Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#61 4.5.2012 14:27

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”25.4.1992 lauantai
Tomi kävi, ja yllättäen pyörtyi. Tein biisin ’Gloomyth’. Siinähän on sitä ajankulua.


27.4.1992 maanantai
MS oli tavannut Tikkurilan pingisskaboissa Viruksen. Terveiset… Ei nähty Kemissä, mutta sain biisin (’Have a Pleasant Journey’). Parempi näin. Maalasin ’Have a Pleasant Journey’ –nimisen teoksen. Luin Shoutin loppuun, kuuntelin Beatles For Salen. Soitimme. Nyt ’Nuku pois’ menee jo hyvin.


28.4.1992 tiistai
Järkytys ruokajonossa: Musamasa tuli sanomaan, että Helppi on RIKKI! Saatans, olinpa pyörtyä! Monen sadan tikki! Siinä se jäykkä 60-luvun vinyyli halkesi, kun liukastuin pyörällä levypussi sarvessa. Soitin kotona progeserkulle, jolla on Record Price Guide. Sen mukaan ”original mono” on alle 200 markan arvoinen. Mutta vitunmoinen harmi. Sain tosin Musamasalta sen keskiöstä haljenneen Helpin itselleni, vain 2 viimeistä biisiä per puoli on kuuntelukelvottomia. Omistan noin 90 vinyyliä. – Kuvis-Ervast otti muutamia minun ja Matin töitä näytteille. Kävin Tuomaalla nauhoittamassa Hectoria ja MC5:ttä. Lainasin heidän isänsä hyllystä kaksi Mukkaa, joista luin jo heti Kyyhkyn ja unikon. Aake tuli sanoon, ettei ens viikonloppuna nauhoitetakaan… Kuuntelin Nypyköitä ja Wigwamia ja luin vuoden 1991 Aku Ankkoja. Suunnittelin yhtä uutta biisiä.


29.4.1992 keskiviikko
Tanssia liikunnassa. Kutsuimme mm. Satun ja Jonnan yleisöksi huomiseen autotallikonserttiimme. Taidanpa tilata Musamasalle uuden Helpin Tex Mex Recordsilta, jos stereo-LP kelpaa (70 mk). Soitimme. Matti on Helsingissä. Ehkäpä keskustan keikkaa ei ole!


30.4.1992 torstai
Vapunaatto. Koistinen piti saatanallisen vappujuhlan – pelleksi pukeutuneena, oli joku vitun tanskalainen. Arvosana 6-. Illalla pidimme tallissa sen keikan, ’Valtameren lapsi’ ja ’Joni palaa karrelle’ ainakin iskeytyivät tyttöihin. Sähkölinjoilla Tomilta Nirpan kentälle (parikymmentä metriä) on kuusikymmentä koiranpaskaa. Olin Tuomaksen ja Mikon luona puoli kolmeen.


1.5.1992 perjantai
Aurinkoinen aamu. Menin jossain vaiheessa takaisin Tuomaalle, kävin jossain vaiheessa kotona – ja olin Tuomaalla yötä (heidän kääkät Ylläksellä). Kuuntelimme Per Vers, runoilijaa ja etenkin ’Panomiestä’ lähes tauotta, Jimin Pariisin keikkaa… ja teimme viideltä aamulla ’I Need a Man to Love (Let the Sam Sam In)’ ja muita biisejä uuden SOLISTIYHTYE SAM SAMIN kanssa (T:saaret, mie, Tomi, Jukka). Sam Sam oli illan nimi. Joimme teetä ja luin Rosa Liksomia ja katsoimme Beatles-HELP-elokuvan. Muut nukahti jo puoli kuudelta, minä nauhoitin heidän unista hengitystä kuudelta ja nukahdin puoli 8:lta.


2.5.1992 lauantai
Uni jäi vähälle. Kävin Aakella jätkien kaa. Soitimme (Tuomas rytmikitarassa, minä nokkahuilussa, joka on uusin instrumenttimme). Kotona nauhoitin Tuomaksen mankalla Tomin kuorsausta, kun hän nukahti kesken Electric Ladylandin kuuntelun, ja onnistuin erinomaisesti. Mutta kun illalla tein samalla nauhurilla yhden puolituntisen biisin, se ei tallentunut! Kylläpä minua närkästytti. Niinpä menin nukkumaan.


3.5.1992 sunnuntai
Heräsin 11 ja puolen tunnin unen päästä, kun Matti tuli uusine (Helsingin) levyineen. Soitimme ja rakensimme legoilla kuunnellen Kissin Love Gunia ja R&R Overia. Huomenna ei ole keikkaa. Saatanat. Uuno armeijan leivissä: saatanallista musiikkia!


4.5.1992 maanantai
Aamupäivä meni muuten mukavasti siihen asti kun Matti hutaisi linssini irti. Lähdinkin oitis kotia. Serkulta tuli postissa kasetti täynnä progea (mm. Kingston Wall), sekä kopio Record Price Guiden sivusta, jossa todiste: mono-Helpin nykyarvo on 20 puntaa. Tuomo kävi lainaamassa kaikki Juicen Tauot. Illan SUUBASIN (tiivistin kassuja, y’know).”

Kirjautunut ulos

 

#62 16.5.2012 10:30

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”5.5.1992 tiistai
GOT TOAST IN MI POKIT! Kaupungille; nostin pankista rahamäärät ja ostin MacLeanin Miljonäärien laivan. Illalla soitimme ja pohdimme pitäisikö Tuomas liittää yhtyeen jäseneksi. K lupasi hankkia meille marihuanaa (100 mk/g).


6.5.1992 keskiviikko
Liikunnassa kuntosalille. Summer City, paitsi että sataa. Tuomaan kanssa kirjastoon, Citymarkettiin, divariin. Simo Salminen oli Tehdas-Asussa, ei menty. Ostin viimeinkin paperia. Ja 46-minuuttisen kassun, jolle Tuomas lupasi äänittää Doorsin ekan. Tuomas ja Mikko tulivat rakentamaan legoilla ja Matti kävi skräzäämässä.


7.5.1992 torstai
Nukuin illalla 2 tuntia. Kirjoitin puhtaaksi meidän Länsikairan Porno –lehteemme tulevan Tomi Krutsin –haastattelun ’Kuinka tutustuin Jukka Leinoseen’.


8.5.1992 perjantai
Muistaakseni satoi saatanasti. Iltayöllä olimme Tomin pimeässä autotallissa ja pohdimme Sam Samia.


9.5.1992 lauantai
Tuota niin… TV:stä tuli Uuno Epsanjassa. Nauhoitin Hendrixin Stagesia ja luin.


10.5.1992 sunnuntai
Soitin Studioala Ky:lle (kassut on jipii tullu) ja Aake tuli kertoon että MIXERI ON NYT KÄYTÖSSÄMME! Matti kävi skräzäämässä, sen laudan trukki katkesi, aurinko paistoi ja illan värkkäsimme tallissa äänitysvehkeitten kans ja teimme koeäänitteen ’Have a Pleasant Journeysta’.


11.5.1992 maanantai
Hain Musiikki-Mestareilta Tuomaan kanssa tyhjät C30-kasetit (900 mk / 100 kpl) ja PYÖRÄNI JUMALAUTA VARASTETTIIN kierrätyskeskuksen pihalta. Olin pannut sen vain valelukkoon, kun avain on kankea, ja olimme sisällä vain sen hetken että nappasin pari lehtikoteloa. Illalla nauhoitimme välttävät versiot ’Vapaapäivästä’, ’Pleasant Journeysta’ ja ’Enenernasta’.


12.5.1992 tiistai
4 biisiä erinomaisesti valmiina. Terho Keskitapio soitti. Keskustan koulun keikka on keskiviikkona 20.5. klo 14:00. Toivottavasti demomme valmistuu siihen mennessä… Illan väsäsin OMAA demoani Complete Works of Tommi Liimatta – kaikkea muuta kuin complete, tosin. Ja taas meni myöhäseen.


13.5.1992 keskiviikko
Cooperin testissä juoksin 2250 metriä. Kävin mummon luona suihkussa ja linssi irtosi. Kinusin mummolta 30 markkaa, vaikkei linssin kiinnitys mitään maksa, ja kävin Instrussa nappaamassa sen kiinni. Ja luokan kanssa peruskoulunpäättymis-pizzalle Ukkoherraan. Vittsi, 42 mk tuhlaantui sipuli-valkosipuli-kultakala(katkarapunilviäinen)-pizzaan. En tiennyt että koulu olisi sen jälkeen jatkunut, joten lintsasin ATK-tunnit. Nauhoitimme ilman Akia ’Nuku Pois’.


14.–15.1992 torstai – perjantai
Näinä kahtena päivänä äänitimme paljon versioita biiseistä – monet neljään kertaan. Kaikki menee mikserin kautta livenä kasetille. Lähes valmis master. Tuomas on Tammbereella luokkaretkellä. Kevät melko pitkällä, uskonnonkokeesta 7+. Suunnittelimme Ysien juhlaa. Torstaina tuli Tex Mexin levypaketti, jossa Barclay James Harvestin Once Again ja Musa-Masalle Help!.


16.5.1992 lauantai
DEMO ON VALMIS! Valmistimme raakanauhan ja siitä muutaman kopion. Sen kunniaksi menimme Pekantorille ostamaan siideriä, mutta jätkät ostivatkin jäätelöä, ja minä ostin hehkulampun, kuusikymmentä W. – Tuomas is back, oli ostanut Tampereelta A Hard Day’s Night –CD:n. Isä saapui ja toi uuden pyörän: moni(vi)vaihteinen Hero.”

Kirjautunut ulos

 

#63 1.6.2012 9:53

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Re: It was twenty years ago today

”17.5.1992 sunnuntai
Matti tulee aina sunnuntaisin… Aki on Helsingissä. Uusi pyöräni on siisti. Ei Kuwahara Parkway mutta HERO. Ostin pullorahoilla mäskiä. Kopioin demoja myyntiin, nyt niitä on parikytä.


18.5.1992 maanantai
Opettaja Uusitalo kopioi demonkansia 23 kpl. Sain myydyksi kaksi demoa – niinpä tämä oli DEMO I:n julkaisupäivä. Talvensaarille annoin yhden ilmatteeksi, koska Mikko valvoi välillä äänityksiä (painoi RECciä puolestamme). Katsoin videolta tunnin verran Mollbergin Milkaa. Illalla soittelimme, Jussi kävi ostamassa demon, luin taas Walt Disneyn elämäkertaa.


19.5.1992 tiistai
Huomenna keikka! Harjoittelimme. Demoja myytiin muutamia (ei mitään hulluja määriä). Ehkä viisi.


20.5.1992 keskiviikko
Emme menneet kouluun. Jumala ei siltikään rankaissut minua. Kävimme Lappi-Caravanilla kopsaamassa lisää demonkansia. Ostin kirpparilta vihreät pökät. KEIKKA KESKUSTAN KOULULLA meni jokseenkin hyvin. Otin keikalla termoksesta teetä ja istuin juomaan ja jätkät soittivat ’Enenernan’ loppua niin kauan että kuppi oli tyhjä. Päivän demomyynti kipusi vain kahdeksaan. Vein yhden kappaleen kirjaston ”ei lainata” -kokoelmiin. Editoin pajalla Gallup-videon. Desolation on paskahko! Progeserkku saapui.


21.5.1992 torstai
Ysien teemapäivä. Join koulussa 5 kuppia teetä ja videokuvasimme koulun LIPPISJENGEJÄ + PASKAJÄTKIÄ. Vittu, en pääzy editoimaan: Pentti oli lopettanut työt puoli neljältä. Jonkinlainen väärinkäsitys. Ilta meni serkun kanssa Kari Peitsamon, Rosa Liksomin ja arjalaiskäsitysten parissa.


22.5.1992 perjantai
Aamuksi valtuustosaliin. Varasin edit-ajan keskiviikoksi 2.6. klo 10:00–20:00. Käytiin luokan kanssa myös patsaskierroksella, elukkamuseossa (kolmijalkainen jänis, ei sentään panda) ja lentonäytöksessä mehun & kampanisun jälkeen. Mattia heikottaa KYNSIEN ÄÄNI. Serkku lähti 19:30. Soitimme ja arjaloitsimme. Tomi lukitsi minut meidän autotalliin 20 minuutiksi.


23.5.1992 lauantai
Ensimmäinen kesäpäivä: Jukka, Tuomas ja minä vietimme paidattomina kolme tuntia Mäntyvaaran soramontulla. Pidimme kitarakeikan jäniksille. 15 mk vittsi maxo Pekantorilla litran limukka! Kotona olimme hiekkaisia. Ja illalla JORATTIIN! (without wine eller centrum.)


24.5.1992 sunnuntai
Soitimme Tomin takapihalla! Siirsimme rummut tallissa eri paikkaan. Ja illalla JORATTIIN!


25.5.1992 maanantai
Heräsin 12:10… Kouluun, fleda EGGIKSI kammattuna. Satu toi rahat… vittu, jep! Katsoin Milkan loppuun, Starkki kävi. Tomin ostama Kingston Wall on siidu. Aika yllättävätkin kaverini ovat polttaneet hasista. Vitunmoinen helle. Ja illalla JORATTIIN! (keinuhypintää ja kengänheittoa.)


26.5.1992 tiistai
Hain kuviksentyöt kotiin. Pohdimme huomista Ysien juhlaa. Nollapiste saa soittaa juhlassa vain 5-6 biisiä! VITUN TAITEELLISET RAJOITTEET! Luin Warholin Popismia uudelleen ja Jim’iä, jonka olin varannut ja tuli kirjastoon. Matti kävi, ei ees skrätzänny, vaan menimme Killin tykö. Lainasin Killiltä Purplen Anthologyn. Soitimme. Ja illalla JORATTIIN! (ja oksennettiin Vox-lehden nuor’palstoille: ”mun bestiskin on uskis”.) Kopioin Popismista Candy Darlingin kuvan, ja tein paria biisiä, mm. ’My Zildjian Is Crash’.


27.5.1992 keskiviikko
Hatarasti suunniteltu Ysien juhla onnistui… saimme Sarajärvet suunniltaan! Absoluuttisen Nollapisteen toistaiseksi viimeinen keikka. Vitun kuuma oli samettitakissa. Hain virkatodistuksen, ja vietin kuusi iltatuntia nuorisotila Tommissa LUOKKABILEISSÄ (anteeXi termi). Meleko siistiä menoa. Matti & minä ostimme päivällä LITRAN VICHYÄ ja kävimme kattoon ESKEN BÄNDIN soundcheckiä Lapinrinteellä Timpan päiväkodissa. Illan keikalla niille kuulemma buuattiin.


28.5.1992 torstai
Whole Thursday – vain vapaapäivinä ihmisillä on! Pyöräilimme Jukka + Tuomas Saarenkylään tätini rantaan uimaan. Kylmä joki. Näin tädin 2500 markan kissan. Juotiin ulkona teetä. Söin kaksi mehujäätä. Loppuilta sujahti Doorsin kuuntelussa.


29.5.1992 perjantai
Tulin kouluun, palasin Tuomaan kanssa kattoon heille Sweet Torontoa, taas kouluun lounaalle. Lukiolaisten aneeminen musikaaliesitys. Illalla keinuhyppyä ja vaaratonta jorausta. Sain Warhol-kirjasta sakot. Ihanaa!


30.5.1992 lauantai
Yläaste päättyi. Vittu, keskiarvo 7,7. Annoin luokanvalvojalle lahjaksi 60 W hehkulampun. Keinumista. Jalkkista. Pyöräilyä. Mehujää. Tuomas otti Jim’in luettavakseen.


31.5.1992 sunnuntai
Arpelan väki tuli käymään. Hulikopterijätkä menee seiskalle, mutta arvaahan sen… Heitimme frisbeetä. Hän ei päässyt yli siitä, että olin piirtänyt frisbeehen Rengin. Illalla kääpiöidyin ja kuuntelin Doorsin L.A. Womanin.


1.6.1992 maanantai
Slip into the… bed of Deb! Aake ja Matti tulivat hengästyneinä ovelle: kirjastossa halutaan lisää DEMOJA myyntiin! Kuulemma vitun moni niitä kyselee, ja tädit joutuvat myymään ei-oota. Ruohonjuuritason kannatus vahvistuu! Vein Rantsun lukion hakupaperit ja demoja kirjastoon ja lainasin sieltä Pekka Pohjola –CD:n Pihkasilmä kaarnakorva / Harakka Bialoipokku. Tein loppuun biisin ’Arjala takaisin’. Kävin myymässä mummolle demon. Vietin iltani jo vähemmälle huomiolle jääneen Sam Sam Gangin kanssa. Sam Sam ei enää ole IN! (On se!)”


                                                         S a r j a  p ä ä t t y y .

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19