Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#41 5.9.2011 16:00

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”25.8.1991 sunnuntai
Soitteleen! Jukka hertsasi kun vittuilin sen soitosta koko ajan, ja että kutsun häntä ’Teemuksi’. Mutta minusta hän näyttää tyypiltä jonka nimen pitäisi olla Teemu… Aki heitti väliin että minulla pitäisi olla oma taustabändi, jota saisin mielivaltaisesti määräillä kuin Mark Knopfler. Matti ei ollut paikalla kun bassokamat on isänsä käytössä, mutta päätimme että yhtyeen nimi on Absoluuttinen Nollapiste. (Matti esitteli nimen yks päivä ruottinluokan edessä.) Tomilla on paskat Thaimaa-farkut! Tiistaina menemme kai kirpparille ostamaan paskoja kuvausvaatteita. Äiti ennusti neulan ja langan kanssa että saan pojan, pojan, tytön ja pojan. Sitten annan niille paskat nimet, että ne joutuu koulussa kärsimään!


26.8.1991 maanantai
Vuosi sitten Matti ja Ismo kävivät. Kirjoitin ’Lyhyt ilo’ –aineen. Kaadoin viilit matolle. Onko isä elossa?


27.8.1991 tiistai
Isä on elossa. Soitettiin, ei Mattia eikä Teemua näy enää treeneissä. Hain kierrätyskeskuksesta siistit levarifarkut. Kävin Tuomaksella ja sain lopultakin Doorsin Other Voicesin kopioitavaksi. Koulun vaalit!


28.8.1991 keskiviikko
Kraka koulussa. Suutuin äidille kun se ei lyhentänyt farkkuja. Vein Markku Kankaalle meidän musaa ja se rupeaa tilaamaan meidän Lehti-lehteä. Hannun polvi on paskana, ei ollut koulussa. Filmin kuvaukset kohta on! Koulusta annettiin luettavaksi Ykköstyttö. Matin kanssa on kriisejä: hän ei tykkää kun minä dominoin biisien teolla…


29.8.1991 torstai
Kylmä aamu ja puut keltaisia. Lyhyt päivä. Neuvonen lipsautti Kati K:n kuullen että meillä on bändi. Kati kääntyi minua kohti, katsoi äärimmäisen halveksivasti ja tuhahti: ”NUILLAKO muka joku pändi?” Tein läksyjä, leikin laskimella, kuuntelin Juicea, soitettiin Tomilla mustalaismusaa, katsottiin hänen julisteita, kokosin AIV:n Complete Works –kasettia. Soitin Hannulle filminteosta.


30.8.1991 perjantai
Kierrätyskeskuksessa vaatteita hakemassa. Kuvasimme! Emme ole soittaneet aikoihin, kun riidat ’Teemun’ kanssa ovat siinä määrin kärjistyneet. Juu, ja aineesta en saanut numeroa, oli muka saatana niin vaikeasti älyttävä. Isä tuli ja toi Lehti-lehden kopiot!


31.8.1991 lauantai
Menin Rovalaan sarjakuvakurssille ja oli siistiä. Möin M. Kankaalle Lehden ekan numeron ja kuvasimme Tomin ja Esken kanssa takaperin-filmejä ja videokamera oli meillä yön ajan, isä ja minä sillä värkättiin, että näin!


1.9.1991 sunnuntai
Siisti päivämäärä. Sarjiskurssilla tein käsiksen ja 4-sivuisen luonnoksen viidessä tunnissa. Kuvasimme metsässä taaperin-filmejä ja videon ’Pystyyn kuollut puu’. Palautin kameran. Kauhistuin ’Teemuilusta’ kun Tomi huomautti että Jukka on oikeasti loukkaantunut nimittelystäni.


2.9.1991 maanantai
Kuukausi kulunut yhtyeen synnystä. Hieroin sovintoa Jukka Leinosen kanssa.Pyöräiltiin Ounasvaaralle, etsin serkulle Pink Floyd –videota ja kävin parturissa. Illalla haettiin Eskelin isältä (61 v) videonauhuri lainaan (isi hertsas sen) ja viimeistelimme filmiämme ’’NH (Nodded In A Head Kashmir)’. Kirjoitin biisiä ’Struggling With The Waves’.


3.9.1991 tiistai
Soitimme ilman Mattia, mutta Aaken kanssa! Joka ei ole koskaan soittanut.


4.9.1991 keskiviikko
Kuvasimme Tomin kanssa omia lyhytfilmejä, mm. piirrosfilmin. Illalla lopultakin sitä suurta filmiä alettiin tehdä.


5.9.1991 torstai
Liikuntapäivä. Pakkasta. Soitimme tallissa mä-Tomi-Matti lyhyitä punkbiisejä (’-273,15’, ’Loppuh’, Mitä Kuuluu’ ja ’No Eipä Paljon Mitään’), kunnes Emäksinen Sitruuna –kasetin A-puoli oli valmis. Hannu ei tuonutkaan kameraa musavideon kuvausta varten. Sarjiskurssilla tussasin Kapteeni Varvas Utopiamaassa –sarjaani. Kehitin Dirsmaajan Raamattua ja dirsmaususkonnon harjoittajien kieltä.”

Kirjautunut ulos

 

#42 14.9.2011 11:17

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”6.9.1991 perjantai
Koulukuvaus. Söin mummon luona lättyjä ja sain 50 mk, jonka pistin öljyväritarvikkeisiin. Emme filmanneetkaan. Hannun vetämä kauhufilmihanke taitaa kuivua kokoon. Elokuva oli tarkoitus kuvata Hannun lähimetsässä ja Kiveliöntien taloilla ja Karinrakan vesitornilla (= avaruusalus). Leffaan hankitut kuvausvaatteet ovat hyvät. Harmi. Mutta pimeä alkaa tulla niin aikaisin ja avustajapenikat ovat niin vallattomia, että hanketta olisi vaikea pitää kurissa.


7.9.1991 lauantai
Sarjakuvakurssi Rovalassa jatkui, originaalin tussausta. Videokuvauksia sittenkin, jotain... Tein meillä Tomin kanssa nopeutettuja ’Magnus och Kenneth’ –kuunnelmia, vastauksena vuoden takaisille minun ja Matin ’Siiri ja Mari – nuorten tyttöjen kuunnelmia’ –touhuille.


8.9.1991 sunnuntai
Sarjiskurssi loppui. Ei kuvattu. Luin Philip Normanin Rollarikirjaa ja tein Tomin kanssa kuunnelmia. Jostain syystä Tomi ärsyyntyi minuun ja lähti nopeasti kämpille. Huomasin olevani YHDEN HUONEEN MIES: elämässäni ei ole muuta kuin arkistoimista, tiivistämistä, projektin loppuunsaattamista ja istumista. Saatan viettää 2/3 vuorokaudesta omassa huoneessani. SIKSIKÖ olen niin merkillinen, haukun muita, ääntelen ja dirsmaan?? No vittu sama se!!!!!


9.9.1991 maanantai
Kumi puhki pyörästä, kouluun kävelin, 10 minuuttia myöhästyin. Musiikki-Kuhalla ei saatana ole Lennonin Sometime in NYC:iä vieläkään. Ostin Rabatista halvan ACME-kassun ja mäskiä. Kävin myös Osto- ja Myyntiliikkeessä. Loppuillan tiivistin ENSIAVUN parhaita äänityksiä yhdeksi kokoelmaksi (ACME C90): Latvialaiset Kumisaappaat – A Collection of Great Dance Songs.


10.9.1991 tiistai
Linkkarilla kouluun. Kävellen pois. Hannen kirje. Vastaus postiin. Maalasin öljyväritaulua ’Albanialainen naispappi’.


11.9.1991 keskiviikko
Yleisurheilua kentällä. Korkeushypyssä ylitin metrin, juoksin 100 metriä 15,9, hyppäsin 3,7 metriä. ATK-tunnilla tein Abso-keikkamainosta. Lewnobra. Katsoin Tomilla Compleat Beatles –dokumentin.


12.9.1991 torstai
Saimme tietoa TET-jaksosta. Viimeinen koulupäivä kahteen viikkoon, kun huomenna on taxwärgi. Soitin yksin ja tein kaksi laulua: ’And I Am’ ja (valmiiksi) ’Struggling With Thy Waves’. Kävin Tomilla ja opetin sitä soittaan skidua. Aake kertoi, että joku vitun lukiorumpali oli pyöräillyt soittotallin ohi ja analysoinut kuulemaansa: ”ihan hyvää soittoa, mutta kuka helevetti siellä laulaa? Kuulostaa ihan venäjältä!”


13.9.1991 perjantai
Taksvärkkipäivä, eli nukuin kymmeneen. Siivosin kirjoituspöydän kaapin, imuroin asunnon, keitin kahvia. Matti, Tomi ja Aki kävivät pitään mua pilkkanaan pimpottelemalla ovikelloa vuorotellen ja kysymällä toisiaan. Matti toi mulle vitun Musubi-lehden ja viipyi meillä minuutin… Soitimme kämpässä putkeen kaksi tuntia, uusia biisejä… Akilla on se uusi Dire Straits –levy On Every Street, muttei ole vittuillessaan sitä vielä yhtään kuunnellut. Soitin Jeppikseen Vesa O:lle. Niiden luokalla (eli mun vanhalla) on uus jäpä, mustalais-Tenho! Kiistelimme puoli tuntia bändiemme paremmuudesta. Serkku kävi, nauroimme omppukais- ja markkinapöllintäjutuille. Huomenna menen Leinosten taloraksalle tienaamaan neliraiturirahoja.


14.9.1991 lauantai
Aamusta neljään Marraskoskella raksalla. Raahasimme puita, raivasimme tonttia. Sain huntin. Paluumatkalla raotin autonikkunaa ja huljutin seteliä välistä, mutta eipä lentänyt. Kävin toki Tomilla. Viimeistelin taulua.”

Kirjautunut ulos

 

#43 27.9.2011 13:58

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”15.9.1991 sunnuntai
Isä ostaa ehkä huomenna 399 markan stereot. Ne ovat varmasti paskat, mutta sitten kotona olisi jotain uuttakin paskaa, ei pelkkää vanhaa paskaa!


16.9.1991 maanantai
Tänään astuin TET-elämän kierteisiin Lapin Kansan repropuolella. Esimies Matti Mäkinen on sympaattinen hahmo. Joudun syömään Rovakadun yläasteella, joka on kyllä yks räkälä. Illalla treenasimme ’uusia’ biisejäni ja noin. Aki toi Tomille Dire Straits –älpyn nauhoitettavaksi – sillä ei kai kotona ole vehkeitä siihen.


17.9.1991 tiistai
Olin pyytänyt päästä käymään Lapin Kansan painotalolla ja tänään se järjestyi. Sain sieltä muistoksi yhden sivun peltisen painolevyn ja tasokkaan katkoteräveitsen. Asemointipuolella on töissä mies, joka vain lukee Playboyta. Se on hänellä laatikossa. Eske osti minulta Rumpu Soi –rummut. Heidän kellarissa Eske heitti tikan vahingossa lämpöpatteriin, johon tulleesta reiästä alkoi suihkuta vettä. Saimme reiän tukituksi. Rikoimme minun rullalautaa ja erästä aitaa. Meidän talossa on nyt jätteittenlajittelupaska. Kävin Tomin kanssa Jukalla, lainasin siltä MADeja.


19.9.1991 torstai
Soitimme. Kaikki jopa olivat paikalla. Mutta Tomi lähti korispeliin niin aikaisin, että kaikki meni fidux.


20.9.1991 perjantai
Nauhoitimme Aaken (!) ja muitten kaa.


21.9.1991 lauantai
Arkistoin, niputin, järjestin, kirjoitin runoja, piirsin 3 sivua Rudolfia (Susirajan Valtakunta) ja soitimme myöskin. Tein laulun ’Funeral Children of Pain’.


22.9.1991 sunnuntai
Soitimme! Nauhoitimme! Koko bändi koossa! Piirsin Rudolfia. Rullalaudan trukki halkesi. Kuuntelin meidän musaa. Henttusen bändi on… no… niin! On se (ovikello soi): Jukka tuli näyttämään uuden biisinsä nyt.


23.9.1991 maanantai
TET-iltavuoro klo 14-20. Pyysin ja pääsin tähän päivälehden asemoinnin kannalta vilkkaampaan vuoroon. Eikä tarvi aamulla nousta. Olin saanut opolta ruokalappuja, koska en tietenkään ehdi kouluruokailuun. Niinpä söin tänään Torikeitaalla kebabin. Ylellisyyttä. Emme soittaneet – tai he kyllä, mutta ilman minua, ja siitäkös Aake oli vihainen!


24.9.1991 tiistai
Torikeitaan kebabit taas kehissä. Vein sarjakuviani töihin, haluan että päätoimittaja näkee ne. Olisi mahtavaa saada oma sarjakuva Lapin Kansaan. Viime yönä en saanut unta, ja päässä alkoi soida biisi! Ponkaisin ylös sängystä ja kirjoitin nopeasti kappaleen ’Vain vapaapäivinä ihmisillä on oikeus valvoa pitkään’.


25.9.1991 keskiviikko
Sarjishahmoni Immanuel Itiöpesäkkeen 1-vuotissyndäri. Kääpä: hukkasin ruokalippuvihkon! Siihen loppui kebabinsyönti! Jouduin syömään aikaisin murheellisella Rovakadun yläasteella. Treeneissä nauhoitimme uuden, siistin biisini ’Vain vapaapäivinä ihmisillä on oikeus valvoa pitkään’ ja Matin ’Keltarintalinnun’ ja uusia versioita joistain muista vanhoista. Aake ei enää kritisoi musaamme siinä määrin kuin ennen.


26.9.1991 torstai
TETissä kehitimme valokuvia labrassa. Satuin vain nojaamaan pimiön valonappiin – miksi pimiössä edes on sellainen – ja filmi valottui pilalle. Krissen piti lähteä takaisin keskustaan tekemään uudet gallup-kysymykset ja ottamaan uudet kuvat... Vein pukumies-päätoimittajalle sarjikset, huomenna saan ne takaisin ja kuulla miten käy. Progeserkku kävi illalla ennen kuin lähti Ivaloon. Lämmin, pimeä syksyntuoksuinen ilta.


27.9.1991 perjantai
Viimeinen TET-päivä. Ei saatu todistusta. Päätoimittaja Tuomi-Nikula olikin kiva tyyppi. Ei hyväksynyt sarjakuviani lehteen, mutta antoi hyvää kritiikkiä. Jos nimeni jäi hänelle mieleen, saattaa pilapiirtäjäsuhde Lapin Kansaan syntyäkin. Ruoaksi ostin suklaata, josta osan annoin Jonnalle Kuhan edessä. Ostin uuden Pahkasian, jota luin loppuillan.”

Kirjautunut ulos

 

#44 10.10.2011 16:52

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”28.9.1991 lauantai
Kummitädin perhe Arpelasta tuli yökylään. Kävin Tommin ja Teemun kanssa uimahallissa ja sukelsin Teemun uimalasit syvästä päästä. Pelasimme autokorteilla, Anti-Monopoli II:sta ja laivanupotusta, niin että Teemu vielä unissaankin lausui ’G1’.


29.9.1991 sunnuntai
Löysin kukkakioskin takaa 30 käyttämätöntä kortsua. Kuvani oli Lapin Kansassa – Krissen TET:issä tekemä gallup siitä onko lama vaikuttanut kulutustottumuksiin. Kuuntelin Tommi Liimatta Organisationin äänityksiä. Aake vieraili.


30.9.1991 maanantai
Tomi ja Matti tulivat Helsingistä jonne lähtivät perjantaina. Eivät löytäneet minulle Lennonia. No, Yoko Ono onkin vielä parempi! Tein koulussa KUNNON aineen TET:istä, kirjoitin Recording Sessions part 5:n ja vein Tomille kopioitavaksi dirsmauslehden.


1.10.1991 tiistai
Tomi ei ole kopioinut lehteä. Arkistoin kamaa (selvennys: tarinoitani, historioitani). Killi väittää että olen ITSE luonut itselleni tähtimyytin.


2.10.1991 keskiviikko
Yhtyeemme synnystä kaksi kuukautta kulunut! Liikuntatunnilla JP-punttisalille. Killi kävi ja osti Lehti-lehden. Kirjoitin omaelämäkertaa ’Kahdeksankymmentälukuni’ ja kävin Tomilla, kuten aina. Ärsyttääköhän häntä käyntini? Sain isältä postissa kierrekansivihon. Aloitan siihen uuden sarjakuva-albumin.


3.10.1991 torstai
Let’s Pilkko Thy Pants! Soitimme ja Killi katsoi soittoamme (soitimme paskasti – siksikö?)… ja tein elämäkertaa. Esitelmä marraskuussa.


4.10.1991 perjantai
Uneton viikko on ohi. Tein piirtokolmiosta jojon vastineen. Sain Tuomakselta Biitlesin ’White Albumin’ lopulta hyvälaatuisena, kun olin ostanut hyvän TDK AR 90 –kassun jolle se sen äänitti. Suunnittelin electrony-operettia ’Shine Your Shoes’. Well I Am an Arkistoija! Matti ja Tomi menivät kattoon Terminator II:sen. Kallis filimi! Ja 30 mk pääsylippukin! Tuli uusi Meidän Talo –lehti. Saimme kasetin Emäksinen Sitruuna valmiiksi… joojoonononooh…


5.10.1991 lauantai
Äänitin mankka mankkaa vasten –moniraitatekniikalla ’Leverlåda Hymnin’. Kiinnostavaa, että KOHINA alkoi kerros kerrokselta lisääntyessään lopulta KIERTÄÄ! Soitimme. Arkistoin. Kirjoitin. Illalla JOPA kävin Matilla, ne rupes tekeen skeidifilmiä ja Tomi jäi Matille yöx.


6.10.1991 sunnuntai
Arkistoin. Piirsin Rudolfia ja yksisivuisen ’Mies joka keksi laman’. Soittelehdimme ja äänitimme jamin ’Pillinpolttajaiset’.


7.10.1991 maanantai
Luin ruottinkokeisiin ja suunnittelin KEIKKAA.


8.10.1991 tiistai
Kuvixessa talopienoismallien värgäys. Uusi Pahkasika koulussa mukana. Treenikämpässä vaihdoimme rummut iso-ovi-seinustalle, imuroimme ja puunasimme. Saimme luokkakuvat. Kirjoitin 25 laulua puhtaaksi nuottivihkoon.


9.10.1991 keskiviikko
Ai! Sormenpäät kirjoituskoneen hakkauksesta kipeinä. Yhtyeen jätkien kanssa tuli konflikteja. Valitin niille, ja Aki matki ääntäni kitaralla wahwahin läpi... Tomi täten kieltäytyi siitä että teemme konsertin! Hän ei halua tehdä sitä vain sen takia, että pääsen lesona soittamaan keikan nauhoitusta syyslomalla Pietarsaaren jätkille. Onko mut potkittu bändistä?


10.10.1991 torstai
No broplems – soitimme taas! Thiipu Thaapu, arvakkaa onko rumat luokkakuvat? Luin satasen sivua Hercule Poirotia.”

Kirjautunut ulos

 

#45 20.10.2011 11:58

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”11.10.1991 perjantai
Musiikintunnilla soitin Landolalla omia biisejä, ’Ankkurinappia’ ja lie mitä D-Em-G-A7. Ruottinkokeesta 8+! Luin Poirotia, kuuntelin Lennonia, Onoa ja Leskistä. ’ENENERNA’ valmistui. Soitimme. Illalla pyöräilimme kovina Rinteen kentällä.


12.10.1991 lauantai
Kaupungilla. Ostin Philips-kasetteja ja teippiä. Isä osti mulle Murha maaseudulla –novellikokoelman ja tuli kattoon soittoamme talliin. Soitimmekin sitten neljä ja puoli tuntia, johon kylläkin sisältyi rumpujen virittelyä ja ’My Baby Was A Bootlegin’ uuden version nauhoitus, with and without Aki ja totally without MATTI. Kaikki innostuivat ’Enenerna’-biisistä. Pyöräilimme ja hiippailimme taas illan tullen. Kirjoitin uusien biisiemme nuotteja puhtaaksi.


13.10.1991 sunnuntai
Hourimme soittelun jälkeen kaksi tuntia pimeässä tallissa, sain kuhmun päähän ja seinäkellon rikki. Isä lähti sillä välin Jeppikseen. Illalla Tomin kanssa kirosimme Aaken: hän ei ollut nauhoittanut sekoiluamme MIKKIASENNOLLA, vaan DUBBINGILLA! Juuri mitään pimeässäolosta ei tallentunut, vain keikan kenraaliharjoitus.


14.10.1991 maanantai
Koulussa maantietoa, jouduin siis sen kirjan kotoa noutamaan. Soitimme?? Absolutely, mutta jätkät suuttuivat mun pillin mukaan tanssimiseen… OKEI!! Keikkaa ei kai sitten tehdä. Matti kävi meillä ja piirsimme irstaan PELLEN ODOTUS –kuvan. On vuosi kulunut ’Siiri ja Mari – nuorten tyttöjen kuunnelmia’ –debyyttisessiosta. Saimme Matin kanssa idiksen tehdä SIISTIEN SANOJEN SANAKIRJAN. Täytyy alkaa koota siihen sanoja.


15.10.1991 tiistai
Kuviksessa ärsyttävää talonvärkkäystä, en tykkää. Soitimme Tomin kanssa kahdestaan, ei hyvä idis. Löysin Rabatin läheltä HENGENVAARA-kyltin ja ostin 7 mk:lla mäskiä, ounou! Aake tuli vapaaehtoisesti.


16.10.1991 keskiviikko
Viimeinen päivä ennen syyslomaa… huomenna lähden PIETARSAAREEN. Heräsin 07:50, joten en ehtinyt syödä MIHKÄTÄÄN. Arkistoin sessiopäivämääriä. Tomi kävi meillä kuten eilenkin. Thippu Thappu on mielisanontani. Kävin Rovalasta noutamassa lopultakin sarjakuvakurssijulkaisut (Ultima Thule). Ehe ehe: sain omat kappaleeni ilmatteex, kun autoin paikan päällä lehtien nidonnassa sitä toista kurssijäpää. Muutoin oisin joutunu maksaan 15 mk/kpl!!! Vaan saisinpa jostain itselleni sellaisen pitkän nitojan.


17.10.1991 torstai
Tänä aamuna klo 07 lähti juna Roista Pietarsaareen. Matkalla luin MacLeanin Kaappaus San Franciscossa, jonka löysin äidin kirjahyllystä. Perillä 12:14, isä oli vastassa. Vaihdoin oitis sammarit ja duunarit kehiin ja pyöräilin Kråkholmaan. Ari, Kives, Jasu, Pudel. Vesa ei tykännyt musastamme. Niiden yhtye on hajonnut. Jasu ei kehdannut lähteä kaupungille mun kutjujen kanssa: samettitakki, ylileveät ja ylikireät farkut, kermanvärinen paita ja leveä solmio. Mikäs niissä häirää? Nukuin isällä.


18.10.1991 perjantai
Nälkäpäivä. Ostin Tiimarista uudet dirsmarit (löyhäakseliset lasten askartelusakset) vajaalla seitsemällä markalla. Niillä kelpaa tärisyttää ja suunnitella tulevaisuutta. Kävin Jannulla ja hilluin Tupakkamakasiinilla, siellä on tänään HC Andersenin konsertti. Timon takia EN sinne mene. Uiskentelin Tennan ojassakin, mutta kenkä löytyi. Sain Timolta kuivat kengät ja sukat. Timon vanha basso on kaatiksella, en voi sitä siis häneltä ostaa! Jasulla yötä. Huomenna on aikomus elofilmata! Puol 3 nugu.


19.10.1991 lauantai
Isän kanssa Kokkolassa: Back Door Mewsecissä, uudistetussa (snipherfly!!) Anttilassa, Musa-Fazerilla ja divari Agathassa. Ostin 70-luvun Leskistä ja Lennonia (Menlove Ave –kasetti) sekä pari epäilyttävää EP:tä (Lapsilta Kielletty: Pidän Kissoista). Palasimme, sateli. Painuin Kråkholmaan. Jasulla ei ole kamerakasetteja joten ei tullut elokuvanteosta mitään. Se ei näyttänyt Jasua suuresti harmittavan! Hiltskaa näin.


20.10.1991 sunnuntai
On satanut ohuesti lunta. Tein entisellä takapihallani Arin kanssa sippalabyja. Kiipesin kerrostalomme katolle ottamaan siitä kuvaa [julkaistu ’Miten tässä vielä käy?’ -singlen sisäkannessa. – 2011 huom]. Käynti Jasulla, Terviksellä ja Jan van Garvalla. Olin Samu Lyhdyn luona iltakuudelta ja vasta 20:30 isän luona syömässä. Isä toottakai hermoili puolestani. Mulla tosi paha yskä/nuha/nenä sen ojassaplumailun takia. Isä valmisti valkosipulijuoman.”

Kirjautunut ulos

 

#46 1.11.2011 10:13

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”21.10.1991 maanantai
Kävin aamulla Ristikarin ala-asteella, näin välitunnilla Suunsoittaja K:ta ja olin sitten Pursisalmella 4 tuntia, joista 3 kuviksessa: meidän likat, Karsikko, Mikko, Jannu. Jouduin kuulemaan runsaasti lappalais- ja porovitsejä. Yhden tunnin vietin puutöissä. Välitunnit ovat täällä mieletön-pitkiä. Vesa O on TETissä. Söin puuroa ja välipalankin Purkkarilla. Ja sitten: juna oli Pännäisissä 25 min. myöhässä. En ostanut paikkalippua ja turhaa se olisi ollutkin: vain kerran vaihdoin paikkaa. Vaelsin huviksi junan läpi. 20:05 oli juna Roissa, äiti vastassa. Lunta on rivosti. Soitin Virukselle, joka tulee 16.11. meille! Tomi on ostanut Kuopion Records Landista mulle Lennonin Walls and Bridgesin! Sitä en ole ennen kuullutkaan, lukenut siitä kyllä (May Pang: Rakas John).


22.10.1991 tiistai
Kouluun taas… Ei ole niinkään nuha, mutta NENÄNI on kuin ISÄNMAA… Mattia ja Aakea se heikottaa. Bussilla kouluun ja pois, kotona ARKISTOIN: tallessani on 544 piirtämääni sarjakuvasivua. Kuuntelin uusia levyhankintoja: huonoja HC-EP:itä, Leskistä, Nilssonia (Pussy Cats)… Äidille piti Hillapolun postiin kiikuttaa mania. Illalla yritin lukea Kultaraha-kirjaa (huomenna kuulustelu) ja peseydyin ensi kertaa kuuteen päivään. Nauhoitimme meillä: minä, Masa, Aake ja Tomi!


23.10.1991 keskiviikko
Kirjan juoniesittely – ilman että Hannu tai minä oltais luettu koko kirjaa. Arkistoin vanhoja Koululaisia. Lunta on jo helmikuun oloisesti. Aki kävi.


24.10.1991 torstai
Juoni-esittely meni toki vidux. Kotona tein biisejä, Matti ja kumppanit ilman Akia kävivät meillä.


25.10.1991 perjantai
Aamulla siistin maantiedonkirjaa enkä syönyt. Musassa soitettiin syntikkaa. Tungin sekaan omia biisejä. Eero, Jussi & The Boys soitti koululla. Sain heidän nimmarit… Eerohan lauloi Pressassa, siistiäh!! Tosin kun kysyin lavan reunaan nojaten ’kauanko sinä soitit Pressassa’, Eero korjasi ’LAULOIN’ (vaikka soittihan se tamburiinia, ja pitkissä jameissa ei laulanut!) ja murahti sitten ’Kaks ja puol vuotta’. Me soitimme tänään KOKO BÄNDIN VOIMIN, mm. ’I Saw Premature Baby’s Bones Floating (Root Climber Version)’ ja ’Esko veti ison Geen’ –tyyppistä ’kuka teki mitä ei tehnyt’ –holosopnoa. Illalla arkistoin. TV:n Nyhjää tyhjästä – UPEA SHOW!


26.10.1991 lauantai
Äiti osti mulle uuden sänkyn (tahallinen kirjoitusvirhe). Arkistoin rauhassa, kunnes Aake nouti minut laulamaan omat lauluosuuteni, jätkillä nimittäin on koulusta lainassa NELIRAITANAUHURI! Mutta Absonolixen jätkät (lähinnä Tomi) mua ärsytti, kun toppatakin taskuunikin liiskaantui mandariini. Niuhotus nauhoitusten suhteen otti päähän myös: kun kerrankin on moniraituri käytössä, miksi IHMEESSÄ äänittäisimme Policen ’Roxannen’, kun meillä on omia mahtavia biisejä! Sitten Tomi RUTTASI komppilappuni, ja häivyin kämpästä ovet paukkuen… Puolen tunnin päästä ovikello soi. Siellä ei ketään, mutta ovensuuhun oli jätetty kämpälle tuomani seinäkello täynnä lunta ja mandariininkuoria… ARVATKAAS KETÄ JOSSAIN MÄÄRIN VITUTTI SILLOIN! Loppuillan arkistoin Koululaisia (eli leikkasin ärsyttäviä kuvia + tekstipätkiä ja liimailin niitä kalenterin sivuille). Lumet sulamaan päin ovat, viikonpa pysyivät!


27.10.1991 sunnuntai
Podin, arkistoin (piirsin, kirjoitin, selasin, niputin) peräti 12 tuntia. Aloitin biisin ’See U Later, Calculator’. Muuta en sitten tehnytkään.


29.10.1991 tiistai
Arkistoida vaiko eikö? No kyllä vaan. Kuviksessa Pressaa kuunneltiin. Killi lainasi Wigwamin Castle-tuplan.


30.10.1991 keskiviikko
Killi palautti Wigwamin jo tänään. Tomin kanssa yhä riidat, hiljaiset siis. Tompunen ja Tikkari Vöy-viinereitä ahmii. Arkisting, playing... without the band.


31.10.1991 torstai
Koulusta tultua nukuin kolme tuntia. Kääpä sinänsä, enhän ole montakaan kertaa nukkunut päiväunia: kahdesti tänä vuonna, kerran vuonna 1986! Ja sitä ennen, ellei sairastumisia lasketa, vuonna 1981! Killi kävi ja unohti reppunsa meille. Vasara, pipo ja ruskomureena!


1.11.1991 perjantai
Eilen saapunut isä haki mut tänään koulusta. Seppälästä housut 50:-, kaksi paitaa yht. 100:-, kahdet sukat, kaksi viineriä. Divarista Tuulen viemää, punainen kirjoitusalusta, kaksi muovista (niin-ikään punaista) projektilootaa, teippiä, AATK 140. Äiti on ostanut muhkeita tyynyjä. Piirsin yli sivun verran Rudolfia ja katsoin Nyhjää tyhjästä.”

Kirjautunut ulos

 

#47 15.11.2011 11:47

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”2.11.1991 lauantai
Rauhalliset seitsemän tunnin omaelämäkertakirjoitukset.


3.11.1991 sunnuntai
2 years ago oli AIV:n BÄK TY TOILET –kasetin teko! Kävimme Hirhvaala ja suunnittelin biisejä.


4.11.1991 maanantai
Koulussa uudet tamineet… Jää rikkoutui mun ja Tomin väliltä: SOITIMME TAAS!!! Jätkät kuulivat ekaa kertaa ’ILD COW THIE BELLSIN’. Bassokamat ovat Kettusen tykönä taas, voih.


5.11.1991 tiistai
Arkistointipuuhia: lehtikotelot kondikseen ja Hyvien Sanojen Sanakirjan kirjoittamista.


6.11.1991 keskiviikko
Tein elämäkertaani.


7.11.1991 torstai
Elämäkerta valmis.


8.11.1991 perjantai
Soitimme uutta biisiäni ’SEE YOU LATER, CALCULATOR’. Dallas loppui.


9.11.1991 lauantai
Serkku tuli! Kävimme kaupungilla suorittamassa moninaisia ostoksia. Pressaa ja Ruuskaa ja näyttävän Dalí-kirjan hän osti. Minä ostin Chuck Berryn kokoelmakasetin (20 mk) ja illalla viihdyimme vallan! Piirsin yöllä sarjakuvaa ’Secret Life’, jossa tapan serkkuni haarukalla ja teen hänestä sitten elokuvan.


10.11.1991 sunnuntai
Ajelimme autolla Oikaraisissa. Serkku piti sarjakuvasta. Tutkin Dalía.


11.11.1991 maanantai
Maalasin taulua.


12.11.1991 tiistai
Maalasin. Aloitin Tomin kanssa Legokaupungin rakentamisen. Lumisotaa jäpien kanssa.


13.11.1991 keskiviikko
Legot kehissä. Kuuntelin samalla MTV Doors Weekend –kasettia, Pressaa, Berryä, Fleetwood Macia ja Thin Lizzyä.


14.11.1991 torstai
Sormulan ylipitkän galaksiesitelmän takia en ehtinyt kaupungille. Kehittelin kahta laulua, joita legoillessa olin alkanut hyräillä: ’LAVETRA OPOSSUMS’ ja ’DE FLESTA GÅNGER GÅR JAG ENSAM UT’. Hamstrasin postista ’Olemme muuttaneet’ –kortteja, joilla voin viestitellä ilmaiseksi.


15.11.1991 perjantai
Kaupungilla vaivaisen 40 markan turvin. Pensseleitä ja divarista Sarjainfo. Illalla menin yllättäen Hannulle filmaamaan paskoja ROGVIDEOITA.”

Kirjautunut ulos

 

#48 7.12.2011 20:14

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”16.11.1991 lauantai
Vietin koko päivän FILMAAMASSA elokuvia Hannunperällä (Kiveliöntiellä). Tuloksena ’Samu Panteroisen salattu lapsuus’, ’Namukymppi’ (tosi raadollinen) ja vielä nimetön sisällissotafilimi, jossa juoksimme pimpottelemassa eri ihmisten ovilla. Sarajärven isä avasi oven, ja ärtyi kunnolla kun huohotin:
- Kapinalliset on mun perässä! Mitä mä teen?
- Tee mitä teet, mutta tänne et tuu koiraa haukuttammaan!


17.11.1991 sunnuntai
Ei kuvauksia. Rakensin Legoilla ja maalasin taulun ’Inspired by Little Words’.


18.11.1991 maanantai
Äikän kokeesta 8 puoli – huolimattomuusvirheitä. Poliisi piti laillisuuskasvatusta. Minäkö pervo? Jussi H kävi ja lainasi Deep Purplea. Krisse sai silmälasit, kävi meillä ja menin niille lainaamaan lukemista. Kiertelin Länsikangasta Aaken ja Nega-Jukan kanssa – ja ostin snif karamelleja.


19.11.1991 tiistai
Poliisi ’kasvatti’ meitä kuvistunnilla. Raivasin Legot pois, jos KILLI tulee. Ei tullut. Tomi on kylmäkiskoinen mua kohtaan. Aake saa ehkä BASSON tänään (syntymispäivä). Ostin Pekantorilta Lassen oppivuodet ja vein Neuvoselle Suosikin 5/87. Vaskipää ei suorittanut Lehti-lehden 5 mk:n laskua. Vitsi, pistäiskö Vaskipään oikeuteen, kun se käyttää mua flipperikuulana? Saatan saada Hannun enolta lainaan ANDALUSIALAISEN KOIRAN! Luin Pöystiä ja kirjoitin kässäriä uuteen SURNAIVISTISEEN filmiini.


20.11.1991 keskiviikko
Ei vielä esitelmää. Uintia liikunnassa heti aamulla. Kivasti varpaan nahat hulmusi takana uidessani. HANU ja KRISE tembuili. Luin, ja kaikkea. Krisse ja Killi kävi. Piirsin Rudolfia. Jukan uusi nimi on Audiosadistinegajukkajukkaleinos.


21.11.1991 torstai
Siivosin kaappejani ja luin vastahakoisesti uskonnonkokeeseen. HUOMENNA FILMATAAN! Maalasin ja luin Andy Warholin Popismia.


22.11.1991 perjantai
Eilen päätin, että LOPETAN sarjakuvien piirtämisen ja omistan seuraavat kuukaudet maalaamiselle ja elokuvien teolle. Tein scriptiä filmiini. Illalla kuvasimme neljä tuntia vastasataneessa lumessa. Sormeni turposivat.


23.11.1991 lauantai
Kuvauksia koko päivän. Kolme lyhytfilmiä: ’Toivo’, ’Pako’, ’Masturbaatio’. 40 minuuttia takaperinfilmejä kasassa. Hannun käsikirjoituksia ei saatu kuvattua. Maukka, Jyrki & co viskoi Hannun knallia ja kameralaukkua ja Hannu kuumeni. Pekka sai syyttömänä selkään. Jyrkkä lemppas mut hankeen, polvi ja pää jäähän kolahti. TULEVA KOSTO: Maukan mopon tankkiin sokeria. Illalla tein sarjakuvaesitelmäni valmiiksi.


24.11.1991 sunnuntai
Kouluaatto, eli huomenna kouluun. Filming?? No vitut!! Hannu nimittäin soitti ja käski tulla. Lähdin tarpomaan auraamattomassa maastossa polkupyörän ja vaatesäkin kanssa. Ja nää jätkät pelasi roolipelejä ja toivotti mut helvettiin siitä! Uiuiui kääpä! Laahauduin Aakelle murtuna miesnä. Aake sai perjantaina bassonsa styken. Absoluuttinen Nollapiste soitti with me. Illalla Hannu soitti ja ’sopi’ välit. Kiersin Korkalovaaran äärirajoja Tomin kaa kävellen ja suunnittelimme vilmiä ’Waa’. Luin Onnenpäivät-kirjaa puoli kahteen.


25.11.1991 maanantai
Kana sairas, ei esitelmää. Kotona luin ja lorvastin. Ei ole Hannukaan editointiaikaa sopinut. MS:kö tushini pölli? Ei sentään. Se löytyi!


26.11.1991 tiistai
Parturiin ja Aulikki Nukalan videoteosnäyttelyyn ja soittamaan. Otin valokuvia, ennen ja jälkeen sen, kun Akin kitaran viritysnupu katkes vittu jäätiellä – Aki jäähdytteli pihalla T-paitasillaan ja liukastui, kitara kaulassa. Kehittelin ’Tuntematon sotilas’ –biisiä [’Beltrose’]. Oi, myöhään valvoin.


27.11.1991 keskiviikko
Sählyä. Englannin sanakoe. Ei esitelmää. Kotona soitin Hietaselle ja varasin editointiajan maanantaiksi. Tomi kävi. On kulunut vuosi Arctic Circle Blues Bandin kuolemasta ja kolme vuotta ensimmäisen kunnon biisini ’Sadepäivän’ kirjoittamisesta / äänittämisestä. Nukuin tunnin, kunnes Killi tuli. Puhuimme kimppalevytilauksen tekemisestä ja elokuvien teosta. Piirsin serkkupojalle 7-vuotiskortin, hän täyttää 20.


28.11.1991 torstai
Teimme Tomin ja Esken kanssa filmiä ’D’ Tomin serkun kameralla. Menin Killille. Tilasin levyn Two Virgins! Saatavana lo – pul – ta – kin!!!


29.11.1991 perjantai
’D’ kuvattiin loppuun. Elokuvassa dirsmaussakset vainoavat ilmestymällä poisheiton jälkeen aina uudelleen. Möimme tuloksetta joulukalentereita. Kirjoitin ’”,’:n [Beltrose] valmiiksi.


30.11.1991 lauantai
Soitimme uusia biisejäni. Aake ei vielä treeneissä mukana. Maalasin neljä tuntia. Kurjaa: pyörän vaihteet, jarrut ja penkki jäässä…


1.12.1991 sunnuntai
Kesäkuu alkaa. Juhannus on tänään. Soitimme useamman tunnin, kun Aakekin toi kiiltävän Sidekick-Bassman-CREAM-stykensä… Tomi innostui PRESSASTA.


2.12.1991 maanantai
Koulun jälkeen kuudeksi tunniksi EDITOIMAAN VIDEOFILMEJÄMME. Tomin kanssa opettelin ilta-9:ään asti filminleikkauksen hienouksia. Illalla hätäisesti luin ruottinkokeisiin. Sain Two Virgins –CD:n hakukuitin. Perjantaina Hannu sanoi vakavana, että Jussi H:lla on HIV+ eli muutaman vuoden päästä AIDS ja kuolee. Älä anna sen olla totta! En ole kertonut tästä Tomille, jotta hänen Jussin-kohtelunsa ei muuttuisi yököttäväksi mielistelyksi.


3.12.1991 tiistai
Jätin logokilpailun ehdotukseni. En voita, mutta en menetä mitään. Eilen Absonolis täytti 4 kuukautta! Tjaa… ja MATTI on taas alkanut oleen treeneissä HET’ kun Aake sai basson… kumma juippi! Eilen pidin (eilen eilen) sarjakuvaesitelmäni. Greit. Soitimme. Soitimme.  Soitin me.  Sain John & Yoko – Two Virgins –CD:n. Vein sen Tomille nauhoitettavaksi. Tomi suostui, sillä ehdolla etten nosta voluumia ollenkaan – hän inhoaa Yoko Onoa. Kiersin pyörylää salaa nollasta ehkä ykköselle, mutta Tomi kuuli sen vessaan ja heitti minut rivakasti ulos… Kävin hakemassa kassun parinkymmenen minuutin päästä (olin lukenut että levy kestää alle 30 minuuttia) ja kuuntelin kotona kahdesti läpi.


4.12.1991 keskiviikko
Liikunnassa luistelua. Koulun jälkeen kuvasimme filmin ’Pako 2’. Hannu valehteli: ei Jussilla olekaan HIVtä! Luin Tuulen viemää yhteen saakka. Klo 24 voitelin viisi hapankorppua.


5.12.1991 torstai
Kuuntelin Tomin kanssa Eija-Sinikkaa ja Katri Helenaa. Sitten kuvasimme rankasti alivaloisen elokuvan ’Mandama’, tarinan mandariinin ja satsuman risteytyksestä, joka on kyllästynyt tapahtumattomaan elämäänsä sohvapöydän hedelmäkulhossa. Mandama hyppää kulhosta lattialle ja ryömii kohti eteistä: ’maailma on niin suurikin!’ Mandama pääsee ulos, lumeen, mistä poika sen löytää (’Eee! Vähän komia mandariini!’) ja viskaa jäiseen tiiliseinään. Mandama nyyhkyttää rusentuneena lumessa. Loppu.


6.12.1991 perjantai
Koulusta vapaata/-na, itsenäinen Suomi 74 vuotta. Soittelimme, koko bändi koossa: Aake, Tomi, mie, Jukka – ja Aki, jolla oli kitarassaan nyt uusi viritysnuppi. Muita isompi, siksi vinoon ruuvattu. Jee Jee tässä me tulemme! Kävin Tuomaksella. Isä tuli ja toi VIDEOLAITTEET! Ilta meni niiden toljottelussa. Halutti heti nauhoittaa TV:stä jotakin, mitä tahansa…


7.12.1991 lauantai
Nauhoitin TV:stä Maija Poppasen. Piirsin vatta kuralla Rudolf-albumin loppusivuja ja luin vanhoja Uhkia Pietarsaaressa. Eske meni eilen sinne Lappia-talon itsenäisyysjuhlaan, jonka nuorisolautakunta järjesti ’kaikille 1976 syntyneille rovaniemeläisille’. Siellä esiintyi joku Esken mukaan Mikko Perkoilaa muistuttava kitaristilaulaja Jari Pulsa.”

Kirjautunut ulos

 

#49 22.12.2011 14:33

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”8.12.1991 sunnuntai
John Lennon shot dead yksitoista vuotta sitten. Soitimme. Matti veti pikku PULTIT valokuvaus-touhotteluistani. En olisi saanut kuvata, tai en ainakaan ohjailla kuvattavia. Minä ja Tomi luistelimme Nirpan kentällä. Kolmos-TV ei näkynyt aluksi.


9.12.1991 maanantai
Koulun jälkeen katsoin Kaasua, komisario Palmun ja Lennon-spesiaalia. Soitin kahdestaan Tomin kanssa. Kirjoitin laulu/soittonuottejamme uusiksi.


10.12.1991 tiistai
Tein kuviksessa piirroksen ’I’ll do anything to soothe my hot pussy’, jonka Ervast kyllä suostui kopioimaan, mutta lätkäisi tekstin päälle SENSUROITU-lapun. Kirjoitin biisiä ’De flesta gånger’ ja valmiiksi ’See you later, calculatorin’.  Kannoin videolaitteen Tomille kopiointia varten. MUTTA! ’D’ ja ’PAKO II’ värisivät ruudussamme! Vielä illalla Tomi kävi lukemassa Rudolfia.


11.12.1991 keskiviikko
Luistelua. ATK-koe meni poshkelleen. Editoimaan! Kaikki sain nyt Tomin kanssa leikattua. Lopulta opimme videoeditoinnin salat. 13 tunnin työpäivä.


12.12.1991 torstai
Tiivistelin omia kasettinauhoituksia koko päivän. Katsoin Tähdet kertovat, komisario Palmu.


13.12.1991 perjantai
E pitää tänään bileet. Lähtis häirään juhlien kulkua? Lainasin Hannulle filmikasettimme. Piti siitä, sanoi hän, kun soitin 15:30. Kuuntelin / miksailin neljä tuntia Tommi Liimatta Organisationin musiikkia. Soitin TLO:n rumpalille eli serkku-Jussille, on sen syntymäpäivä – JA SE MYY RUMPUNSA POIS 500 mk:lla! TLO:n kuolema on silloin väistämätön. Tomin kanssa värkkäsimme niillä ja ulkona yhteen asti. Aiomme tehdä huumefilmin.


14.12.1991 lauantai
Istuin päivän kasettikoteloiden peittämällä sängyllä lukien Tuulen Viemää kasettien tiivistelyltä ehtiessäni. Aki kävi. Tomilla on vitun bailut ja mentiin Hannulle, missä Akikin näki kohutun ’Kuumat Hoitsut’ –filmimme.


17.12.1991 tiistai
Teimme kuvistunnilla filmit ’Tommi Liimatta’, ’Shaman’ ja ’Natsit’. Lainasin kuvisryhmämme VHS:n, jossa on mm. vuoden vanha ’Käsi’ ja ’M’Faa’!


18.12.1991 keskiviikko
ATK-kokeesta 5+. Kuvasin Tomin kanssa Lego-animaation. Kirjoitin ’De flesta gånger går jag ensam ut’ –biisin valmiiksi.


19.12.1991 torstai
Linkkuliput loppu. Harjoittelimme joulujuhlabiisejä koulun näyttämöllä ja lukiolaiset innostuivat ’Vain vapaapäivästä’ – joku tyttö siis tuli ihmettelemään, onko se tosiaan meidän oma biisi. Koko päivä salissa. Ostin kirjakaupasta Andy Warhol -kirjan (39 mk). Editoimaan klo 15, mukana Hannu ja Eschke ja turhaan tiellä pyörimässä Sockbandgrabb ja Storhammar. Saimme leikatuksi filmit ’Käsi’, ’Shaman’ ja ’Hannufilmi’. Juoksin Lappiatalolta 25 min:ssa kotiin kattoon väri-Palmua. Valvoin yli kolmeen värkkäillen saksien, väärinpäisten kasettinauhanpätkien ja liimatuubin parissa.


20.12.1991 perjantai
Voi sääli, ettei ees väsytä. Kuuden tunnin salitreenit. Kotiin nukkumaan puoleksitoista tunniksi. Joulujuhla… JA MÖIN MUSIIKKINI SUOSIOLLE! Musaryhmäyhtyeemme Ärsyke niitti suosiota. Ja hyvin laulut menivätten: ’Aki-Keke-intro’, ’I Still Haven’t Found What I’m Looking For’, ’Rough Boy’ ja ’Vain vapaapäivinä ihmisillä on oikeus valvoa pitkään’ (jonka esittelyn jälkeen pimeästä salista kuului Tuomon huuto ’Hyvä!’). Kokoonpanossa mie, Lääkkölä, Leinonen, Talvensaari, Lammassaari, Storhammar, Kouri. Tomi juonsi puku päällä. Illalla Tomi, Jukka ja Aake kävivät. Ensiksi mainittu tosin harmistui animaatiokuvakulmia koskeviin kommentteihini. Mielestäni hahmon liikkeen edistyminen häiriintyy, jos huomio kiinnittyy uuteen kamerapaikkaan.


21.12.1991 lauantai
Öhöm! Nouin toikkarin (vittu, 7,9, musiikki laski ysiin, vaikka opettaja oli luvannut kympin kaikille jotka esiintyvät joulujuhlassa!). Kuvasimme elokuvat ’Tilpehööri II’ ja ’Liekit’. Matti kehui hulluna filmejämme. Tomi lähtee huomenna Kuopioon. Kuuntelin seitsemän LP-levyä.


22.12.1991 sunnuntai
Piirsin Uhka Pietarsaaressa 10:ä.”

Kirjautunut ulos

 

#50 1.1.2012 12:59

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”23.12.1991 maanantai
Huomenna jouluaatto, mua se peloittaa. Ostin isälle vuoden 1945 Pikkujättiläisen. Sen kuvitusta lienee käytetty Pahkasian jutuissa. Kirjoitin biisin ’Botnia Beat’. Piirsin Uhka 10:ä ja Secret Life of Tommi Liimattaa. Pitäis nääkin ehtiä kopsata ja lähettää Kemin sarjiskilpailuun 31.12. mennessä!


24.12.1991 tiistai
Juhannus. Nukuin puoli kahteentoista. Kuuntelin siistissä huoneessa Biitlestä, saunoin, Ivalossa -31°c, luin Tuulen viemän loppuun. Isä tuli kahdeksan jälkeen. Sain Fantasia-videon, Walt Disneyn elämäkerran, mälliä, kuusi sukkaparia ymsymsyms. Valvoin puoli neljään.


25.12.1991 keskiviikko
Nukuin puoli kolmeen. Noudin Sockbandgrabbilta Tuulen viemää –vilmin, jonka hän FilmNetiltä meille nauhoitti. Mutta katsoin myös Fantasiaa, piirsin Allu & Jania ja seurustelin Aaken ja Jukan kanza. Valvoin neljään.


26.12.1991 torstai
Heräsin klo 14. Äiti oli aamulla katsonut Tuulen viemän. Piirsin Uhkaa ym. koko päivän. Luin Walt Disney –elämäkertaa. Piirsin myös muutaman sekunnin animaation. Nukkumaan viideltä.


27.12.1991 perjantai
Nukuin puoli neljään. Piirsin. En käynyt ulkona. Luin Walttia.


28.12.1991 lauantai
Heräsin jo 09. Piirsin Uhkaa. Katsoin Fantasian ja nauhoitin Dumbon. Luin Disneytä ja viimeistelin oikein- ja väärinpäisistä nauhapätkistä pikaliimaamani elokuvamusiikin ’See Inlay Card for Details’. Pyörii kankeasti nauhurissa, uhkaa stopata. Aake ja Matti kävi. Englanninlaku lopussa. Miks’ toissayönä niitä ahmin?


29.12.1991 sunnuntai
Nukuin myöhään ja piirtelin Uhkaa. Illalla Tomi tuli, ei ollut löytänyt Kuopijosta Lennonia. Kävin ulkona ensi kertaa neljään päivään. Tiivistelin jälleen nauhoituksiani.


30.12.1991 maanantai
Valvoin unta saamatta neljään, heräsin 08:30. Jatkoin tiivistelyä. Absoluuttinen Nollapiste soitti ensi kertaa sitten 8.12. Aki ja ne on muuttaneet, asuvat nyt lähinaapurissa, Nirpan kentän laidalla. Emme nauhoittaneet treeneissä, vaikka meinattiin. ’Botnia Beat’ sai kämpällä kohtuullisen vastaanoton. Tomi kai luuli että suutuin sille, vaikken. Se menee huomenna Pyhälle. Walt Disney loppuun.


31.12.1991 tiistai
Nii-in, en voi vähätellä sitä että minulle niin taiteellisesti rikas vuosi 1991 on päättymässä. Mutta odotan että vuosi 1992 (tuntuu omituiselta kirjoittaa tuo luku) on vieläkin rikkaampi. Isä soitti ja lupas viiä mut ensi weekendinä laskettelemaan. Tomi on Pyhätunturilla, Tuomas on jossakin. Jätin siis Rollarikasetit Leinoselle. Jukan ja Aaken kaa olin muutenkin koko illan, potkureilla lumisotaa, ilotulitekarkelointia ympäri Länsikankaan ymsyms… potkukelkka on ykkösvälineeni nykyisin. Söin melkein Verraton-rasian, join muutaman lasin Pirkkasiideriä ja luin puolet kirjasta Nancy (ekan kerran toukokuussa ’88). KUN VUOSI LOPULTA VAIHTUI, värkkäykselleni luonteenomaisesti istuin jalat kattoa kohti kylmän saunan lauteilla, soittaen omia biisejäni mustalla kitaralla. Vittu, eilen katkes sähkiksen kieli. Olen tätänykyä vieläkin onnellisempi. Tomi sanoi tässä kerran, että ”vaikkei muuta meillä olisikaan, niin onhan meillä oma yhtyeemme”. ENSI VUODELTA TOIVON NÄITÄ ASIOITA: 1) Saisin asua vastedeskin Rovaniemellä enkä esim. Torniossa. 2) Pääsisin Rantsun lukion kuvataideluokalle. 3) Saisin mainetta taiteilijana ja bändimme pysyisi koossa.


1.1.1992 keskiviikko
Arkistoin / piirsin. ABSO soitti ja nauhoitti. Yöllä klo 03 tein biisin ’Transchreggei’.”

Kirjautunut ulos

 

#51 10.1.2012 18:51

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"2.1.1992 torstai
Koulussa väsytti kolmen tunnin yöunen johdosta. Kuuntelin eilisiä äänityksiämme.


3.1.1992 perjantai
Musiikinopettaja yritti saada mua laulamaan Policen ’Roxannea’ lukiolaisten bändin kanssa. Ahaa, olen nyt kysytty laulusolisti? En suostunut sitovasti. Nauhoitin Tomin Juice & Mikon ja Aaken isän Herra Mirandosin ja Simon & Garfunkel –levyn. Serkku tuli, ja ilta menikin iloisissa meiningeissä.


4.1.1992 lauantai
Kaupungille. Serkku osti varkut ja flanelli-teryleenijakun. Se lähti Kemijärvelle pizzan meillä syötyänsä. Luin divarista ostamani Meidän Talo –lehden Asuntomessut 1990 –erikoisnumeron parissa tunnissa. Ostin myös 10 pientä niggerinpoikaa. Ilta meni arkistoinnissa kasettieni.


5.1.1992 sunnuntai
Tässäpähän vittu värkkäsin, luinpahan, kuuntelinpahan musaa. Kävin varoittamatta Akilla mutta niillä oli vieraita. Siispä menin Tuomakselle, jolta lainasin Beatleksen Revolverin ja 67-70-levyn, mutta nauhoitus epäonnistui, kun stereoni on niinsanotut / ns / noinsiis persuksesta. Serkku tuli taas. Valvoimme Chelsea Hotel -ajatusten ja sanainkääntelyn parissa.


6.1.1992 maanantai
Serkku lähti tänään ja kehui ’Lavetra Opossumin’ taivaisiin. Arkistoin, siis tiivistin kassujani. Ostin Vaaranl… siis Suentien kiskalta kaksi rasvatonta maitoa, kun rasvallista ei ollut.


7.1.1992 tiistai
Ja loppiaisen jälkeen kouluun. Äiti piti suursiivouksen (kuusi vittuun) ja nukuin illalla ABSO-SOITTELUN (’De flesta gånger’ & ’Lavetra Opossums’ & ’See u later, calculator’) jälkeen, mutta vaikken juonut illalla teetä, väsyin yhteen asti (valvoin). The Väsy Day.


8.1.1992 keskiviikko
Turhaan otin luistimet kouluun. Äh. Lainasin Jukka Kourilta joulujuhlaäänitteemme – vitunmoista laahausta soitto! Olin koulussa ilman rannekelloa, se oli suorastaan turvatonta. ATK:ssa ohjelmointia ymsym. Kävellen kotiin, kuten aina, kun ei ole / en kehtaa tuhlata bussilippua. Matti ja Aake tulivat. Nauroimme itsemme AIKAMME TAIKURIT- ja RENKI-jutuilla kibbutsiin. Teinkin renkitaidetta laajoin mitoin!


9.1.1992 torstai
Ja koulussa LISÄÄ RENKEJÄ PIIRSIN!!! Vakuutuin siitä että lukio anastaa taiteelliset voimavarani. Kotona maalasin renkejä ja Aake + Matti tulivat taas. Nauhoitin puolitoista tuntia niiden puhetta. Aion tehdä puheista kirjan. Yksitoista sivua (eli 20 minuuttia) on jo käsin kirjoitettua tekstiä.


10.1.1992 perjantai
Musantunnilla kansanlauluja… Mattia innostaa yhä KIMMO ja RENGIT. Kävelin taas kotiin, mutta yksin. Tomi toi videokasetin, jolle nauhoitin Eilisen Pop 3/3. Siinä oli pelottavia artisteja: Those Lovely Hulahands… Tein laulun ’Black Sunday’, johon sain aiheen Walt Disney -elämäkerrasta.”

Kirjautunut ulos

 

#52 19.1.2012 14:19

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

"11.1.1992 lauantai
Piirsin Uhka Pietarsaaressa osa 10:n VALMIIKSI. Valjastin lehtikoteloiden selkämykset uudesti. Maalasin taulun "Likainen käsi" . Taidepuuhan puolesta riittävän rikas päivä.


12.1.1992 sunnuntai
Ounasvaaralle laskettelemaan. Vitunminen tuulimyrsky Tottorakalla. Kotona sulin. Illalla soitimme. Uuden ’Black Sunday’ -biisin jätkät näkivät, muttei soitettu sitä.


13.1.1992 maanantai
Pelasin Boulder Dash Construction Kittiä. Nauhoitin Saarenkylän serkkujen jokellusta puolitoista tuntia. Lisää kamaa "KIRJAAN" ikävä kyllä (entisissäkin on translitteroimista). Varasin filmienleikkausajan.


14.1.1992 tiistai
Olen 16. Valmistin kuviksessa paljon töitä, kuten "W=P" . Jukka suuttui, kun sanoin että U2 matkii Doorsia. Ressi juttu, Juuakim sentään. Illalla tuli bändiläiset täytekakulle paitsi Aki. Matti kipeytti vattansa limukasta.


15.1.1992 keskiviikko
Editoimaan filmejä. Matti tuli pajalle myös. Teksturi ja efektit eivät toimineet. Söin liikennevaloissa 12 markan hampurilaisen. Illalla ei tullut linkkaria, kävelin ja olin kotona kymmeneltä. Söin köyhiä ritareita. En tehnyt läksyjä.


16.1.1992 torstai
Nukuin yhteentoista, en mennyt kouluun. Katsoin vilmejämme. Haaveilin teehetkessä Tomin luona Interrailista. Keskellä treenejä maha tuli kipeäksi. Oksennus oli vähällä. Kahden tunnin helvetti. Jumala rankaisi minua kun lintsasin koulusta. Kirjoitin biisin ’Kuuntele’.


17.1.1992 perjantai
Matilla ei vieläkään ole uskonnonkirjaa. Pyöräilin kaupungille. Ostin Suomalaisesta 27,50 mk:n ylihintaan vesivärit ja pahvipohjia. Soitimme. Katsoin Hynttyyt yhteen & Nyhjää tyhjästä ja maalasin aquarelleja. Suoritin myös kirjaprojektin kakkosvaihetta (= nauhaltakirjoittamista).


18.1.1992 lauantai
Lainasin kirjastosta Focusin Moving Wavesin, Butterfield Blues Bandin East-Westin ja videonteko-opasvideon. Menin Akille ja taas tunsin oloni sairaaksi. Meillä oli kuusi jäpää yhtä aikaa: Talvensaaret, Tuomo, Aake, Jukka, Aki. Nauhoitin kirjastolevyt. Jätkien puhetta EN nauhoittanut, koska kirjaprojektissa on jo nytkin työmaata kyllin.


19.1.1992 sunnuntai
Suoritin 01:30 asti kirjantekoa.

Kirjautunut ulos

 

#53 30.1.2012 13:54

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”20.1.1992 maanantai
Kuviksessa pointilismi. Tein biisin ’Horny Sug(er i Magen)’. Soitimme kuudella jäpällä: KAKSI BASISTIA (Aake ja Matti). Toimisikohan se? KIRJA VALMISTUU. Myöhään meni.


21.1.1992 tiistai
Teimme tuplakuviksessa filimin. Kuvasimme ruokalassa. Ervast teki mulle RENKIKOPIOITA. Aion tehdä 2700 Renkiä tänä vuonna… eli lumilautaa EI kannate ostaa. Tomi kävi teehetkellä ennen kirjastoon menoa. Kirjastossa ilmoittauduimme Lainan päivän (7.2.) YÖJUHLAAN SOITTAMAAN. Kirjoitin paperiin: Absoluuttinen Nollapiste, 5 jätkää… Harjoittelimme Yöjuhlaa varten.


22.1.1992 keskiviikko
En lainannut Tomille videoita, suuttui. En siis sanut kirjaston Doors-vilimiä nauhotettua… ja ruokalassa kuulin, ETTEI NE AIO SOITTAA SIELLÄ! Vitun teennäiset muluset! Vittu ko ei voi sanoa suoraan mikä pännii! Vitun Police-ryhtikitaristi Jukkakin! Ne ei siis aio tehdä sitä Kirjaston yöjuhlakeikkaa. Ärsyttää tommonen – oho, ovikello soi – Killi toi Woodstock-levyn ja Tuomaskin kävi. Illalla tuli SERKKU ja hän innostui RENGISTÄ.


23.1.1992 torstai
Ihime: NYT jätkät (Aki ja Tomi) vuorostaan on VALMIITA soittaan! Olen kai basisti keikalla. Koulussa kävimme AMIKSESSA, musta tuleekin RAKENNUSMIES. Koulusta menin kaupungille. Serkku odotti minua Rinteen kahvilassa Magritte-kirjan kuvia tutkien. Hän oli ostanut väriruiskun + muuta SOPHNOA. Hän sai tietää dirsmausharrasteestani. Ilta meni riuskalla saunomisella ja sille nauramisella, että luokan eräs tyttö näyttää ihan CANDY DARLINGILTA.


24.1. 1992 perjantai
Sain Musa-Masalta lainaksi joulujuhlasta kuvatun videon. Se mun täytyy editoida omaan talteen ensi viikolla. Serkku lähti ennen kuin ehdin kotiin. Menin Tomille niputtamaan ja nitomaan 2500 kirjekuorta. Illalla otin aikoja Arctic Circle Blues Bandin ja Tommi Liimatta Organisationin biiseistä. Maalasin uutta upeaa Renkitaulua.


25.1.1992 lauantai
Arkistoin treenipäivämääriä. Kirjoitin kirjaa. Suoritin toimintoja. Soitin.


26.1.1992 sunnuntai
Nauhoitin TV:stä Redi Stedi Goun. Otin aikoja Siiri & Mari –kuunnelmista. Duunasin biisejä – kolme kappaletta! Mm. ’Laala’. Tein vesiväritöitä. Luin 10 pientä nigger’poikaa.


27.1.1992 maanantai
Pointilistista työtä maalasin koulussa. Matti tuli illalla. Teimme kaksikymmentä Renkimaalausta ja RENKI-yhtyeelle lauluja. Matti näki joulujuhla-waidioun.


28.1.1992 tiistai
Matti taas tuli. ABS soitti. Aaken basso on pipi. ABS soittaa myös Valoa Yössä –tapahtumassa ens’ viikon perjantaina! (Siis Yöjuhlassa.) Nukuin tunnin, kunnes jätkien kaa lähin laskemaan persemäkeä ja hurjasteleen potkurilla hietikolla. Ylihuomenna PÄIVÄNAVAUS? Varasin siksi päiväksi EDITOINNIN. Kuviksessa iso Renki-teos ja linotöitä.


29.1.1992 keskiviikko
Lenttistä liikunnaza. Pirkkotäti kertoi, että editointiaikani siirtyi ensi viikkoon. Äänitin VITUN TEENNÄISEN päivänavauksen. Loppufeidin Pressan ’Last Quartersiin’ suoritin Aaken stereoilla. Loppufeidi oli tärkeä, koska jokainen päivänavausta pitävä opettaja a) tuhisee mikkiin ja b) napsauttaa vitun rumasti sen mikin offille, ja toivottamansa  ”Hyvä päivänjatko” ei toteudu, ainoastaan vituttaa, ainakin lähimmät minuutit. Toimetonta olla ilman PROJECTEJA… enää 3-4 tuntia kirjoittamista, niin kirja ’MUUSA’ on VALMIS! Kirjaani on vaikuttanut Andy Warholin romaani a – vaikken olekaan sitä lukenut. Vittsi, muuttaisko tuohon Ketunpolulle, ko on halapa 4 h + k -asunto? Huomenna on se jo ennalta hävettävä päivänavaus. Ja YHTEISVALINTAMESSUT.


30.1.1992 torstai
No niin. Pidin sitten sen saamarin päivänavauksen… Vittu, en aio enää KOSKAAN tehä semmosta RASKAA! Yleisration FILIMIRYHMÄ tuli koululle. Ottivat haastateltavaksi minutkin. Kerroin toimittajalle vitsin ”ÄLÄ OLE RÖYHKEÄ SINUT EILEN”. Saa nähdä meneekö televisioon. Kävimme yhteisvalintamessuilla, ja kävin sen jälkeen Mr. Sockbandgrabbin kanssa Juhan Konehallissa. Ei näkynyt SEKUNTAATTOREITA… Kotona maalasin, ellen kirjoittanut. Äiti menee huomenna Ivaloon, eli olen viikonlopun yksin.”

Kirjautunut ulos

 

#54 9.2.2012 14:29

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”31.1.1992 perjantai
Tuomas on hyvä U2-laulaja! Vakuutuin! Ussan tunnilla oli hoono rootsi –mormoneja USAsta. Kaupungille. Ostin 2 penslaa, 40 mk:n öljyvärit, kaksi maalauspohjaa, hajutonta tärpyä ja kirjat Sieppari ruispellossa ja Pelko on aseeni. Illalla maalasin RENKEJÄ ja Aake + Jukka kävivät katsomassa FIRST LIVE –joulujuhlavideon. Nyhjää tyhjästä LOPPUI.


1.2.1992 lauantai
Tomi tuli ja näki ”Oy:n Perustajan” eli Kalervo Palsa-dokumentin… Maalasin öljyväreillä. Ah! Hyvä päivä. Sain VIHDOINKIN kirjaprojektini valmiiksi!


2.2.1992 sunnuntai
Abso soitti kolme tuntia. ’Horny Sugar’ on Abson mielestä HYVÄ biisi. Maha kuraantui, kun Tomi iski ilmat pihalle. Äiti tuli kotiin. Maalasin ’Odotusta’.


3.2.1992 maanantai
Joo kiva, Aakella on ont i halsen ja Tomi on vuoteenomana! Ei siis soitettu. Luin ”Siepparia” ja ”rentouduin” omien ”musiikkikasettieni” parissa.


4.2.1992 tiistai
Kuviksessa tein NELISENKYMMENTÄ RENKIÄ. Kuljetin linot plus isot Rengit kotiin. Jukka lainas Axis: Bold as Love –vinyylini. Menin Matille hakemaan bassoa. Jäin hetkeksi Matille, ja tein hänen huoneessaan nopeasti pikku nipun ”lastenlauluja”: ’Lasse taittoi niskansa’, ’Luistelemassa’, ’Joni palaa karrelle’... Hukkasin kotimatkalla basson suojana olleen villasukan.


5.2.1992 keskiviikko
Pärjäsin lentopallossa. Enkun sanakoe, mutta olin lukenut VÄÄRIÄ sanoja. Tomilla ei enää kuumetta, thank God! Ehdin jo rukoilla Matin kanssa jätkien paranemisen puolesta. Aki on yhä kuumeessa, eikä pessimisti Aake ole varma pääseekö ylihuomenna soittaan… Jumalauta, onpa epidemia! 8 tyyppiä luokaltamme eilenkin pois. Luin Pelko on aseenin loppuun.


6.2.1992 torstai
Ouvitsi, ounou! Ruottin koe. Ja huomenna on vielä SUUREMPI ouvitsi ounou kun on tuo ”VALOA YÖZÄ”! Tämän kirjoitin TÄNÄ AAMUNA. Leikkasin joulujuhlavideota editointipajalla. Ostin huippukallista liimaa + korjauslakkaa: yhteensä 29 mk!!! Ostin SEKUNTAATTORINKINTIN. Rahat ei näinollen riittäny hambikseen. Kotona jo ennen viittä. Aake on TERHAKKA, soitimme ekaa kertaa biisiä ’Joni palaa karrelle’, joka myös soitetaan huomenna juhlassa! Aki yhä piiphi…


7.2.1992 perjantai
Koulusta kotiin. Tomin luona hermoilua ja vapinaa ja harjottelua. Aki tuli lopulta kämpälle… Pukeuvuin samettitakkiin, Woodrock-paitaan ja 70-luvun solmioon ja kävelimme puoli yhdeksän LINKKARIIN! Ja neljä tuntia kirjaston oluesta niljakkailla laattioilla venausta, ja silti vire meni paskax! Mutta klo 01:n aikaan soitettuamme menekki oli taattu! ”Lisää…” Okei. Loput voitte lukea ABS. NOLLAPISTEEN HISTORIASTA… Isä tuli illalla, kääkät näkivät spontaanin performanssimme!


8.2.1992 lauantai
Matti toi eilisen keikan VHS:n. Matti on... ...kuvaaja. Osoitti hyllyyn tai lattiaan, kun ei kehdannut kuvata kohti. Kuulin Tomin luona tuoreen ROVANIEMI ROKKAA –kokoelmakasetin. Teennäis-paskaa. Kyllä meidän olisi pitänyt päästä kassulle mukaan. Olisipa paras biisimme ’Horny Sugar’ vain ehtinyt valmiiksi – ja olisimmepa tienneet, että moista kasettia ollaan julkaisemassa. Eilisestä riitti puhumista. Me olemme NYT VASTA yhtye, kun olemme tehneet keikan. Illan kuuntelin meiän ym… rentouduin. Ja ulos! Myös!


9.2.1992 sunnuntai
Bändijäpät kävi. Lainasin Tuomakselta Juhla-nauhoitteen (hän oli toka rivissä istuen äänittänyt keikan Lapin Radion haastattelumankalla). Tomi analysoi minua ja tuli tulokseen: ”vitun puoliteennäinen.” Illalla telmimme hangilla ja keinuhypimme.
Aamupäivällä kirjoitin Nollapiste-historiaan reilun liuskan verran uutta:

”Tammikuun puolessavälissä näimme kirjaston seinässä mainoksen tulevista yöjuhlista kirjastotalolla eli ”VALOA YÖSSÄ 7.2.92 KLO 18-02”. Yöjamit. Juu. Päätin että Nollapiste lähtee sinne. Mä ilmotin listaan ”Yhteyshenkilö Tommi Liimatta / Absoluuttinen Nollapiste – 5 jätkää”. No sitten Aki ja nää rupes, ettei vittu me sinne lähetä, ei ehitä harjotella. Jumala minut hyljätköön…
Lopulta sain niille uskoteltua, ettei se oo niin vakavaa. Ei oo väliä miten soitetaan. No, minä mielistelin niitä koko lopunajan ennen esiintymistä, ja me soiteltiin ja treenattiin, ennen kuin NE JUUTTAAT SAIRASTUI juuri sen viikon alussa kun oli Valoa Yössä. Kolme viidestä eli 60 prosenttia joutui A-viruksen kouriin. Ensin Tomi, sitten Aake ja Aki. Sillä viikolla ei paljon soitettu. Meni maanantai. Tiistai. Keskiviikkona Tomi oli jo terveempi. Torstaina Aake toi basson kämpälle. Ja vasta perjantaina – esiintymispäivänä – Aki oli jotenkin terve. Vaikka olis se tullu sinne soittaan vaikka pää vadilla.
Puoli yheksältä kaupunkiin menevään linkkariin. Kitaralaukut ja lehmänkello mukana. Minulla päällä pitkä Pietarsaaren Woodrock 1991 -teepaita ja kraka ja sammaritakki.
Kirjastossa The Vävyt alotti juuri settiään, kun me tultiin sisään. Yheksältä jengiä oli jo jonku verran. Eskelisen pentu ja Hannu Stark oli ollu siellä jo puoli kaheksasta. Ulkona myytiin makkaraa. Aulassa oli tauluja. Tytöt tupakoi vessassa. Yläkerran lainausosastolla aikuiset tarkkailivat jotain aikuista.
Meidän piti jullata lavan verhojen takana oluesta tahmeilla lattioilla neljä tuntia. Yleisössä oli tyyppejä, jotka oli tullu vain meitä kattoon. Yhen maissa yöllä, eli päivän jo vaihduttua kahdeksanneksi, kömmimme kuin unessa lavalle, joka oli sitä samaa lattiaa kuin yleisön alla.
Alussa meni vittu varmaan kymmenen minuuttia virittelyyn, eikä äänensärkijä toiminu, ja mikin johto oli melkeen poikki.
Sitten Tomi iski tahdin ’Lavetra Opossumiin’ (Aake halus alottaa nopealla rymistyksellä, koska meidän vuoro tuli death metal –yhtyeen jälkeen). Kirjasto täyttyi vain sillä: nopealla, hermostuneella laululla ja liian hiljasilla kitaroilla. Tomin rumpukeppi katkesi.
’Opossumin’ jälkeen heitimme ’Beltrosen’. Yleisö osoitti suosiotaan. ’Struggling With The Waves’. Akin soolon kohdalla heittäydyin kilpikonna-asentoon. Valokuvia. Hymyä. Matti kuvasi nurkassa videolle käsi täristen. ’Strugglingin’ jälkeen yleisö oli yhtä massaa. Vaikea sanoa, mitä he miettivät siihenastisista biiseistä.
Pientä sähläystä ennen uutta piisiä ’Horny Sugar’. Tomi soitti hinttikomppia. Okei. Se loppui. Mä muistin siis sanat. Tunnelma vapautui. Millään ei ollu väliä. Spiikkasin NÄSTA LÅT ÄR EN SVENSK VISA, DE FLESTA GÅNGER GÅR JAG ENSAM UT! ’Flesta Gånger’ alkoi hämäännyttävällä Bon Jovi –hevillä. Sitten alkoi laulu. ”Mitä, laulaako tuo ruottiks?” Kertosäe oli ruottalaista humppaiskelmää.
Taputukset yltyivät. Ja viimeinen numero oli uudenuusi lastenlaulu ’Joni palaa karrelle’. Se räjäytti pankin. Aki esitteli minut ’Jonin’ jälkeen. ”Hän on Tommi Liimatta, sanoittaja… mikä sä olit… säveltäjä. Yhdeksän aa luokalta, Korkalovaaran yläaste.” Noudin akustisen Renkikitarani verhon takaa, Aki esitteli Rengin. Hyväntahtoista naurua.
Jari Pulsa nouti mikin akustiselle. Se kiersi aluksi. Soitin medleynä pätkän ’Vapaapäivää’, lastenlaulujani ja ’Please, Send Me Your Paper Suitcases’. Okei. En jaksa enää. Yleisö taputti tahtia ja Tuomas nauhoitti kaiken. En jaksa. Uskokaa jo.
Lavan takana kaikki olivat yhtä mieltä. Me varastimme shown. Matti sanoi: ”Vittu että jätkistä tykättiin!” Kävelin kitaran kanssa ulos talosta. Yleisön poikki luoviessani kuulin lukiolaistytön nyrpeän kommentin: ”Olisit soittanu kunnolla sen Vapaapäivän.” Hän oli tykännyt siitä joulujuhlassa.
Seuraavana päivänä olimme yhtye. Olimme tehneet ensimmäisen keikan. Joulujuhlaa ei lasketa. Näimme eiliset tapahtumat Matin kuvaamana. Joo. Kyllähän sen Matin tietää.
Absoluuttinen Nollapiste tekee keväällä demon. Toukokuussa Ysien juhlassa pidämme pitkän jäähyväiskonsertin peruskoululle.
Päätin ennen keikkaa, että eroan yhtyeestä heti maanantaina ja sanon haistakaa vittu koko saatanan nollapiste. Tomi vittu närkästyttää ja nöyryyttää. Vaan ehken eroakaan.””

Kirjautunut ulos

 

#55 22.2.2012 14:23

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”10.2.1992 maanantai
Yllättävän harva kommentoi concerttia. Tytöt eivät juuri lainkaan! Bilsassa pelattiin seksipeliä. Osoitin tietoni. Piirsin kaupunkia. Jätkiä kävi. Luennassa Christien Tuijottava katse.


11.2.1992 tiistai
Pyörä LEVA’S ja menin potkukelkalla kouluun. Kuviksessa kuvasimme ruokalassa anti-upsidedown-musiikkivideon ’Please, send me your Paper Suitcases’ jossa Renkikin esiintyi. Fyssassa katsottiin tylsää jäkistä. Evergreenin levytilaus postiin. Ulkona potkurointia ja Tomin luona videointia.


12.2.1992 keskiviikko
Bussilla kouluun. Katsoin Disneyn fantasiaa. Soitimme kauan ’Foxy Ladya’ ja telmimme pimeässä ja Nirpan luistinjäällä potkureilla.


13.2.1992 torstai
Penkkaripäivä. Kaikki abien julisteet EIVÄTKÄÄN esittäneet minua – ei yks’kään. Koulusta tultua nauhoitin eli äänitin biisejä Sävelkansio-soolokasetille. Kirjoitin biisin ’Lote’.


14.2.1992 perjantai
Musiikintunnilla ei ollut Akia. Musa-Masa liimasi kenkäni. Ehdimme hiukka soittaa salissa… Vanhojen Tanssit. Snobbailin uskontotunnilla tiedoillani. Matti on ”raadollinen”. Potkukelkkailin Jaken kanssa jäällä.


15.2.1992 lauantai
Kaupungille ostamaan kenkiä. Ostin kiiltävät, teräväkärkiset ”raadot”. Luin Wilbur Smithin Kivihaukkaa ja näin. Kirjoitin kirjaa TALO NIMELTÄ VASKOOLI.


16.2.1992 sunnuntai
Kuuntelin radiosta Onnenpäivän. Kirjoitin biisit ’Viisas lintu (haukka)’ ja ’Dirsmuutio’. Potkukelkkailin Jaken, Esken ja Hillapolun postilaatikon kautta Hannulle, jolta hain lopultakin filmausvaatekassini. ”Raadot” l. ”ruhot” hiersi rakot kantoihin. Ajoin Jaken mopolla Nirpan jäällä.


17.2.1992 maanantai
Nukuin lähes 10 tuntia. ”Ruhot” tuottaa tuskaa. Mattia kenkäni toki ärsyttää. Päivän sananlasku: MATIN PAIDAN JA KENKIEN SISÄLLÄ ON SÄKKI. Kuviksessa piirsin puuväreillä lentäviä muovipusseja. En mennyt Tomille soittamaan vaan pelasin tiettiksellä ja luin lukemistani ja kuuntelin Radiomafiaa. Vieläkään ei Evergreenin pakettia.


18.2.1992 tiistai
Evergreenin paketti tuli: Yoko Onon It’s Alright –LP ja Lennon-Onon Then and Now –video. Illalla kävivät Tomi & Tomi & Tomi ym.


19.2.1992 keskiviikko
Liikunnassa sain yksitoista leukaa. Rentouvvuin. Sain pelätä herätyskellon ääntä.


20.2.1992 torstai
Soitimme. Ja eräs Sini Ruokanenkin soitti: keikkatarjous toukokuun alkuun Keskustan koululle! Katsoin Papillonia.


21.2.1992 perjantai
ABSO on puolet vastaan ja puolet keikan puolesta! Tomi kasteli mut perinpohjin ja suutuin. Tein biisin ’Torin laita’.


22.2.1992 lauantai
Luin MacLeanin Navaronen tykkiä, kuuntelin KISSin kaksi levyä ja Suosikkejakin luin. Potkukelkkailimme kaksi tuntia. Vein 10mpin eestä pulloja kioskiin, joka ei meinannut vastaanottaa niitä. Nauhoitimme biisejä Tuomaksen nauhurilla. Sovin Tomin kanssa. Kirjoitin ’Yesterday’-käännöksen ’Miksihän’.”

Kirjautunut ulos

 

#56 7.3.2012 10:22

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”23.2.1992 sunnuntai
Kuuntelin radiosta Onnenpäivän ja luin ahkerasti. Ilta meni samanlaisessa lorsoilussa.


24.2.1992 maanantai
Hannu kävi yllättäen, ja sai minut taas innostumaan UHKA PIETARSAARESSAN maailmasta. Piirsinkin oitis uusia sarjakuvasivuja.


25.-27.1992 tiistai – torstai
Serkkupoika tuli Ivalosta yökylään parturini jälkeen. Emme ostaneet Cittarista Boris Gardinerin ”Everything to You” –levyä (1,95 mk, hyllyssä satamäärin). Ostin Hendrix-kasetin ja Jääasema Zebra –kirjan. Torstaina kävimme suurennuttamassa parit keikkakuvat ilmaiskupongilla Ounasfotossa. Samana iltana kävi Hannu ja suunnittelimme seuraavaksi päiväksi FILMINTEKOA.


28.2.1992 perjantai
Kalevalanjuhlassa esiinnyin ’Seven Brothers’ Power’ –biisissä ja koko neljä tuntia (9ksi kouluun) olin salissa. Backstage Partyssa söin Matin tekemiä leivonnaisia. Olimme suihkutiloissa ja lavan eessä veivaamassa omia biisejä… mutta Musa-Masa oli ärsy: ei antanut Tomin soittaa rumpuja. Matti kyytsäs mut meille koulusta, olin tarakalla silmät kii koko matkan Rabatista kotiin. Nauhotimme biisin ’Hämis Rock’ ja Matti säikäytti polveni ja hieroi oksennuksenhajuista geeliä leikattuun kuontalooni. – Kello neljältä aion mennä Hannulle kuvaamaan. Kenties saamme jotain aikaan… en tiedä. – Ja saimme! ’Etsivä Alanko: kuka murhasi Jaakko-sedän?’ –vilmiä tuli yli 5 minuuttia kasaan (vau). Otin kameran yöksi kotiin ja kuvasin vilmin ’Candy’.


29.2.1992 lauantai
Karkauspvä. Isä tuli. Kuvasin ’Candyn’ loppuun. Isä on ostanut ’Suomi sodassa’ –videoita. Potkuroin Hannulle viemään videokameraa. Akut lopuillaan.


1.3.1992 sunnuntai
Kuvasimme ’Etsivä Alankoa’ taas. Esitin rietasta nahkapojua. Olin Oukulla kaksi tuntia laskemassa. Isä lähti. Äiti teki laskiaispullia. Filmauksen päätyttyä loioin ja piirsin UHKIA.


2.3.1992 maanantai
Laiskuutta. Kuuntelin mewseä ja nauhoitin. Jefferson Airplane on melko hyvä. En lähteny potkutteleen. Tomi on yhä Hesassa.


3.3.1992 tiistai
Vitsi, nuha. Enkunkoe. Kuviksessa huono fiilinki. Toin 29 Renkiä kotiin. Kirjoitin ’Sam Borgin’. Potkukelkkaileen. Meillä oli meiän vilmejä kattoon 6 jäppistä.


4.3.1992 keskiviikko
Yöllä herätessä mulla oli neljä pystysuoraa vatsaa. Liikunnassa hiihtoa, oltiin Hannun kaa ylivoimasesti viimesiä. Vointi väheni. Illalla kävivät Killi & Eske ja nenästä vuoti veri 4 tuntia.


5.3.1992 torstai
En ollut koulussa. Menin serkun 6-vuotissynttäreille (se oxensi vittu 2 kertaa). Turtles-kakku. ”Minkä väristä limsaa sie otat?” Lösöilin ja kuuntelin Juice Slamin Tauko III:n neljä kertaa läpitte (eilen 2 ja puoli kertaa). Aloitin sen neitsytkuuntelun vasiten B-puolelta, enkä osaa vieläkään suhtautua, ettei A olekaan B.


6.3.1992 perjantai
Musassa harjoiteltiin minun ehdotusta: Beatlesin ’I’ve Just Seen a Face’. Hiihtoloma alkoi. Kuvasimme Kiveliöntien mäessä ’Etsivä Alangon’ loppukuvat: ankaran potkuritakaa-ajon vääjäämättömän lopputuloksen ja väärän epäillyn sittemmät vaiheet.


7.3.1992 lauantai
Löysin rantein. Pakkasin laukkua. Kuuntelin. Lueskelin. Nukuin. Pureskelin.”

Kirjautunut ulos

 

#57 21.3.2012 14:19

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”8.3.1992 sunnuntai
Aamulla linkkari lähti minut muassaan Ivaloon. Perillä joskus ennen kolmea. Nauhoittelin serkun levyhyllystä musiikkia. Soitin sen paskalla skitalla. Pohdimme yleviä ajatelmia. Ostin Pahkasian 1/92.


9.3.1992 maanantai
Liikkeellä Ivalon keskustassa. Ostin capon. Saariselälle lasketteleen. Mutta: omalla rahalla kun maksoin, perkele tietyst’ iltapäivälippu makhsssho 100 vitun markkaa!!!!! Me joudutaan maksamaan sillä rahalla Saariselän kelohotelleja… Olen lasketellut elämässäni kaksitoista kertaa. Opetin serkkupojan soittamaan Onni Gideon- eli Tiikerihai-kliseen.


10.3.1992 tiistai
Tänään tai huomenna on kulunut NEL-NEL-NELJÄ VUOTTA Firedalsin eikun Fairboolssin synnystä. Tein yhtä siistiä laulua: ’Kääntyy päät, kun poika sukset lemppaa, äkillisesti’. Ja tein kasapäin RUNOJA, joita serkku analysoi. Ostin häneltä kasettitelineen.


11.3.1992 keskiviikko
Ivalon kirjastoon! Luin kirjat ’Tuuliajolla’ (Juntunen) ja ’Kuka murhasi R&R-tähden’ (Leskinen). Suoritin viimeisiä levyjenkopiointeja.


12.3.1992 torstai
Katsoimme aamulla ’Arvottomat’. Serkun äiti soitti 13:40: alakakaahan painua pysäkille, bussi lähtee 14:30. Tuli kiire! Sodankylän pysäyksellä ostin kioskista Aku Ankan taskarin 144. Rovaniemellä 19:30. Phuh. Järjestelin kamojani.


13.3.1992 perjantai
Aake nouti RHCP:n ekan levyn, jonka serkku hälle möi, ja kauhistui Paternosteria, jonka serkulta kopsasin. Soitimme. Sävelsin 03:30 asti ’Candy Darlingia’. Hyvä tuli. Sen alku on Lennonin ’Nobody Loves You When You’re Down And Outista’ ja väliosa Hectorilta (”Kuka valon taittoi”) mutta kertsi ei keltään: ”Hän tamppaa rinteen / Hän väsyy muotoon / Hän sulaa sumuun / ruskettuu valoon / kohottautuu.”


14.3.1992 lauantai.
Ostin Musamestareilta Chicken Shaken ja mikille tuulihatun. Soitimme. ’Gonorrea’ ja ’Kriminal Pursuit’ uusina biiseinä kehissä. Illalla potkuroimaan. Tomi oli meillä puoli yhteen.


15.3.1992 sunnuntai
Matti tuli uudet levari-housut ja Prodigyn levyt kehissä meille: oli ollut hiihtoloman Stockholmissa. Soitimme / nauhoitimme mm. ’Horny Sugar’, ’Kirjami’, ’Candy Darling’. Piirsin kaupunkipiirrosta (pian ready) ja harjoitimme POTKURIPIILOSTA. Eivät löytäneet minua eräästä ovisyvennyksestä.


16.3.1992 maanantai
Kouluun. Soitimme. Illalla taas piilosta. Olin liiankin hyvä piiloutuja: vitsin hypotermia iski ko makasin hangesa, ja kuulin ihan läheltä ettijä-Akin räkimisen. Ne turhautu ja lähti kotio. Nousin piilosta ja menin lukemaan Wilbur Smithiä.


17.3.1992 tiistai
Kuunnellutin kuvistunneilla Paternosteria. Täällä on markkinat. En aio mennä. Hannu kävi.


18.3.1992 keskiviikko
Hiihtoa. Kastuin läpi-itse. On saatanan märkää ja liukasta. Hannu ja Mr. Vasten (Arska) kävivät, ja Killi. He seurasivat kun soitimme. Hane tykkäsi ’Kriminal Pursuitista’. Eilenhän tein biisin Hannun projektille – he hyväksyivät sen. Ehkä vähän hiomista.


19.3.1992 torstai
Opossa kirjoitin mainoksiin liittyvän äärivitullisen aineen. Soitimme ilman Akia. Kuuntelin Juicea.


20.3.1992 perjantai
Lainasin koululta neliraiturin. Koko iltapuoli meni nauhoitteluissa. Mattikin kävi. Illalla potkuroimme ja lumisodimme. Pitkä juttelu ulkona Tomin kanssa.


21.3.1992 lauantai
Jatkoin neliraitanauhoituksiani. Matti tuli taas, oli ostanut 25 markan technolevyn. Neljän maissa vein raiturin Akille. Soitimme. Illalla liikuimme potkureilla (harrastimme ”turvavyötestejä”) ja ostin kympillä makeisia.”

Kirjautunut ulos

 

#58 2.4.2012 12:52

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”22.3.1992 sunnuntai
Huono päivä, 22. maaliskuuta vuonna (karkaus-) 1992. Päätin nimittäin suorittaa huonekalujen siirron. Siirsin kasetit korjaamiini hyllyköihin. Ja kun kaluni ja kamani olivat totaalisen sekaisin, en tiennyt kuinka ne sijoitan! Voivuin tunnin verran pöydän takana, ruuvailin pöytälevyjä irti ja kaadoin tyhjän kirjahyllynkin, ja mietin että saatana ko siistiä. Tuomas kävi hakemassa lainaan Juicen Tauko I:n. Nukuin 9 ja puoli tuntia sekasortoisessa huoneessa.


23.3.1992 maanantai
Aamulla siirtelin huonekaluja parempaan suuntaan. Koulusta tultua suoritin homman loppuun, ja huoneeni oli taas seesteinen. Kuviksessa popismi. Illalla nauhoitimme siistejä versioita (’Valtameren lapsi’ ja hittibiisimme). Kopioin kirjaston levyjä: Velvet Undergroundin VU, Moody Blues, McGuinness Flint.


24.3.1992 tiistai
Kuviksessa valmistin suuren pervorengin. Luokanvalvoja-Hiltunen laulatti mulla Vaskipään 17-vuotisonnittelun. Ja seisottikin. Liput kinttaalla (vähissä), kävelin kotiin. Kuuntelin Klamydian EP:itä. Menin Tomin kanssa kaupungille. Ostin umpimähkään 25 mk:lla Steve Cropperin soololevyn – Musiikki-Kuhalla ei yksinkertaisesti ollut mitään muuta ostamisen arvoista! Onneksi levy oli HYVÄ. Illalla päätimme osallistua KALAJOEN BÄNDIKISOIHIN.


25.3.1992 keskiviikko
Aamulla uintia. Enää yksi linkkarilippu. Illalla soitimme. Nauhoitin King Crimsonia. Jukka ja Tuomas kävi, jälkimmäinen palautti lainalevyt. Lähden kesällä Akin kanssa polkupyörillä Kittilään, kitarat selässä. Tienaamme siellä katusoittajina (vai onko Kittilässä pelkkiä teitä).


26.3.1992 torstai
Keksin 40-sanaisen biisinnimen. Soitimme ilman Akia kuten eilenkin. Olimme Nirpan kentällä jalitsua. Nauhoitin Sepi Kumpulaisen LP:n ja Tuomas nauhoitti mulle Sid Singsin.


27.3.1992 perjantai
Bilsankoe. Laulukoe (jossa lauloin ’Dirsmuution’ ja Jussi lauloi ’Horny Sugarin’ ja mie & Aki säestimme monia muita). Hannu lauloi siististi ’Bohemian Rhapsodyn’. Vasta nyt kuuntelin sen sanoja. Menin Matin kanssa lopon tykö ja täytimme Rantavitikan kuvataidepainotteisen lukion hakukortit. Paniikki on nyt poissa! Matin ja mun on vain kirittävä keskiarvoa. Eilen rupesi ärsy opettaja valittaan, kun Hannu oli maanantaina repinyt pandan kuvan jostain ryhmätyöstä irti (koska PANDALLA OLI VAIN KOLME JALKAA) ja joutunut teippaamaan pandan takaisin. Eilen Matti sitten repi sen uudestaan irti. Tällä hetkellä TUO KOHUTTU KOLMEJALKAINEN PANDA on kotonani lasikehyksissä! Matilta putosi eilen kasettikotelo rikki koulun käytävälle, siivooja kuuli räsäyksen ja luuli että me rikoimme lampun ja KIVAT JÄTKÄT rupesi JULLAAMAAN. Eilinen oli vastusten päivä. – Tänään Neuvonen täytti 16. Ihimeen kiltti se olikin koko päivän. Ilta meni Hannullapäin AMERIKKALAISEN JALKAPALLON KIVULIAISSA MERKEISSÄ. Neljänä päivänä olen syönyt makeisia. Riittää nytten.


28.3.1992 lauantai
Tänään en syönyt karkkia, niinpä äiti osti 25 markan videokasetin. Oikeasti näillä asioilla ei ole yhteyttä. Olin koko päivän Kiveliöntien kentällä pelaamassa amer. jalkapalloa.


29.3.1992 sunnuntai
Matti tuli ja skräzäsimme nauhalle. Sitten se meni lumilautaileen. Redi Stedi Gou loppui. Mulla ei ole enää tyhjiä kasetteja! Aake rikkoi lumikukkulalla käsivarteni hetkeksi.


30.3.1992 maanantai
DEMO TEHDÄÄN!! Se on päätetty. Ostin Postin Äänikirjeen ja tein kansiehdotuksen. Jos demo on tosiaan äänikirje, ei siihen 20 minuuttiin monta biisiä mahdu, mutta se on ainoa halpa alle 60-minuuttinen kasetti. Ja kuplamuovikuori tulee samalla. Soitimme. Tuomas on Ylläksellä, emme siis nauhoittaneet (Lapin Radion korvalappunauhuri, jolla demo tehdään, on Tuomaksen takana). Löysin maasta Kasinoarvan. Siinä oli 20 markan voitto!


31.3.1992 tiistai
Kopioin demokansia. Mutta Tomi tahtoo Jukan ’Drivin’ Testin’ mukaan. Puhelimessa pitkä hiljaisuus. Soitimme. Matti kävi skrätsäämässä / Juicea imitoimassa.


1.4.1992 keskiviikko
Hiihtoa. Varasin editointiajan. Studioala Ky:ssä vastaa vain puhelinvastaaja… En jättänyt viestiä, en pysty puhumaan vastaajaan. Asiani olisi tilata sitä kautta tyhjiä lyhyitä kasetteja. Nauhoitimme treeneissä ’Horny Sugarin’ ja ’Lavetra Opossumin’.


2.4.1992 torstai
Koulun liikuntapäivä: Oukulle laskettelemaan. Treeneissä nauhoitimme ’Gonorrean’. Menin Sockbandgrabbille kopioimaan videot Jimi Plays Monterey ja Yellow Submarine.”

Kirjautunut ulos

 

#59 12.4.2012 12:55

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”3.4.1992 perjantai
Pelasin Kiveliöntien lumikentällä Hannun ym. kanssa amerikkalaista jalkapalloa (snowballia). Tulos: Sockbandgrabb puraisi Kangasta otsalihakseen, myös Sockbandgrabb vuoti verta. Kaila täräytti päänsä. Rossin huuli turbos. Minä huusin ’KÄÄPIÖ’ ja heitin Visuria pallolla päähän. – Yhtyeellä on kriisejä: TEEMMEKÖ DEMON, VAI? Onneksi saamme 12-raitamikserin lainaksi. (Näytti välillä siltä, että Aki & Tomi rupee soittaan keskenään Steve Vai –tyyppistä musaa.) Voi olla, ettemme hajoakaan.


4.4.1992 lauantai
Isä peruutti auton jonkun keulaan. Toppahousuilla on eri liikkeissä jopa 500 markan hintaeroja. En saanut toppahousuja. Soitimme tallissa, Akin sukulaisia yleisönä. Olemme ainakin vielä koossa. Laskimme pihalla mäkeä ja Aake lemppas Tomin kohden päätäni. Nauhoittelin Queenia ja kuuntelin Lennonia. Isä lainasi kirjastosta KULTAKANTISIA OPERETTILEVYJÄ. On sekin! Porukat menivät Ounasvaaran talvikisoihin.


5.4.1992 sunnuntai
Näin unta ’elämää suuremmista elokuvista: kaksi’ mutten muista niistä paljoakaan. Soitimme. Tein mäenlaskuvälineen vanhasta Beetlestäni (pikkulapsen potkuauto). Ilta meni Linjoilla pulkkaillessa. Tulos: Tomin haalari repesi, leukani vuoti verta, Mikolta meni ilmat pihalle, Aaken sääri kapsahti kantoon. Studioala Ky:n mies Pauli Ruuskanen soitti ja kertoi demon, kasettien ym. hintatietoutta. Tulee eteen laatikollisen, eli 100:n tyhjän C-30-kasetin tilaus (á 9:- = 900:-)!


6.4.1992 maanantai
Ja taas mäenlaskua. Kasvot jäätyy liukurilla. (Jos ostan 450 mk:lla 50 kasettia á 9:- ja myyn 25 mk:lla, täytyy minun myydä 18 kasettia päästäkseni omilleni. Saan noin tonnin voittoa.) Kävin Matin kanssa Rantsun lukion näyttelyssä ja ostin 10CC-kokoelmakassun ja The Wall in Berlin –vinyylin yht. 50 mk. Soitimme. Kirjoitin pitkälle paperirullalle ’Who’s Who in QWRH’ –listaa minuun vaikuttaneista ja kaseteilla kanssani esiintyneistä henkilöistä ja yhtyeistä. Esimerkiksi: ”Raine lausui AIV:n In Autumn –kasetilla (1989) ’Perseenreikä’” & ”Parhaimmillaan Matin vaikutus teki Ensiavusta melkein mielenkiintoisen yhtyeen” & ”Eskelinen, Teemu: Osti Rainen rummut Tommilta, jonka seurauksena liittyi alkuvuodesta 1992 Arskan bändiin. Vilahti myös viiden minuutin Roikeikka-projektilla, josta tehty äänite on onneksi tuhoutunut. Raadollinen poju”.


7.4.1992 tiistai
Kuviksessa paska viilinki. Laskin yksin linjoilla. Arkistoin kasetteja. Pyörä on taas kunnossa ja potkurikelien loputtua taas ykkösliikkumaväline myöskin Pariisissa.


8.4.1992 keskiviikko
Hammaslääkäriin Keskustan lågstadiumille. Tulos: 2 ientulehusta joille ei tehty mitään. Rei’istä ei puhuttu. En enää mennyt liikuntatunnille, olin 08:30-09:45 mummon luona. Noudin sieltä Two Virgins –CD:n, jonka täti oli hukannut ja tilannut minulle uuden. Soitimme. Tiivistin Biitlestä. Ensimmäinen kevätpäivä.


9.4.1992 torstai
Koulussa Tomi ja Aki slightly löivät & kurittivat minua… mutta suotta. Tomia vitutti Valoa Yössä – vielä se puhuttaa! – ja Akin ranteeseen EI sovi koskea. Soitimme ihimekamaa. Tuomas ei ole vieläkään äänittänyt Abbey Road / Pepperiä TDK AR90:selleni. Soitin Jeppikseen Virukselle. Näen hänet lauantaina Kemissä – hän tulee pingiskilpailuun. Matti on JALO kuunnellessaan technoa! Pelasin C64:llä ja luin Simon Frithin rocksosiologista teosta. Illalla pidimme läheisen puiston liukumäkikatoksessa varttitunnin konsertin, jonka 10-minuuttisen ’Kuulin teddykarhun kirkaisevan’ –biisin Aki vaati saada tuhota ja meni Tuomaksen kotiin äänittämään tyhjää päälle. Kerrankin en mahtanut mitään sille mitä äänitykselle tapahtuu. Jäin seisomaan tielle.


10.4.1992 perjantai
Musatunnilla harjoittelimme kamaa kehitysvammaisten keikkaa varten. Koulun jälkeen lainasin Tuomakselta nauhurin & sävelsin / nauhoitin seitsemän biisiä (mm. ’Ratherby Somrar’ ja ’Carry your pregnant mum to upstairs, hurry’) kasetille DISKOKUNINKAAN PYTHAGORIA 1. Illalla lähettiin - Aki Aake mie Tuomas Hentry - yksille likoille. Tullessani kotiin äiti raivosi, koska huomenna on aikainen nousu...


11.4.1992 lauantai
Äidin kanssa Kemissä. Virus ei tullutkaan junalla. Kävin häntä pingisturnauspaikalla etsimässä – ei näkynyt, sen sijaan ruotsinkielinen valmentaja huomasi minut ja tiukkasi ’Är du Petri?’ tai ’Är du bättre?’ tai kumpaakin, ja pakenin. Ostin divarista lukemista ja Ringo Starrin Goodnight Viennan (40:-, nimibiisi on Lennonin). Söimme vietnamilaisessa ravintolassa. Junalla Rovaniemelle ja assalta taksilla. (Joka 15:s sekunti kallistui markalla. Lähtöhinta 19 mk, loppusumma 33 mk.) Kuuntelin kotona Goodnight Viennan paristi ja menin Tuomakselle, missä katsoimme Lapinlahden Lintujen ohojelmaa. Muistelimme ulkona aikoja.

12.4.1992 sunnuntai
Sävelsin ’Kaleidoscope Abortin’ kolmen viikon rugnoista ja ’Have a Pleasant Journeyn’ muuten vaan, nopiaan eilisistä Kemi-kokemuksista.”

Kirjautunut ulos

 

#60 24.4.2012 11:44

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”13.4.1992 maanantai
Soitimme ’Pleasant Journeyta’ – vittu, sen mä tein PUOLESA TUNNISA, ja ’Abortti’ ei kelvannu, vaikka SITÄ oli hiottu! – Ah, virhe, näin käy kun rästipäiviä myöhemmin kirjoittaa: TÄNÄÄNHÄN vasta pidimme leikkipuistossa sen henkeäsalpaavan ”Point in the Park” –keikan, jonka Tomás nauhoitti, ja josta Aki sensuroitsi upean ’Teddykarhun’ (ehdin ottaa ajan, että tiedän menetyksen koon, mikä tärkeintä: 9:51).


14.4.1992 tiistai
Kuviksessa kuuntelimme Velvet Undergroundia – Matin TECHNO ei mua lannista! Killi osti 28 mk:lla 350 makeista (Tarttis Oy)! Lainasin taas Tuomaksen nauhurin, ja suoritin ESKELLE Vuohirakkautta Bandin nimissä FROM ESKELISEN KAVERI FAN LP –kasetinpuoliskoisen (nimi pöllitty Elvisin kokoelmasta From LP Fans Only). Eske antoi 8 mk:n velankin anteeksi… Illalla kolmen tunnin Biitles-kuuntelun + Wilbur Smith –tailun jälkeen ulos. VITTSI, TRULLIT JO LIIKKUU! Eikö NEKÄÄN tiiä, ettei pääsiäisen tarkoitus ole käyttää R-kioskin tarjouksia hyväkseen, vaan palvoa DIRSMAUSSAKSIA, JOTKA UHRAUTUIVAT PUOLESTAMME! Suljin Tuomaksen keräyspaperilootaan ja hypin kolmesta metristä lumihankeen. Mietin Tomin kanssa jos tekis parit FILIMIT huomenna. Luin Smithin Armottomat loppuun. Jännä.


15.4.1992 keskiviikko
Sählyä. Soitin juhlasalin pianolla ’Enenernaa’ ja Aki soitti ’Valtameren lasta’ ja minä olin pianoon nojaileva kapakkalaulajatar. Demonteko viivästyy vielä: emme saakaan huomenna MIXERIÄ lainaan! Matti tuli käymään, äänitin sen puhetta tunnin verran. Se oli ostanut taas uuden techno-levyn… Piirsin 4 ruutua sarjakuvaa, luin AA:n taskukirjan 36, kävin Tomilla, Killi kävi meillä. Killillä oli biisi, elikkä D–Em–G–A. Emme filmanneet. Vitun tylsä pääsiäinen edessä…


16.4.1992 torstai
3 tuntia koulua – ja kappelille J-palvelukseen! Ja uuteen divariin, josta ostin Kinks-kasetin (mukana Lola) ja parit MacLeanit ja menin pajalle editoimaan VALOA YÖSSÄ –keikkaa sekä omia suupailuja. Olin yömyöhään T:saarilla. TV:stä tuli unkarilainen filmi. Olemmeko me ”Valtion Virallinen Yhtye”?


17.4.1992 pitkäperjantai, tylsä kuin perkele
Jullasin Tuomaksella (se nauhotti mulle Rubber Soulin paremmalle kasetille) ja kiersimme ulkona, mm. Jukalla ja Sudentien kerrostalon rakennustyömaalla. Katsoimme meillä VALOA YÖSSÄN editoidun version ja koko loppuillan TIIVISTELIN edelleen Beatles-nauhoitteita. (Taukoja biisien välistä pois, niin kasettipuolelle saattaa mahtua vielä yksi lyhyt biisi.)


18.4.1992 lauantai
Viritin sterkat ja nauhoitin DISKOKUNINKAAN PYTHAGORIA 1:lle uudestaan erinäisiä raitoja. Harjoittelin matikan valtakunnallisiin. Elopainoni on VIISIKYMMENTÄ KILOGRAMMAA. Kirjoitin tätä päiväkirjaa. Siivosin kevyesti. Eilen & tänään tein biisiä ’Eyeland’. Se on ihan kiva biisi. Menin Tuomaksella – missä loppuilta meni kaitafilmikameran tutkimisessa – ja se toimii! Lainasin heidän isän hyllystä E. Paasilinnan Timo K. Mukka –henkilökuvauksennnNAH. Äiti nukkui kun palasin.


19.4.1992 sunnuntai
Bacon & Eggs. Luin muutaman tunnin Mukkakirjaa ja kuuntelin Kinksiä. Kuudelta taas Tuomaalle. Hän maksoi 10 mk grafiikoistani – loput tulee myöhemmin. Katsoimme heidän kaitafilmejä ja puolentuhatta diakuvaa. Ostin 6 mk:lla mäskiä. Jukka & Aake lautailivat meän pihalla. He tykkäsivät ’Eyelandista’!


20.4.1992 maanantai
Vapaapäivä. Harjoittelin puoli kuuteen asti matikkaa. Tuskin selviän kokeesta. Aake kävi. Soitimme. Piirsin sarjakuvaa.


21.4.1992 tiistai
Kouluun. Matikankoe (huh, EI vaipan alaa eikä piitä). Koulun jälkeen yritin nukkua, mutta Killi saapui. Suoritin biisiä ’Nuku pois’. Pelasimme C64:llä Leaderboard Golfia.


22.4.1992 keskiviikko
Koulussa kävi gospeljätkä. Liikunnassa EI tanssia. Lainasin kirjastosta Mukan Tabun, Normanin Shoutin (taasko) ja Will Eisnerin sarjakuvia. Yritin jälleen nukkua päivällä, mutta Tuomas, Mikko ja Killi tunkeutuivat lukemaan 80-luvun Suosikkeja. Nauhoitin heidän puheita.


23.4.1992 torstai
Reiteillä on liukasta. Soitimme, niin koulussa KUNI Tomin tallissa. ’Nuku pois’ sai hyvän vastaanoton. Nauhoitin MusaMasalta lainaamani mono-Helpin. Luin Timo K. Mukkaa. Sini Ruokanen soitti ja tarjosi meille keikkaa: Keskustan koululla 4. toukokuuta klo 14!


24.4.1992 perjantai
Konsertti vammaisille meni jokseenkin kasi miinus. Matikankoe 6 ja puoli, ruotti 8 ja puoli. Kaajuin pyörällä kahesti, levypussi sarvessa… Soitimme koko bändin voimin (Akilla ei tennistuntia). Ostin mäskiä ja kerroin 80-luvun pervoiluvuosistani. Kävin saunassa ja tulin Tomille teelle. Hän tuli sitten meille ja haukkui demonkanteni. Luin Mukan Maa on syntinen laulu:a.”

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19