Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 2.8.2011 14:12

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Elokuun toisena päivänä

2.8.1992 sunnuntai
Yhtyeen yksivuotismerkkipäivää ei juhlittu juurikaan. Soitimme toki.


2.8.1993 maanantai
Paljon olemme saavuttaneet: olemme ainoa yhtye Lapin läänistä joka pääsi ROCK SM:n ekaan karsintaan! Eskelle myymäni levarin hihna hajosi. Korjasin sen teipillä, mutta wouaa silti.


2.8.1994 tiistai
Kuvasimme Leinosen kotona Juustomies-elokuvan kohtauksia. Vein tyhjiä pulloja Pekkiksen Rabattiin 11,50 mk:n edestä. Tämän kesän hittini Valion Suklaatuutti maistui, samoin salmiakki-Sisu ja Marimint. Uudet kengät on ostamatta, Wiljamin keikasta saatu satanen on yhä ehjä. Kävimme kahdella autolla uimassa Norvajärvellä. Tuomo juoksi minut kiinni kun ei sallinut kirjoittaa saksalaisten kappelin vieraskirjaan RALF SCHNABEL. Café Kahvilassa lainasin Eskeltä vitosen uutuuteen nimeltä Trio-tuutti. Aki menee Jerkusen miksaukseen vaikka omalla kustannuksellaan. Illalla Tuomo toi teet ja keksit, kun katsottiin meillä Ariel.


2.8.1995 keskiviikko
Uimaan Norvajärvelle. Sateen merkkejä, ilma viileni. Tuomo puhaltaa ison ilmapatjan 5 kertaa nopeammin kuin poljinpumppu. Yhtyeemme on tänään soittanut 4 vuotta yhdessä. Soitin poikien yllytyksestä johonkin numeroon: ”Täällä Tommi naapurista terve. Ette kai te ollut nukkumassa? Kuule, kun meillä on täällä leipomukset kesken ja tarvisi kaksi kuppia sokeria… Joo, hienoa sokeria... Tulen kohta hakemaan.” – Meidän oli tarkoitus soitella & punaisella mankalla äänitellä ’91-vuoden biiseistä uusia versioita, mutta koska Akia ei löytynyt, menimme Bossuun yhdelle.


2.8.1996 perjantai
Ostin Cosmosista White Albumin viimein CD:nä ja tilasin 3 Newman-CD:tä. Myyjä Pertti Hakala tunnisti minut ja puhuimme hänen Wigwam-juttusarjastaan RAREssa. Gustavson oli kommentoinut joitain kohtia: ”ei se itseasiassa noin mennyt.” Sateli ja ei sadellut. Luin Karppaselta lainaamaani Leskisen Päivää-kirjaa. Yöllä kirjoitin Pan Alleyn vihkon 2 viimeistä tekstisivua, sivu 6 vielä kesken. Vihkon takakannen tekoon meni alle 10 minuuttia, mutta pelottava tuli. Nollapisteen syntymästä on puoli vuosikymmentä. Tätä vuotta lukuunottamatta olemme aina olleet melkoisen aktiivisia. Jos ei keikkoja niin ole ollutkaan, treenejä on pidetty. Toki menneisiin vuosiin kuuluu jopa 2 kuukauden soitoton periodi, neljän viikon hiljaisuuksia montakin. – Suunnittelin vuoden ’97 levyjulkaisuja. Ei kai vain kolmannesta LP:stä tule liian aikuismais – lattea, hyvin soitettu, tavallinen, tosikkomainen? Ehtinen vuodessa näkemään tulevan tavaran heikkoudet. Eihän valmiina ole juuri mitään, puolivalmiina kymmenisen biisiä, useimmat vasta aihioina.


2.8.1997 lauantai
Down By The Kemijoki, Rovaniemi. Absonop’ste 6 vuotta. Akilla alkoi nyt 13:04 keikka. Tuomo nukkuu lattialla. Roy Areena: Zonk-yhtye. Grandessa Dingo-karaoke, kalakeitto, puoli tuntia unta äidin asunnossa. Tivolin terrace 21:18. ”Mieleenjohtumani ennakoitu / tuoteselosteilla ohjattu tottumusteni alku / ääneni linnunpöntöksi naamioidussa kaiuttimessa / puolukanpoimintareittini kuvio ilmakuvassa odotettuna laukaisukoodina.” – Yöuinti jokirannassa Kettusen & Starkin kanssa. Miksi isä ja äiti ovat päällekkäin. Aika loppuu silloin kun lähtee taju.


2.8.1998 sunnuntai
DBTK, Roi. Ykkösmeininki Eeron kahviossa, soitin kitaralla ekstemporrre: ”Lapissa ei ole aihetta juhlintaan”, poimittu flyerista. Paras päivä. Ei Kirjastorock-keikkaa, illalla Pahis, Doris (jossa NN kertoi 80-luvun heroiinitaustastaan) & ranta, johon ohjasin jatkot. Uimaan sai mennä keksittyään jokirunon. Minun ja Tuonosen Pepen runo: ”Tuolla virtaa Ounasjoki, tässä menee Kemijoki.” Aamukahvit Nesteellä nukuttuamme joenrinteessä.


2.8.2001 torstai
Ostin Mucovin-yskänlääkettä kuvitellen että bronchitis chronicus lähtisi sillä, ilman lääkärikäyntiä. Laitoin valokuvia järjestykseen. Aina kuitenkin löytyy albumin kokoamisen jälkeen nippu hajakuvia jotka haluaa sisällyttää albumiin, aikajärjestykseen, ja eipä sitten kuin uusiksi homma.


2.8.2002 perjantai
Nollapiste 11 vuotta. Talvensaaren Mikko haki minut autolla Sodankylästä ja ajoimme Kairalaan katsomaan isänsä kotiseutua, soittimessa Kari Tapio. Uhka vanhan talon pihassa, ei voitu nousta autosta. Kiipesimme Pyhätunturille. Söimme rinteestä mustikkaa, sitä oli paljon. Pyhällä on tänään joku festi. Mikko söi Sodankylässä ja palasi Rovaniemelle. Pub Kaatopaikka: asiakkaana lokki, pöydissä jätesäkkiliinat ja jukeboksissa kärpässurina-, lokkikirkuna- ja kauhakuormaaja-CD:t.


2.8.2004 maanantai
Jankki toi kotiteatterivahvistimen ja maksoin hänelle 350 e. Kaivoin pesukoneen poistoletkusta eurosen.


2.8.2005 tiistai
Neljäs studiopäivä Kuussa. Ostin Half and Half -piipputupakkaa Havanna-Aitasta. Teimme väärinpäinlauluja B-puolta varten. "Ykkösosoitteettomana" oli vaikea sana laulaa väärinpäin, ja sanan "sisäpelikengissä" vaihdoin "sisäpelijalkineiksi", kun en keksinyt miten äng-äänne muodostetaan. Laulanko seuraavaksi Bisse On Kaikki Mitä Rakastan Ja Kirjoita Aina Jokainen Sana Isolla Kuin Iskelmälevyjen Kansissa Joita Ei Mitenkään Suunnitella Vaan Lätkäistään Vain Vauhdikkaasti Vinoon Joku Halpa Fontti Studiotaustaa Vasten Otetun Naamakuvan Päälle?
Ostimme syviä pahvilautasia, muovihaarukoita ja nuudeleita. Vedenkeitin löytyy, ja suojakaasupyörykätkin miltei lämpenevät sitten lautasella. Nuudelikeitto onnistui hyvin, kun kaadoin vedenkeittimestä hitaasti palikan ja mausteen niskaan. Kun nuudeli oli syöty, heitin muutaman suojakaasupullan nesteeseen ja leikin että kaikki on hyvin. Ryypin pahvilautasen mutkasta mausteliemen ja jouduin heti kuiskaamaan NIELENKÖ TODISTEIDEN kertsiä, jolloin rankaistu kurkku koki kovan.


2.8.2006 keskiviikko
Nollapisteen ekat treenit oli 15 vuotta sitten. Maalasin Jussi Hyyrysen taulua. Transponoin ’Long Black Limousinen’ G:stä E:hen. Kirjoitin Muovikorvoa iltaan asti, viskinaukku siinä, ja päätin etten mene Katupojan tietovisaan, koska se on remontoitu savuttomaksi. Kun laki 13 kuukauden päästä astuu voimaan, käyn ravintoloissa enää vain soittotöissä. Kotipulloutuminen lähestyy ja varmistuu. Menin kuitenkin visaan, ollen itse oma joukkueeni nimeltä SAVUTON, USKOSSA KÄVÄISSYT OPISKELIJATYTTÖ. Viimeiseen lappuun en kirjoittanut ainoaa tietämääni vastausta, ettei hieno kirkkovene olisi mennyt pilalle. Tiesin voittaneeni olutkannuarvonnan, kun lapun kuin pelikortin vetäissyt tarjoilijatar voihkaisi. Väleissä riensin kadulle sätkälle. Pitäkööt raikkaat ravintolansa. En muutenkaan enää seuran takia ryyppää. Ei kiinnosta väittely eikä ajatusten vaihto. Vaihdan ajatukseni ihan omissa oloissani toisiksi, eikä minulla ole niitä entisiä sitten enää. Saksasta jo alkukesästä palannut Atte Oksanen lähestyi, ja ehdotin että nyt vilkkaasti Dogsiin savuttamaan. Vööliin hankkiutui Wigwam -tape trader. Ei kiinnosta harvinaisuusnauhat. Jo 1994 olin kyllästynyt suttuisiin liveversioihin.


2.8.2008 lauantai
Soolokeikka äidin miehen kuusikymppisillä Orajärven majalla Sodankylässä. Muutamalle kuulijalle homma meni himaan asti.


2.8.2009 sunnuntai
Nollapiste 18 vuotta. Paljastin tänään lapseni nimiäisissä, että keskimmäinen nimi Eero ei suinkaan tule isäni isältä vaan Rovaniemen Eeron Kahviosta.


2.8.2010 maanantai
Abso 19 v. Luettu Kuolleet omenapuut. Säv/san: MJSL III, IV, VI, X. Poikani on Pelle Hermanentti, koska hänellä on hellepermanentti.

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19