Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 24.11.2014 16:10

J.A.
sivuston ylläpitäjä
Nimi: Juhani Anttila
Paikkakunta: Tampere

Sivuston toimivuus eri selaimilla (ja mopiililaitteilla)

Tarvitsisin apua. Minulla ei ole kaikkia maailman mobiilivehkeitä, joilla testata Nollapiste-sivuston toimivuutta eri laitteilla. Yksi Nokia eli Windows phone löytyy (siinä IE 11 ja joku Opera), ja yksi iPod touch (4th gen), jossa iOS 6.jotain ja siinä Safari.

Jonkun verran sivuston käyttäytymistä voi testata kaventamalla selainikkunaa pöytäkoneella tai läppärillä, mutta niihin tuloksiin ei voi näköjään kovin varmana luottaa. Sitten vielä selainten bugit ja IE:n "yhteensopivuusnäkymä" mukaan soppaan, niin... Tosiaan: jos satut käyttämään IE:tä esim sivun  http://absoluuttinennollapiste.fi/sivut/ tai http://absoluuttinennollapiste.fi/levyt/ katseluun, klikkaapa osoiterivin oikeassa reunassa olevaa revityn paperin kuvaa. Näkymä muuttuu pahimmillaan kahden väärän välillä.

Jos voit / viitsit / ehdit / olet kiinnostunut testaamaan Nollapiste-sivustoa, ilmoittaudu suoraan minulle (sähköpostia voi lähettää mm. tämän viestin vieressä olevasta linkistä) tai tähän perään. Kiitos!

Kirjautunut ulos

#2 25.11.2014 9:19

Vessajono
keskustelija
Nimi: Ville Mäki-Tuuri
Paikkakunta: Pori

Re: Sivuston toimivuus eri selaimilla (ja mopiililaitteilla)

Vilkaisin äkkiseltään iPadilla (iOS 8 + Safari) ja siltä näytti miltä pitääkin.

Kirjautunut ulos

#3 25.11.2014 10:09

J.A.
sivuston ylläpitäjä
Nimi: Juhani Anttila
Paikkakunta: Tampere

Re: Sivuston toimivuus eri selaimilla (ja mopiililaitteilla)

Juhani Anttila kirjoitti:

Tosiaan: jos satut käyttämään IE:tä esim sivun  http://absoluuttinennollapiste.fi/sivut/ tai http://absoluuttinennollapiste.fi/levyt/ katseluun, klikkaapa osoiterivin oikeassa reunassa olevaa revityn paperin kuvaa. Näkymä muuttuu pahimmillaan kahden väärän välillä.

Oho. Tilanne korjaantui, kun korvasin css-tiedostosta yhden vanhan virheen, joka ei ollut paljastunut viimeisen yhdeksän vuoden aikana [se olikin ihan tuore virhe]. Nyt IE:kin näyttää suhtautuvan sivustoon asiallisesti.

Tyylejä on tosiaan vähän rukattu viime aikoina niin, että "puhelinten" pikkuruuduiltakin pitäisi pystyä nauttimaan sivuston lukemisesta. Äsken fiksasin diskografian ja levysivut.

iPhone näyttää vielä pystyasennossa tekstin kovin pienenä, mutta vaaka-asennossa kaiken jo aika kivasti.

P.S. Kiitos iPad/iOS8-tsekkauksesta! Android-viidakko on aika laaja. Olisiko siltä suunnalta halukasta testaajaa/raportoijaa?

Jälkikäteen muokannut J.A. (19.12.2014 22:27)

Kirjautunut ulos

#4 27.11.2014 23:02

Jalmari
keskustelija
Nimi: Janne Pullinen

Re: Sivuston toimivuus eri selaimilla (ja mopiililaitteilla)

Voisin tutkailla tilannetta Androidin näkökulmasta. Palaillaan asiaan lähipäivinä...

Kirjautunut ulos

#5 7.1.2015 21:16

J.A.
sivuston ylläpitäjä
Nimi: Juhani Anttila
Paikkakunta: Tampere

Re: Sivuston toimivuus eri selaimilla (ja mopiililaitteilla)

Taisin vihdoinkin saada iOS-Safarinkin näyttämään nettisivun niin että sitä näkee lukea: http://absoluuttinennollapiste.fi/bandi/artikkelit.html - ja niin, ettei teksti suurene suotta kun laite kääntyy pystyasennosta vaaka-asentoon (kiitos sivun http://fuseinteractive.ca/blog/avoiding … KlcEGOc5tA lopusta löytämäni CSS-vihjeen).

Jos tuo artikkelisivu osoittautuu ongelmattomaksi kaikilla mahdollisilla selaimilla, saatan harkita sitä että joka sivulle lisättäisiin iOS-Safarin vaatima koodirivi. Muut mobiiliselaimet näyttävät tyytyvän CSS-tiedostossa olevaan taikasanaan.

P.S. Jos katsot artikkelisivun koodia, älä pelästy skriptejä. Ne liittyvät "näytä vain haastattelut" -kytkimeen.

Lisäys: Äh, iPad (ainakin vanha eli iOS 5) ei osaa näyttää koko sivua, oli siellä sitten html {-webkit-text-size-adjust: none;} tai html {-webkit-text-size-adjust: 100%;} . iPhone/iPod (iOS 6) toimii kummassakin tapauksessa halutulla tavalla. Pitänee siis vielä malttaa ennen suurempaa päivitystä. Olisi se kuitenkin hyvä että iPadeillakin voisi surffata ongelmitta.

Kirjautunut ulos

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19