Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 8.5.2007 23:57

toby
yhtyeen jäsen
Nimi: Tomi Krutsin
Paikkakunta: Tampere

Piste ihmisessä -video

Idea videosta EP:n kohdalla ei ole millään tavalla järkevä. Näin jotkut ajattelevat. Mie en.

Nollapistehän ei ole historiansa aikana juurikaan tavannut harrastaa musiikkivideoita. Mitäs niitä nyt onkaan... Savu meihin (kauheaa suttua, mutta varmaankin melko totuudenmukainen kuva ajasta), Joen silmille (Alajoen Tuulan koulutyönään värkkäämä, sinänsä mainio, puppettishow) sekä Jarrutan (kiireellä kyhätty, olosuhteisiin nähden katsottavaan muotoon saatu, dokumentti bändistä tien päällä).

Videoiden vähyys johtuu Nollapisteen kohdalla siitä ettei kenelläkään bändin sisällä ole tullut riittävän selkeitä ideoita tai vakavasti otettavia budjetteja kuvalliseen ilmaisuun (mistä hyvänä esimerkkinä syksyn ´99 keikkareissu Olokselle, jossa eräs kaunis ilta huipulla kävellessä päätimme lähitulevaisuudessa kuvata Jykylän valtavalla valotarjonnalla höystetyn Olos-liven. Huipun päällä tottakai ja mm. kahdella kopterikameralla...että näin). Kun tähän lisätään yhtyeen jäsenten hienoinen ujous kameroita kohtaan, on ollut luontevaa tehdä vain musiikkia. Tämä siitäkin huolimatta, että esim. minulla ja Tommilla on menneisyys kotivideoiden parissa.

Uuden innostuksen videoihin sain Tropical cocktailin sekä EP:n studiovideoiden teosta. On mahtavaa yhdistää kuva ja ääni. Ja kun kuvaus ja editointilaitteet ovat hieman kehittyneet sitten S-VHS-kameran ja VHS-editoinnin, ei edes ajanpuute ole ongelma.

Ensimmäiset ajatukset EP:n videosta tulivat studiossa. "Erotica" oli pitkään selkeä ykkösbiisi, mutta budjetin rajallisuus ei kohdannut biisin aiheen mahtipontisia kuvia. "Piste ihmisessä" oli seuraava. Sen voisi toteutta pienellä budjetilla ja pienellä ryhmällä. Koska laite ja tekniikkatietouteni kuvaamisen puolella ovat mallia ´94, otin yhteyttä Hokkasen Pauliin. Palihan on ihan medianomi ja värkkää kuvaushommissa työkseen. Olemme pyöritelleet Paulin kanssa ideaa yhteistyöstä aina "kymmenen vuoden yksinäisyys" -dokumentin teosta lähtien, mutta aikataulut ovat menneet ristiin. Nyt Paulilla ei ollut mitään isompaa tekeillä (mitä nyt pari lentopalloloppuottelun kuvausta). Tässä vaiheessa leikkajaa ei ollut, mutta Pali alan miehenä lupasi kysellä tuttaviaan.

Kiersimme Paulin kanssa mahdollisia kuvauspaikkoja pariinkin otteeseen ja teimme koekuvauksia. Lopulliseen tuotokseen niistä ei monestakaan ollut. Tärkeämpää noilla kerroilla olikin ideoimani sisällön kehittely.   

Leikkaajaksi löytyi lopulta Nybackan Anu. Nyt kun video on valmis, voin todeta että loistava löytö.

Kuvaukset aloitettiin perjantaina 20.4. kuvauspaikan rakentamisella ja muutamalla koekuvalla. Lauantai-illalla ja yöllä kuvattiin noin 3/5 ja sunnuntaina päivällä loput sisäkuvista. Viimeiset kuvat tehtiin ulkona aamulla klo 5 - 6 aikaan torstaina 26.4. Ennen kuvauksia pelkäsin näyttelijöiden kykyä muuntautua haluamiini kuviin, olihan sopimukset tehty puhelimessa ja tyyliin "teetkö kaiken mitä sanon?", mutta pian kuvausten alettua huomasin ettei siihen ollut aihetta. Kokonaisuudessaan tunteja käytettiin noin 17. Kaskuja kuvauksissa kehiteltiin noin 40, joista vain osa tuli merkittyä muistiin.

Saatoimme todeta kuvausten onnistuneen yli odotusten kun kävimme ne läpi Paulin kanssa. Koska kuvasimme pääosin yöllä, lopputulos on aiottuakin unimaisempi. Ja hyvä niin. Nauhat veimme Anulle Epilään lauantaina 28.4.

Anu aloitti leikkaamisen Paulin kanssa maanantaina 30.4. Pohjana käytettiin kirjoittamaani ohjeistusta, mutta kokeilujen kautta monessa kohtaa päädyttiin hieman toisenlaiseen ratkaisuun. Parempaan. Enhän minä ole väittänytkään olevani leikkaaja. Viime sunnuntaina näin 8. ja viimeisen version. Jokainen näkemäni on ollut edellistä hienompi. Minun tehtäväkseni on jäänyt kommentointi leikkauspäivän päätteeksi ja aikataulun järjestely.

Vielä värinmäärittelyä ja jotain hienosäätöä. Olen antanut deadlineksi huomisen.

Seuraa päivityksiä. Ilmoitamme kun se näkyy jossain.


Tomi "mie tarviin varmaan haravaa huomenna" Krutsin

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19