Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 13.2.2013 21:04

Liimis
yhtyeen jäsen
Nimi: Tommi Liimatta

Helmikuu viiden vuoden välein

Nyt
Pisara ja lammas 2:n lisäksi on tekeillä biisejä 2015, 2016 ja 2018 ilmestyvi(ksi aiotui)lle levyille. Rautanaula-romaanin kolmas versio valmistui ja ilmestyy elokuussa. Jeppis-romaanin kirjoittaminen on kohdassa "Toukokuu 1986".

Päiväkirjasta: "Äänitin isän Tervolamuistoja. Vilahti paljon nimiä, jotka elleivät muuta anna niin kylämäisyyden tunteen: kaikki tunsivat kaikki. Isättömät rimpulapojat näyttivät ja nousivat johtopaikoille. Eräistä tuli vainajia. – Aikuinen saa olla hyvin kiitollinen, jos pääsee itkemään kauneuskokemuksen (esim. taideluoma) takia. – Romaani on valmis, kun siihen ei voi lisätä enää yhtään sanaa. Kuten ei täyteen lasipurkkiin voi panna enää riisinjyvääkään, jos tahtoo vielä saada kannen kiinni. (Riisi antaa vertaukseen viisaan eli orientaalin säväyksen, vaikka vertaus olisi oma. Talkkunajauhovertaukset eivät ymmärrettävästi ole yhtään suosittuja.) – Minun on helpompi päästä taivaaseen kuin Sirkka Hämäläisen Pörssiklubin jäseneksi. – Äänilevy seisoo tai kaatuu soundinsa varassa. Dylan-LP (1973) hengittää mukavasti ja on siksi parempi kuin mikä tahansa 80-luvun levy. Ja onhan 'Ballad of Ira Hayes' mahtava levytys."


5 vuotta sitten
Meneillään oli Popeda-coverbiisin valinta ja DVD:n sisältösuunnittelu. Tampereen Klubin ja Kouvolan Doningtonin keikat kuvattiin DVD:tä varten. Reissu Dubliniin (Rillipää ja läski s. 71–82).

Päiväkirjasta: "Kuin työntäisi lipastoa hiekassa – niin hitaasti etenee Nilikki. 'The story is there, but it is told too gently' (Faulkner). Rikosromaani pitää kirjoittaa äkkiä, häikäilemättä, reippaasti. Muutin 'Solitaire'- eli 'Ilo ja kunnia' -sävellystä (nimi tuli eilisen Jussi-gaalan loputtomista kiitospuheista) ja piirsin sen nuotiksi. Sävellys on hylätty jo kahdelta levyltä ja vieläkin sitä matkassa roikotan. Eikö elämä nyt voisi jo loppua? Jussi Hyyrysen taulu valmistui eilen, kolme vuotta siihen meni. Teen sujuvasti kauppaa, koska olen 1/16-osamustalainen. Roots-LP:n (2011) nimi: Ensimmäinen vesi. (Ensivesi? Varhaisvesi? Yövesi? Ullakkovesi? Lyijyvesi? Lapsivesi? Lusikkavesi? Alkuvesi?)"


10 vuotta sitten
Ahkerien Simpanssien CD/LP:n kansitaitto ja painoonsaatto. Kasetille livenä äänitetyt laulut masteroitiin Finnvoxissa. Ei ollut pelkoa liiallisesta diskanttiudesta: EQ:n viimeiset puolenkymmentä ledipylvästä pysyivät läpi session täysin mykkinä. Tervehdys, Maan asukit -levy soi froteisesti kuten King Crimsonin Earthbound, joka sekin on C-kasetille äänitetty livelevy (1972).
Simpanssilevy ilmestyi kuukauden lopussa, samaan aikaan kuin sarjakuva-albumi Masturbaatio Ranualla, jonka yhdessä ruudussa esiintyy Ahkerat Simpanssit (s. 15).
Nollapiste treenasi kuukauden mittaan 'Ylioppilaat'-singlen biisejä. ('Mustaa ei ole' tuntui vain sinkkubonukselta, kunnes se onnistui Ruoveden mobile-studiossa niin odottamattomalla tavalla että 'YO' putosi B-raidaksi.)


15 vuotta sitten
Simpukka-amppeli ilmestyi.
Minä ja Tomi valitsimme levyn etukannen fontin 80-luvun CBS Columbia –CD:iden sarjaselkämyksestä, joka oli silloin tylsin tietämämme. Etukansi koostuu kolmesta pystypaneelikartongista, jotka leikkasin keskenjääneestä lukioiän maalauksesta ja liimasin vierekkäin. Vasemman paneelin alareunan kirjassa melkein-lukee Avainlastu. Keskimmäisen maalauksen pöydällä on purkautuneita olkitabletteja. Kolmannessa paneelissa on lattialta ikkunalaudalle yltävä kahvikuppi, ikkunan takana vaaramaisema ja oikeassa reunassa Rengin kuva, jossa melkein-lukee Truth Revealed. Parin millin suikale maalauksen jatkosta näkyy vihkon takakannen vasemmassa laidassa. Rengin yläpuolella on juliste, jossa melkein-lukee G(reat) P(en) L(ee). Huone jatkuu vihkon takakannessa, joka on maalattu levyä varten loppuvuonna 1997. Vasemmassa puoliskossa on 'Ajoratamaalaus'-singlen kantta jatkava Pietarsaaren Kråkholman kartta, ylimpänä kanansikiötä muistuttava Kråkholmanjärvi. Ikkunanpielestä vasemmalla mustavalkoinen Renkimosaiikki, muistuma Neulaisen Jerkusen 1. painoksen levylautasen alusesta. Oikealla yläreunassa Cris Owenin takapuoli, jonka eräs musiikkialan vaikuttaja oli nähnyt edellissyksyn Musiikki&Media -tapahtumassa. Perseen alla lukee Työläiset kiinnittävät savimöykkyjä seinään syljellään (Amppelin nimiehdotus). Rengin polvien takana lukee Tilanne, joka oli Jarno Pennasen perustama lehti (olin vasta lukenut Pennasen Tervetultua tervemenoa -muistelmasarjan). Kengänkärkien edessä oleva kazoopilli jatkaa Jerkusen ja Muovi antaa periksin kansien puhallinsarjaa. Oikean alareunan kirjankansi: V(ähän) H(yviä) J(uttuja).

Päiväkirjasta: "Sain vihreät paperit. Rengin tarpeet -sarjakuva-albumista valmiina 36 sivua. Nollapiste pääsi treenaamaan Suomen Trikoolle. Kari Lahtinen otti TTVO:lla promokuvat, joissa mukana myös Teemu: ajattelimme että kyllä hän on jo bändissä. Teen Suljettua niin kuin joku romaania, en kirjoita liian aikaisin vaan annan asian päässä valmistua hahmoonsa. Alex Matson on siveä, vituttava esteetikko, vaikka kunnioitankin näkemyksen varmuutta ja visuaalista hahmotuskykyä. En muistanut soittaa Lahtisen Karille, nyt kuvat näkemättämme lähtivät Megamaniaan & lehtiin menee tietysti ne ruudut, joissa nauramme typerästi. Proosanteko on joku pakkomielle. Ei näy riittävän laulunteko, vaikka senkin kunnolla hoitaminen vie yhden elämän. Radiomafian Upteekissa soi 'Ennen virhettä', jota keski-ikäinen naiskuulija kommentoi 'solistin ääni on selvä ja seksikäs'. Se tarttui. 'Tahdoin nähdä serkkujen lapset hetkenä kun eläin heräsi / hän asetteli puut niin etteivät ne voi mitenkään syttyä / miltä meistä tuntui?'. Toimittajan on oltava karismaattinen, ei naurahtelija. Tomi leikkasi päälaelleni keski-ikäisen miehen kaljun. Tomi on tasapainoinen ellei peräti enemmän. 'Kaatua' pääsi Radiomafian soittolistalle. 'Silti' julkaistaan ensi kuussa kymmenen markan singlenä. Lähikuukausina ilmestyy Jerkusen uusintapainos. Ajattelin kirjoittaa sen vihkoon minihistoriikin (syksy '93 – syksy '94). Olisiko Mafian '94 radio-liveistämme siihen bonuksiksi? Amppeli-kiertue alkoi Kemin Hullu Pohjolasta. Soundcheckissä tuli läski karvalakkipariskunta vittuilemaan: jos on taitoa, ossaa soittaa hiliempaa! Yöajo lumituiskussa Rovaniemelle, tie avohaava korkeiden penkkojen välissä. Outokummun Esitystekniikkalinjan jullit viivyttelivät Tivolissa omien bändiensä rakentelussa, jokaisella kopeasti nahkahousut, Leathermanit ja taskarit. 174 lippua, joista 170 opiskelijahintaisia. Ylianttila miksasi."


20 vuotta sitten
Nollapiste sovitti Demo 2:n biisejä Teollisuuskylässä lautailuporukka Shroomin tiloissa.

Päiväkirjasta: "Äiti pakotti parturiin, muuten en saa CD-soitinta. Saatanan akka leikkasi hiuspulisongit, vaikka monesti kielsin. Parturin asenne vitutti, ja kokeet, ja niin kirjoitin kitaran pintaan erinäisyyksiä. 17. helmikuuta olisi Sampokeskuksessa päiväkeikka: 3 x 20 minuuttia, tasatunnein. Siitä voisi pyytää jopa 1500 markkaa. Ostin seitsemän hehkulamppua ja kuusi tulitikkupunttia, jaamme ne huomenna kirjaston yöjuhlassa yleisölle. Tapahtuman aikataulun tuhosi Blue Pain, joka ilmoittautumatta heitti välissä vartin setin. Jukka ei soittanut vaan äänitti. Kuuntelimme keikkanauhan Tomin luona ja olin kotona puoli neljältä. Tomi on ostanut uuden Kingston Wallin. Ykkösen tapainen kansi, tyylikäs mutta CD-koossa mitätön. Kiinnitin Esken kanssa kahdeksan keikkajulistetta ympäri Sampparia. Shroomilla saimme 'Ruoansin' kulkemaan, soitimme siitä 18-minuuttisen version. Ihana loppuosa. Kotona luin Meriluodon Viita-kirjan loppuun. Paul McCartney on muuten tosi vittuäijä, mutta Wingsin ekat sinkut on hyviä, ja 'Uncle Albert / Admiral Halsey'. Zappan Absolutely Free on mahtava. Luimme Tuomaalla Vox-lehden nolottavaa Hyde Park -palstaa ja Guterman – O'Donnellin kirjaa Worst Rock'n'Roll Records of All Time. 'Ruoans' on aivan saatanan hankala laulaa, en tiedä pystynkö puhtaaseen suoritukseen. Huomenna en mene kouluun. Toivon ettei tule "lokkisaari" – siis ripuli: jumala on jo kahdesti rankaissut siitä että lintsaan keikkapäivänä. Pänttäsin sanoituksia ja ajoin bussilla kaupunkiin. Sampokeskuksen lava oli metrin korkuinen ja sijaitsi liukuportaiden vieressä. Muille tulee 350 markkaa ja Aakelle 450 kun se hoiti Terholta laulukamat. Jukka ei saa mitään, minä olisin myöntänyt hänelle satasen toipumisrahaa. Mutta eipä nivelreumasta enää toivuta. Meistä tulee kirjehaastattelu Vacuum-pienlehden ensimmäiseen numeroon. Settien välissä karkasimme Tomille teelle. Keikan jälkeen Blue Painin jätkä neuvoi kännissä että soittaisimme "vähän erilaista musiikkia, niinku Guns'n'Rosesia"... ja keski-ikäinen juoppo huuteli RAFAELIN ENKELIÄ ja LUMI TEKI ENKELIÄ ETEISEEN. Enkelifiksaatio? Aakkostettu lauluhakemistoni valmistui: olen tehnyt 658 äänitystä, niistä 175 on sävellettyjä eli "oikeita" biisejä. Covereita on yli sata. Ostin blues-harpun ja tin whistlen. Tomi soitti: huomenna katsomaan erästä treenipaikkaa, 300 mk/kk. Tomihan möi Samppari-keikan jälkeen Centurynsa Hynyselle ja uusia valkoisia Remoja saa odottaa ainakin viikon. Terveystiedonopettaja kysyi miten hurisee. Vastasin sanaryöpyllä miten tuo on kuiva, tarkoitukseton fraasi ja huono keskustelunavaus. Hän kehui minua kyynikoksi ja vilpittömäksi ihmiseksi. Wigwamilta tulee uusi levy!"


25 vuotta sitten
Elämäni viimeinen kuukausi jolloin ei ollut bändiä, The Fireballs syntyisi maaliskuussa. Projekteja kuitenkin oli: aloin piirtää Mika Tervaskankaan kanssa yhteistä pitkää sarjakuvatarinaa 'Rudolf matkaa maailman ympäri kahdeksassa päivässä'. Tärkein bändi oli Deep Purple, kakkosena KISS.

Päiväkirjasta: "Isä lähti Ouluun sellunvalkaisukurssille. Jäin musiikista jälki-istuntoon. Lauloimme luokkakuorolla Nuorison taidetapahtumassa Tupakkamakasiinilla, missä pelasimme biljardia ja katsoimme yhtyeitten No Name ja Metal Force esityksiä. Rakensin Jannun kanssa Ace Frehley -viittojamme, aiomme mennä naamiaisdiskoon ne asut päällämme. Hävisimme jääpallossa 9–0, kun minä olin maalissa. Missikisat voitti Nina Björnström. Valentinenpäivää on vietetty Suomessa aikaisemmin vain kerran. Pelle-Hermanni on kuollut, voi murheen päivää! TV:stä tuli pitkästä aikaa Ihmemies, kun avaruussarja "V" siirrettiin myöhempään ajankohtaan."

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19