Absoluuttinen Nollapiste -keskustelualue

  • Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 13.1.2015 8:46

J.A.
sivuston ylläpitäjä
Nimi: Juhani Anttila
Paikkakunta: Tampere

Keskustelualueen uudet vs. vanhat säännöt

Säännöt on kirjoitettu uusiksi. Keskustelualueen uudet säännöt, kunhan ne saadaan päivitettyä järjestelmään:

Tervetuloa! Katsele hieman ympärillesi ja kirjoita sitten omat viestisi muiden sekaan.

Siinä se. Vanhat säännöt:

1. Esiinny omalla nimelläsi

On kätevää, jos käyttäjätunnus muistuttaa todellista nimeä, kuten 'Erkki E.' tai 'E.E.'. Se voi kuitenkin olla melkein mitä tahansa muutakin. Oikea nimi (sekä etu- että sukunimi) tulee joka tapauksessa ilmoittaa sille varattuun paikkaan ja se näkyy kirjoituksissa nimimerkin lisäksi.

Nimen perusteella arvioidaan myös, onko uusi jäsen vain spämmirobotin rekisteröimä. Jos etunimeksi ja sukunimeksi on kirjattu sama sana (usein lääkkeen nimi), käyttäjätunnus tuhotaan.

Tallennettavista tiedoista lisää rekisteriselosteessa.

2. Lainaa sopivasti

Jos viestisi sisältää lainauksia, kirjoita oma osuutesi lainattavan tekstin alle. Voit pilkkoa lainaukset osiin ja karsia pois ne kohdat, joita et kommentoi. Lainauksia tarvitaan yleensä silloin, kun vastataan johonkin muuhun kuin juuri edelliseen kirjoitukseen tai kun kommentoitavassa kirjoituksessa on käsitelty useampaa asiaa, joista puututaan vain joihinkin.

Sivulla BBCode-ohjeet on ohjeita lainaamisen tekniseen puoleen.

3. Huomioi tämäkin kun kirjoitat

- Jos haluat kysyä jotain, kokeile ensin hakua (keskustelualueen tai koko sivuston). Tietyillä kysymyksillä on tapana toistua.
- Jos aloitat uuden viestiketjun, muotoile otsikosta viestin sisältöä kuvaava. Lähetä viesti oikealle alueelle. Ylläpitäjät voivat tarvittaessa siirtää viestiketjuja paikasta toiseen.
- Käytä tekstin ulkoasun muotoilua säästeliäästi. Lihavoinnin, kursivoinnin ja alleviivauksen pitäisi riittää. Älä kirjoita pelkillä isoilla kirjaimilla, se näyttää HUUTAMISELTA.
- Käytä esikatselua, jotta tekstiä ei tarvitse turhaan korjailla jälkeenpäin.

4. Älä häiriköi.

Kaikenlaiset asiattomuudet poistetaan keskustelualueelta. Toistuvat häiriköinnit johtavat käyttäjätunnuksen menettämiseen ja viestien lähetyksen estämiseen lähettäjän IP-osoitteesta.

Vanhojen sääntöjen tylyys periytyi 1990-luvun postituslista- ja uutisryhmä-netiketeistä. Niillä on ehkä ollut paikkansa aikanaan, mutta 2010-luvulla ne tuntuvat yliampuvilta. Voitaneen olettaa, että kaikki ovat jo nähneet verkkokeskusteluita muuallakin. Lisäksi Facebook on totuttanut ihmiset kronologiseen kommentointijärjestykseen ja oman nimen paljastamiseen.

Kirjautunut ulos

 

Keskustelualueen ns. alatunniste (footer)

Softana PunBB 1.2.19