPÄIVÄ, ei lievästi ärsyttänyt istua 2 ja puoli tuntia Sotkamon kirkossa! Pappi oli radiokiroilusta vaikeena ja Jari röyhtäili Suvivirren tahtiin ja keksi uuden laulun: ”Onneni on olla / paskatunkiolla / siellä torakat syövät mun luut. / Onneni on olla / ilotalossa / siellä revat kiiltää kautta maan.” Mäntyniemessä lappoi vieraita ja rehua kiikutettiin. Jussi sai virvelin ja makuupussin. Distortion-efektiin kiinni unohtunut plugi oli syönyt patterin tyhjäksi! Soitimme ilman nauhoittamista ja rakensimme lauttaa.


23.6.1991 sunnuntai
Neljäs uintikerta. Aloitimme Tommi Liimatta Organisationin uuden kasetin nauhoitukset: ’Virsi 517’, ’Hengelliset kannibaalit’. Teimme lauttaa, jonka kastoimme Laudeliinaksi. Kokeilimme sitä lammessa: HUTERA eli HEILAKKA. Ukki ja mummo lähtivät. TLO piti lyhyen konsertin, kuusi katsojaa. TV:stä tuli Marilyn Monroe –dokumentti.


24.6.1991 maanantai
Käytiin Sotkamossa. Sain säröpetskuun kaksi patteria. Levensimme lauttaa. Viides uintikerta, lösglassia olen syönyt kolmesti.  Oli kivaa lautan kanssa, varvas kyllä käbnääntyi ja masto katkesi Jarin painosta. Niska on karhea! Jari lähtee huomenna Mäkiaholle, kuten Koskivähälätkin.


25.6.1991 tiistai
Kävimme Naapurivaaran lomakylässä. Ajelimme mopolla ja Koskivähälien mulle antama rippisatanen hukkui kellon alta, jonne sen olin turvaan taitellut pieneksi, mutta se löytyi purukasasta moporeittimme toisesta päästä! Jari siis lähti – eipä enää ole hakkaamassa. Päivällä TLO äänitti biisin ’Eihän se tietenkään kannata’. Söimme pottupuuroa. Ulla niiskutti teltassa yöllä ja luulin itse tuhisevani ja sanoin unen nimenhuudossa oikeasti Tommi Liimatta. Mutta tämä kuuluukin jo huomiseen!


26.6.1991 keskiviikko
Joo, tätä kirjoittaessa on jo 29. päivä, etten muista asioita niin kirkkaasti enääh! Iho ryppyilee, miksi aina kesäisin? Voiteet kehiin, vaikka lopussa on. Seija epäilee itsellään angiinaa, kun kieli on valakkee. Mopoilimme, kävimme Suhosessa kuten aina ja sinne tuli vammasia saxalaisia (Jhoo, theillä on khyllä hywiä pherunoida) ja TLO soitti nauhalle: ’Niveanookare’, ’Emännälle kiitos’.


27.6.1991 torstai
Soittelumme ihanasti jatkuili, Kajaanissa kävimme katsomassa Pekkaa sairaalassa, Järveliinit kävi, soittelimme niille & muille, hävettää kun lapset laulaa (Tenavatähteä en katsonut, onneksi) kas kun Järveliinin äiti heti vertasi TLO:ta Seppo Hovin suojatteihin. Laudeliina on ponttooneja vaille kondiksessa. Muutako keksisin? Ajoimme mopoilla innokkaina. Ammuskelimme aseman impulla. Joo en jaxa kirjoittaa kun Ulla kyylää vieressä! Eilen tosiaan satoi ÄÄRIMMÄISEN RANKASHTI kun ongimme, ja Kalat Räpsi! Ukkonen ja muut tuliaiset kaatuivat päällemme laiturilla että Wisa-Forest-kotsani kastui.


28.6.1991 perjantai
Ullan viimeinen hoitopäivä. Nousimme seitsemältä ja jatkoimme eilen alkamaamme Jussin rakennusten purkamista. Kiipesimme Naapurinvaaralle ja joimme siellä lähteestä, ajoimme mopolla, valelimme mun kädelle bensaa ja sytytimme käden palamaan samalla kun Jussi otti kuvan, korjasimme lautan ja raahasimme sen Nuasjärveen maantien ja peltojen ja ojien poikki puolessa tunnissa. Laudeliina ui melko kivasti vaikka sitä keikuttaa. Löysin Aseman vintiltä pienen venäläisen kitaranrieskan, kaula irti. Tulin sen kanssa alas ja kysyin talonväeltä saanko. Äijä luuli viuluksi, mutta kun sanoin että ei se ole viulu, antoivat viedä. [Maalattuna ja liimattuna siitä tuli Ahkerien Simpanssien Riugudäugu-kitara. – 2011 huom.] Matkalla Asemalta Suhoseen lensimme ojaan kolmesti – Jussin käsissä tuntui se kymmenen kilon punttien nostelu. Veneellä ongella. Äänitykssie: ’Survival Jam part 723’. TLO:n Sotkamo Soi… Survival Jam Festival –kassu on valmis.


29.6.1991 lauantai
Enon ostamaa rasvaa heitin kehiin ja tarkoitus oli taas äänittää hevostallissa, mutta ukkonen siirsi sähkikseen tarttumista. Riders on thy Stormmah! Ei tosiaan leikkijytää. Jussi meni ennen ukkosta mummolaan eikä heti siis palannut. Seija teki let… EIKU LÄTTYJÄ, shittolan käpsä! Saunottiin, soitettiin (LIEKEHTIVÄT ORAVAT) ja muutako keksisin? Tähän jätän tilaa myöh. merkintöjä varten! Siis… ei mitään! Liekehtivät oravat!


30.6.1991 sunnuntai
Heinäkuu uhkailee! Nauhoitimme 30-minuuttisen biisin ’Love’, johon olin pitkin kevättä kerännyt pätkiä: ’Loving Somebody is Crispy Feeling’ ym. Isä-käävä vain soitti kesken äänityksen, piti juosta sisälle puhelimeen, ja biisiin tuli sauma! Kalastimme, ilma ei ollut mainittavan hyvä, vaihdoimme Jussin huonekalujen järjestystä vallan viisaasti (thanx me). Menin ennen muita nukkumaan, kun en saanut katsoa Vaarallista tehtävää, vaikka se videolle pistettiin. Ulla sanoi ”Hyvää yötä” 10-15 kertaa.


1.7.1991 maanantai
Menimme Sotkamoon vaihtamaan Jussin rippilahjavavan, kun se sälähti. Ulla ryynäsi yskänlääkkeen auton sisäpuoliskolle. Lievät suolahapot tulvahti äänettömästi. Ostin Sotkamon sekundadivarista pari 70-luvun Musaa ja paska-Flip-lehden. Jatkoimme ’Loven’ äänittämistä ja myös muuta Radio Hujausta heitettiin nauhalle.


2.7.1991 tiistai
’Hate’-teoksen äänitys. Nyt on TLO:n kassu LOVE & HATE FESTIVAL valmis. ’Hate’ oli helpompi, kun sai vapaammin käyttää säröpedaalia… Eivätköhän nuo puolituntiset lämsälööperit lunasta paikkansa. Pelasimme pesäpalloa, kävimme Huuskonniemessä uimassa ja illalla meloimme lautalla. Lomakylään ja saunaan. Jussi on ensimmäinen tilaajani lehdelle, jota alan Starkin Hannun kanssa syksyllä tehdä.


3.7.1991 keskiviikko
20 vuotta Jim Morrisonin kuolemasta ja vuosi ’Jätkä On Posliinin’ äänittämisestä täällä (vittuilubiisi 2 vuotta nuoremmalle Jarille). Nousimme seitsemältä ja järjestimme neljä tuntia klapeja liiteriin. Teimme muistonauhoituksia Morrisonille (’People Are Strange’) ja Radio Hujaus –lähetyksiä + hitaan bluesin ’My Baby Was A Bootleg’ ja tietysti yksivuotisjuhlaversion ’Jätkä On Posliinista’.


4.7.1991 torstai
Viimeistä kertaa täällä uimassa ja lauttailemassa ja vilkaisimme Naapurivaaran kesäteatterin lavaa. Eipä ees ois siistiä pitää konsertti siellä! Sen sijaan konsertoimme illalla pihalla hevostallin edessä, kun Jällyt (Järveliinit) tuli. Yleisöä oli parhaimmillaan seitsemisen. Jussilla rumpukomppi katkeili kun hän läpsi sääskiä. Vedimme biisit ’Please, send me your paper suitcases’, ’Liekehtivät oravat’ [DIUC-250], ’Colour My Tongue’, ’Eihän se tietenkään kannata’, ’Coming Into Los Angeles Interpolating Tein Minä Pillin Pajupuusta’, ’Ikkunasta katsoo meitä pelle’, ’Emännälle Kiitos’, ’Yellies’ ja ’Niveanookare’. Tästä tuli yksipuolinen kasetti Farewell Outside Festival. Jussin virvelikalvo repesi keikan aikana lopullisesti.”

Kirjautunut ulos

 

#36 29.7.2011 15:13

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”5.7.1991 perjantai
Yö hevostallissa, ei enää teltassa. Vuokatista lähdön aika. Eno maksoi Klapi-Tuiko-työstä satasen palkkaa ja lähdimme Hiisijärvelle. Ristijärven huoltamolta eno osti vielä mulle kympillä kolme sugla-paduckattha. Mummola lopulta eessä ja tässä. Uimme Kalettomassa, ajoimme mopolla ym. tervettä. Nukuimme serkukset välikamarissa tappelun tyrskyissä. Hyvää Jouluu.


6.7.1991 lauantai
Uimaan. Pitkiä suklausretkiä, vettä snokussa. Lautanrakennusta, mopoilua, virvelöintiä Tonkopurolla, traktorilla ajelua, räkimistä, sääskiä, raapimista. Mummo ramppasi neljästi jossain, oli vihainen jostain.


7.7.1991 sunnuntai
Valehtelin Jussille herätessä että kello on 6:30, vaikka oli 9:30. Yksin uimaan ja vielä neljästi serkkujen kanssa. Olen uinut 24 kertaa. Ajoimme kolme saman mopon kyydissä väärinpäin 35 km/h. Rapasotaa ja alasti-uintia Muikussa. ”Saatanan karvakyrvät”, soitti suutaan Posliini.


8.7.1991 maanantai
Jarin 13-vuotispäivä, mummon leipomaa kakkua. Lähdin yksin uimaan Kalettoman päästä päähän Jussilta ja Jarilta salaa – he olivat Muikussa silloin. Uin hitaasti selkää auringonpaisteessa keskellä vettä ja mietin: nuorena nukkunut. Mutta niin vain jalkani tapasivat vastarannan kivet. Serkut olivat äkäisiä: älä vaan kerro mummolle! Veimme lautan Lukkarin rantaan.
Jari näytti heidän maatalouslomittajasta ottamaansa valokuvaa: RENKI ON KANSIKUVAPOJU! Pyysin ja sain kuvan itselleni. Matti tulee tykkäämään. Seuraavan kasetin kanteen se.


9.7.1991 tiistai
Jussi lähti kotiinsa Vuokattiin. Myymäläauto – myyski – kävi. Luin TEE ITSE –lehtiä. Enää en ui, säästän ihoa uimahalliin. Satoi, paistoi, mopoilua, mansikoita, niittämistä.


10.7.1991 keskiviikko
Vuosi kulunut Jarin ja Jussin kanssa Pietarsaaressa käynnistä. Pesimme Jukka-enon Bemun, vaihdoimme renkaat ja lähdimme Jarin ja isänsä kanssa ajamaan Roihin. Loma on siikseen loppu.
Kotona 14:30, oma huone ei tunnu omalta: liian kliininen! Purin, lokeroin, nauroin, esittelin valokuvia Jarille, pystytimme teltan takapihalle. Uudet rumpuni ovat täynnä Vesan paskoja stuffeja. Ostin kesän neljännen irtojäätelön: tiikeri-suklaa. Lautailin Jarin kanssa ja hain Krutsinilta levyt jotka hän oli lainannut veljelleen.


11.7.1991 torstai
9:ltä ylös. Korjasin teipillä basaripoljinta. Pyöräilin Jarin kanssa Ounasvaaran urheiluopistolle, mutta uikkis oli suljettu. Kävin Musiikki-Kuhalla tilaamassa Lennonin Shaved Fish –LP:n. Kainuusta saamani Tuhti-lippis näyttää sopivan ärsyttävältä nyt kun revin siitä lipan irti. Valmistimme yhdessä taulun ’Kesäaamu’.


13.7.1991 lauantai
Kettunen tuli katsastamaan rumpuni. Nauhoitimmekin heti muutamat lyhyet biisit ENSIAVUN Lääkintävoimistelija-kasetille, otsikolla ’Sikermedleymä’.


14.7.1991 sunnuntai
Jukka-eno tuli ja vei Jarin, osti vanhan kasettiasemani 50 mk:lla. Yksin taas. Soitin masentavalle Hannulle. On kulunut vuosi tänne muutosta.


15.7.1991 maanantai
Kokosin musaa. Eske toi levyn & kasetin (Deep Purple: Come Taste the Band, ainoa joka multa vielä puuttui) ja ihastui mun rumpuihin. Pyöräilin Aakelle joka jopa päästi mut sisälle. Akilla on Cry-Baby wah-wah, shitto! Aki ei ollut kotona. Ukkosti ja satoi, kääpä. Matti jäi tulematta. Kesä on kohta ohitse, saatana sentään! Olisin kyllä vielä mieluusti Kainuussa. Miksi ne viikot niin äkkiä vierähtivätkin / -kään?


16.7.1991 tiistai
Tilaamani Lennon ei ole vielä tullut, EIPÄ TIETENKÄÄN! Rahat kohta tyystin lopussa, kitarankielipakettiinkin upposi kuusikymppiä. Maalasin Vuokatista viemäni pikkukitaran valkoisella ja punaisella. Myös lauta vaihtoi kuosia. Eske tuli, kuuntelimme musiikkia. Katsoin Hale & Pacea ja korjasin kitaraa ja aloitin uuden kaupunkipiirustuksen.


17.7.1991 keskiviikko
Onko Lennon tullut? () On () Ei – ruxtia kun selviää! Soitin liikkeeseen, muttei, PÄRKKE! Pyöräilin Sockikselle ja sinne tulivat Vaahto-Hane ja Räppä-Eske. Kun Hannu rupesi viduttaan, menin sitten Akille. Hän vastaanotti mut ilomiellä. Wahwahhi särisee kuin olisi pölyä sen sisällä. Aki kävi meillä nauramassa rummuilleni. Nauhoitimme muutaman sekunnin tangon ENSIAVUN kasetille. Aki lainasi The Wall –kasetin (punainen 62). En muuta keksiä saata!


18.7.1991 torstai
Soitin Kuhalle: Lennon on tullut! Söin Viiliksen ja poljin vilkkaasti liikkeeseen. Kävin vihjaamassa mummolle että hän ostaisi öljyvärit. Kotona kuuntelin Shaved Fishiä. ’Power to the People’ oli ennenkuulematon, mahtava biisi. Aake ja Leinos-Jukka tulivat norkoilemaan Eaglesin Hotel Californiaa, mutteihan sitä mulla ole. Kukaan ei soittamalla vastaa. Valvoin puoli neljään – kuuntelin viisi vinyyliä ja luin Kiss On Fire –kirjaa.


19.7.1991 perjantai
Heräsin yhdeltä, äiti tuli kahdelta. Olivat siivotessa laukaisseet varashälyttimen ja jellut rynni paikalle. Kiertelin shortseissa Mäntyvaarat ja raviradat. Kuumuus väsytti vallan. Piirsin sarjakuvaa. Kansioitin Suosikkeja.


20.7.1991 lauantai
Unessa olin uimahallissa kun sinne pääsi karhu. Arkistoin sanomalehtileikkeitä. Leinos ja Aake kävivät ihan sisällä asti. Saunoin koko kupin.


21.7.1991 sunnuntai
Olin unessa neljänneslastulevy-ympyrä. Leinonen tuli tilaamaan Hotel Californian, mentiin niille ja sitten: Aake ja hänen frendukka rakentavat Karpalomarketille linkkaa. Osaan jo lähes linkalla liikehtiä laudan kanssa, mitä nyt varpaat alle jäi. Suunnittelimme yhtyettämme: DEMON tekoon joulun alla! Miksei? Aake on meidän hoplaa-kriitikko. Illalla isä otti ”lattiasta kattoon” –kirjahyllyideani jo vakavasti.


22.7.1991 maanantai
Unessa ”pora päässä” –elokuvaideani yhdistyi yleisöpenkkeihin syksyisellä uimarannalla ja häiriöttömään TV-kuvaan. Jake Storhammar ja Eske tulivat ja halusivat tehdä äänityksiä meikän rummuilla. Kysyin mikä on bändin nimi ja Jake sanoi: Roikeikka. Eske rikkoi C-64:ni työntämällä johdon takaporttiin tarkoituksena resetoida. Se korvaa! Hain kehittämöstä valokuvat, vittu: Järveliinindo otti TLO:n keikalla kolme kuvaa peräkkäin, saatanderj! Ilmankos ei vilmiä riittänyt Hiisijärvelle, perkele! Olin Jaken kanssa lehtiroskisrallia. Kyllä se kirjahylly vielä syntyy!


23.7.1991 tiistai
Isän 41-vuotispäivä. Progeserkku tuli käymään. Hän piti mun ’Please, Send Me Your Paper Suitcases’ –biisistä. Kääkät ostivat Martinasta salami- ja katkarapupizzat. Salamipierun katkuissa lähdin ulos klo 02, kylmä. Valvoin neljään lukien Philip Normanin Beatleskirjaa.


24.7.1991 keskiviikko
Yövalvominen kostautui, kun isä herätti aikaisin. Lähdimme Pajanttiin rakentamaan kirjahyllyä. Neljä tuntia myöhemmin kaksiosainen hyllykköni oli valmis. Se menee sentilleen sille seinänkaistaleelle jonka takana on eteisessä naulakko. Loppuillan järjestin hyllyjä ja siirsin sängyn Tarvais-seinälle. Varsin siistiäh…


26.7.1991 perjantai
Eske toi tiettiksen, sulakkeen vaihto maksoi 40 mk.


27.7.1991 lauantai
Lähdin pelaamaan Neuvoselle, ja lensin sarvien yli sievästi kun etupyörä putosi ojasillan railoon. Sai pelipussi kyytiä!


28.7.1991 sunnuntai
Perheellä Oulun Suurmessuille. Köyhää, ei saanut ilmaisia kyniä – vain Libero-lehden kortsun ja Avista-kortit. Jotkut jäpät ajoivat meidän perään, niiden nokka meni paskaksi, mutta Saabiin ei tullut mitään. Niska kyllä kolhiintui.


29.7.1991 maanantai
Isä herätti aamuyöllä klo 09, että lähtisin hillaan… en mennyt. Eske toi Juice-levyt ja menin Neuvoselle pelaamaan Hotelli-peliä, äänitin siltä Kuopio-Iisalmi-Nivalan. Niska on yhä tärähdyksessä. Mentiin meille pelaamaan autokorteilla.
Matti tuli kertomaan, että CRUZINILLA ON RUMMUT!!!!! Matilla on siistit leveälahje-pökät. Kirjoitimme bassorumpuuni HUMPPA SOI ja teimme ENSIAVUN lyhyiden biisien kasettia Rohkea Nilviäinen – lauluja elämästä ja talo (Matin keksimä nimi). Nauhoitusten jälkeen menimme sitten Tomille, siellä oli Aake ja Leinoskin. Kuuntelimme tanskalaista jazzia ja Topparoikkaa, jossa 70-luvulla soitti Matin isä bassoa ja Tomin isä rumpuja. Tomi istui Century-rumpuihin (punaiset) ja esitteli taitojaan: samba, tango... Matti sanoi myöhemmin: ärsyttävää ko Tomi ossaa heti kaikkia tsiku-tsäku-rytmejä, miksi ei voi soittaa normaalisti!
Lautailimme Karpalomarketin linkoilla ja vasen pottuvarvas meni paskaksi. Taiteilijanimeni: Tommy Attamayl.”

Kirjautunut ulos

 

#37 3.8.2011 14:10

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

http://absoluuttinennollapiste.fi/kuvat/1991/020891_NEW.jpg

2.8.1991, Näädänpolku 5, Rovaniemi. Jukka Leinonen, Tommi Liimatta, Matti Kettunen, Tomi Krutsin, Aki Lääkkölä.

Jälkikäteen muokannut Liimis (3.8.2011 14:11)

Kirjautunut ulos

 

#38 7.8.2011 17:15

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”30.7.1991 tiistai
Aamulla mentiin Tomille: siirsimme autotallin takahuoneesta polttopuut ulkoseinälle ja tyhjensimme tallia tavaroista. Kävin Akilla, hän vei kirjeen postiin ja tuli meille. Progeserkku vieraili iltalomallaan ja kertoili armeijan pölöjä-jätkistä.


31.7.1991 keskiviikko
Tomin tykö taas. Pesimme tallin ja varaston lattiat. Kuuma päivä, pelasimme Nirpan kentällä lentopalloa, mukana Talvensaaren veljekset ja Jukka ja Henry. Hain postista Evergreenin levypaketin: Beatlesia ja Wigwamia (Castlen tuplacollection, samaa sarjaa kuin Kajaanista ostamani Pressa). Matti oli meillä kun tulin postista. Kirjoitin Wigwamin etikettiin ”Ensivaikutelma: köyhä”. Sain tyhjistä pulloista 14 mk ja ostin mangomelonin, kesän vasta viidennen irtojäätelön, ja irttiksiä, joista Mattikin sai osansa. Kokosin uutta Lehti-lehteämme melko rivakasti.


1.8.1991 torstai
Meille tulivat Matti ja Leinos. Opetin vastahakoiselle Matille pari bassokuviota, mm. ’The Road is blocked by Snow’. Olin luvannut treenauspalkkioksi munkkia ja ”kusi”mehua, ja hetken treenauksen jälkeen Matti jo sanoi: No anna nyt sitä munkkia! Sitten nauhoitimme kamaa ja Matti piirsi kaupunkiini pari korttelia. Kuumah! Pyöräilin 50 minuutissa Vaaralaan, isä ja äiti olivat siellä saaneet Saabin moottorin takaisin kiinni. Uin Kemijoessa kahdesti. Kotona piirsin Rudolfia ja vaihdoin pyörään normaalin päällyskumin – nastarengas on kesällä raskas.


2.8.1991 perjantai
Aamulla jälleen Tomin tykö. Maalasimme tallin seinät. Päätimme nyt hakea soittimemme kotoa ja kokosimme ne takaterassille – ekat ulkoilmatreenit! Tomin Century-rummut, Akin Stratokopio, Wahwah + Peavey-combo, Jukan aito Strato + Roland-styrkkari, Matin Fender Jazz Bass, kaikupedaali + Peaveyn bassovahvistin ja mun Landola + Yamaha-vahvistin. Tomilla on isänsä perkussiomikki ja Matti toi isänsä mikkitelineen. Helteen takia soitimme ilman paitaa. Eka soitettu biisi oli hidas blues ’My Baby Wassa Bootleg”, toinen ’Maatalousnäyttelyyn’. Nauhoitimme myös. Illempana Tomi ja Matti heittelivät frisbeetä kun esittelin vielä yksin Katkeraton Huppusäälin Tourin biisejä: ’Liekehtivät oravat’, ’Please Send Me Your Papre Suitcases’ ja ’Eihän se tietenkään kannata’. Tomi nauroi niille. Kotona kuuntelin äänitystä: olin valinnut paskan kasetin joka wouasi. Heitin sen roskiin. Kääkät (isä & äiti) heti innoissaan keksivät meidän yhtyeelle nimen: TAJUtTOMAT (Tommi Aki Jukka Tomi Matti). EE!!


3.8.1991 lauantai
Kävin kirjastossa ja divarissa ja lopulta ehdin TOISIIN ulkoilmatreeneihin! Levitimme autotallin lattiaan ksyleenin ja sen kuivuttua maalasimme lattian pinnoitteella. Hullut myrkkyhöyryt!


4.8.1991 sunnuntai
Tulin Tomille klo 10, jolloin hän vielä nukkui. Eilen oli Tomin 15-vuotispäivä, jota tänään juhlimme terassilla. Tallissa haisi enää niin heikosti, että pääsimme lopulta kokoamaan soittimet sinne – emme ehkä tuuperru hajuun. Siistit treenit, jotka äänitin tällä kertaa hyvälle kasetille. Matin biisejä: ’Judgment’s Day’, ’Tulen Hulluksi’ [DIUC-400] ja ’Keuhkotautiset marsut’ [DIUC-400]. Keksin sarjisidean ”Kapteeni Varvas Utopiamaassa”. En saanut Mattia illalla uimaan, mutta opin laskeutumaan laudalla linkalta neljällä naarmulla.


5.8.1991 maanantai
Tomi kopioi mulle Beatlesin Help!-elokuvan. Palautin sen kirjastoon ja lainasin Juice Leskinen & Coitus Int. –levyn nuottivihkon.


6.8.1991 tiistai
Olemme tuoneet kotoa mattoja, tuoleja, 80-luvun julisteita. Toin talliin vihreän 25 W hehkulampun. Treenien jälkeen pyöräilin Jukan kanssa kaupungille. Hankin kierrätyskeskuksesta kirjavan krakan ja ruskean samettitakin. Lopuksi ostimme litran Aamun Raikasta ja menimme juomaan sen rautatieaseman penkille. Istuimme siinä tölkin kanssa ku juopot ja pilviä alkoi lykkiä taivaalle.


7.8.1991 keskiviikko
Jälleen treenit. Ohjelmistomme liiallinen maalaishenki alkaa risoa: ’Maatalousnäyttelyyn’ (vaikka siinä on Akin hieno huuliharppu) ja ’Maalaispoika Tikkanen’. Kotona kirjoitin biisin ’Mutta toivoa on’, että olisi jotain uuttakin soitettavaa.”

Kirjautunut ulos

 

#39 15.8.2011 16:24

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”8.8.1991 torstai
Ehdotin ohjelmistoon Coitus Intin ’Nonamen laulua’, kun on kirjastosta lainattu nuotti. Kuuntelimme biisin Tomin isoveljen huoneessa monta kertaa ja menimme sitten talliin. Nauhoitimme lähes koko tähänastisen ohjelmistomme, myös ’Maatalousnäyttelyn’. Vanhukset tykkäsi ’Nonamen laulusta’ kun illalla soitin kasettia näytemielessä. Tomin isäpuolihan on tarjonnut jo meille keikkaa! Saisimme ainakin satasen mieheen.


9.8.1991 perjantai
Treeneihin tuli vain minä ja Tomi… Progeserkku saapui viikonlopuksi kylään.


10.8.1991 lauantai
Aamulla kaupungille. Yhteinen levytilaus postilaatikkoon. Serkku osti Värttinää ja Tolosta. Divari, Sokos, Säästötex, Citymarket, Musiikki-Kuha… Ehdin illalla käydä soittelemassakin. Rummut siirrettiin eri seinälle, ja meillä oli yleisöäkin: rippileiriltä päässyt ikioma roudarimme Aake. Hän istui nurkassa nauraen kun heitimme erään uuden biisini. Hän ei pitänyt laulustyrkkarin äänestä (liian tunkkainen). Eipä ihme sinänsä. ’Nonamen laulu’ meni täysin kaaokseksi: ”On hyvä niin kun pidät siinä miekkaa... ja perkele soita kunnolla… Voin olla hiljaa itkemättä… mutta itku aina tulee (aina tulee, aina tulee) myötä auringon… Mä lähteä en tahtois milloinkaan… mutta soita saatana paremmin…” Aki lähti ulos tuulettumaan kesken biisin, piteli korviaan. Ne olivat aivan punaiset. Minä ja Matti hymisimme, että olemme jo niin meluun tottuneita ja kuuroutuneita, ettei silmät enää räpsy rummun tahdissa. Aki vain nojaili ulkona peräkärryyn ja me muut jatkoimme: ’Please, Send Me Your Paper Suitcases’ jossa minä soitin Akin mikkivammaista kitaraa, Tomi lauloi, Matti myhäili ja hymisi ja Jukka veti uskollisesti tahdissa mars. Siihen päättyi se treeni. Tiiä mikä korvatulehdus Akilla?


11.8.1991 sunnuntai
TV:tä ei käyttää ilman antennia voi… Serkun kanssa kuunneltiin, puhuttiin, naurettiin, arvosteltiin, syötiin, istuttiin hiljaa. Tein siistin biisin ’Meren lapsi’ [’Valtameren lapsi’, myöh. ’Kuvitus kirjoittajan’ – 2011 huom]. Juoksutin nuotin sateessa (no, pyöräilin lujaa se kädessä) kitaristeillemme Akille ja Jukka-”Teemulle”. He näppäilivät lapun läpi ja kai tykkäsivät. Pyörästä hajosi taskarinpidin. Valvoin kolmeen asti kuunnellen Beatlesia, ja vakuutuin siitä että meidän pitää tehdä LEVY!!! Ja vellovaa äänimassaa biisien loppuun… ja väliin.


12.8.1991 maanantai
Soitettiin uutta biisiä ilman ”Teemua”, keksittiin kidutuskeinoja 2000-luvun rikollisille, Matti kävi.


13.8.1991 tiistai
Soitimme Matin kanssa alle 10 sekunnin mittaisia biisejä. Tiivistelin Nälänhätä Bandin Strip Tease -kassun ja AIV:n viimosen kasetin (A New Year’s Sound) yhdeksi paketiksi ja tein Huonoimmat-kokoelman. Valvoin – eh! – kahteen. Pietarsaareen keikalle?? Mahé idé!


14.8.1991 keskiviikko
The Last Daw… Summer’s Over… Menin Aaken naapurin rampille, missä opin hiukka tekniikkaa. Treeneissä soitimme PLANKTONMUSAA. Risteytin After Fireballs- ja Best of Fireballs –kassut, saunoin… Ja: rohkea posetiivari istuu takapihalla, nauttii lehtivihreää ja odottaa 120 minuuttia, kunnes kesä on ohi. Goodbye Kallijärvi-suunnitelmani…


15.8.1991 torstai
Reipas ysiluokkalainen laulaja ontuu kouluun kraka kaulassa… ja saa osakseen humööriä. Ilosia jäpiä on koulussa. Satoi hulluna, kuten ekana koulupäivänä aina. Soitimme kolmen hengen yleisölle, ilman Mattia – Matin isä on keikalla bassokamojen kanssa. Kävimme kasarmilla serkkua katsomassa ja löysin ”Keltainen Pörssi” –lehdestä mielenkiintoisia tarjouksia.”

Kirjautunut ulos

 

#40 24.8.2011 23:01

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”16.8.1991 perjantai
Levypaketti tuli. Vitun vittu kun vituttaa, EI Lennonia! Purplea, Pressan eka ja paska Sex Pistols –haastattelulevy kylläkin. Serkku nouti omat tilauksensa: kasan Pink Floydia… ja näin. Emme soitelleet.


17.8.1991 lauantai
Tilasin Musiikki-Kuhalta Lennonin Sometime in New York Cityn, että sen joskus saisin. Kävin Musamestareilta ostamassa kitarahihnan, ukko suositteli styrkkareita… Kirjastoon. Rovala-opistossa olisi sarjakuvakurssi. Mummo lupasi ostaa mulle öljyvärit, saan ne maanantaina! Kävin Tomilla, Mattikin oli siellä. Illan värkkäsin kasetteja tiivistellen. Tein biisin ’Nuclear Kite Song’.


18.8.1991 sunnuntai
Myöhäiseen iltaan asti kuuntelin kassujamme, kunnes menin Tomille klo 20 soittamaan omalla skitalla. Akikin tuli ja keksimme monia siiduja. Huomenna taas…


19.8.1991 maanantai
1st Anniversary: Sgt Silence’s Marmalade Asses Club Band –kassu! Mutta eipä sillä väliä. Eipä soitettu, ähäs! En saanut öljyvärejä. Matti kävi. Nimiehdotukset yhtyeelle ovat kaikki tulleet häneltä: Keuhkotautiset Marsut ja VR (joka on lyhenne Valtion Rautateistä tai Vitun Raukoista).


20.8.1991 tiistai
Kuvisope-Ervast kopioitsi paskasti LEHTI-lehden kannen. Soitettiin jos soitettiin, mutta kirjastossa käytiin ja löysin USEITA siidubaaduja, mm. 2 videota.


21.8.1991 keskiviikko
Vuosi sitten tutustuin Mattiin. Kopioin parit vilmukat Sockbandgrabbin luona. Hannu kävi meillä liikuntatuntien jälkeen, suunnittelimme filmintekoa.


22.8.1991 torstai
On vuosi kulunut kun ARCTIC CIRCLE BLUES BAND perustettiinh! Sen kunniaksi vein 8 mk:n tyhjät pullot Vaaralammen kioskille ja ostin mäskiä. Lintu lensi ikkunaan ja hoivasin sen lentokuntoon. Soitimme ja nauhoitimme ilman Mattia: ’Valtameren lapsi’, ’Nuclear Kite Song’.


23.8.1991 perjantai
Hannun luona suunnittelimme filmejä. Olimme puoleenyöhön asti Kiveliöntiellä porkkana- ja marjavarkaissa. Kiipesin kurkistelemaan Kankaan ikkunoista: siellä perhe katseli TV:tä.


24.8.1991 lauantai
Ei treenattu. Tomi ja Jake kävi, mentiin filmausjengin kanssa kaupungille, mulla super-samettitakki päällä. Ostin divarista MacLeanin yhden kirjan. Ilta ja iltayö meni taas filmisuunnitteluissa ja varkauspuuhissa. Tein biisejä. Pietarsaaressa on Venetsialaiset.”

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19