Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.
  • Päätaso
  •  » Yleinen
  •  » Kirja: Auringon aika (Sun Effects 2011, tekijänä myös T. Liimatta)

#1 18.6.2012 14:08

J.A.
sivuston ylläpitäjä
Nimi: Juhani Anttila
Paikkakunta: Tampere

Kirja: Auringon aika (Sun Effects 2011, tekijänä myös T. Liimatta)

Lisäsin nyt sivulle http://absoluuttinennollapiste.fi/bandi/tommi/ viime vuonna ilmestyneen kirjan Auringon aika. (Se tulee toki myös Aaken sivulle.) Tässä vähän lisätietoa kirjasta.

Kyseessä on Otsalan ja kumppaneiden Sun Effects -suunnittelijakollektiivin 15-vuotisjuhlajulkaisu. Se on samalla "ensimmäinen suomalaisesta esittävän taiteen valo- ja äänisuunnittelusta kertova kirja".

Joukko ohjaajia, koreografeja, tapahtumatuottajia, lavastajia, taiteellisia johtajia, muusikoita ja muita tekijöitä kertovat työstään kollektiivin suunnittelijoiden - Jukka Huitila, Matti Jykylä, Aake Otsala ja Jenni Kääriäinen - kanssa. He määrittävät omista näkökulmistaan valo- ja äänisuunnittelun alan nykytilaa, historiaa ja tulevaisuutta.

Tekijöiksi on merkitty Tommi Liimatta, Wallu Valpio ja Hannu Oksa. Tommi kertoi osuudestaan:

"Työnkuvani oli lähinnä kustannustoimittaja. Toiset henkilöt olivat purkaneet Valpion tekemät haastattelunauhat, raakatekstinä kukin noin 20 sivua. Tiivistin niistä noin 5-sivuisia monologeja, käytännössä kirjoittamalla kaiken uusiksi. Se oli sellainen mielenkiintoinen kesätyö."

Kirja julkistettiin 12.10.2011 Avita-messuilla. Aake kertoo että kirjan ensimmäisestä painoksesta on olemassa enää muutama hajakappale. Toiseen painokseen tehdään korjauksia sisältöön ja graafiseen ulkoasuun. Todennäköisesti kirja käännetään myös englanniksi.

Kirjautunut ulos

 
  • Päätaso
  •  » Yleinen
  •  » Kirja: Auringon aika (Sun Effects 2011, tekijänä myös T. Liimatta)

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19